tisdag 28 oktober 2014

"Det värsta med politiska skämt är att de så ofta blir valda" ...


Jag vet inte vem som sa det först, bara att det känns väldigt aktuellt, nu på vår nya regerings 27:e dag.

För visst känns det som hänt hittills som ett dåligt skämt? Jag önskar att det var det också, och att jag vilken minut som helst ska vakna och upptäcka att jag drömt alltihop. Eller att någon med självaktning inser det hopplösa i hela situationen, kastar in handduken och begär nyval.

Men det är väl för mycket begärt.

Mod och handlingskraft är väl inte de första orden jag tänker på när jag ser på våra politiker. Maken säger att det blir nyval innan sommaren och jag säger att det är många som vill .. men ingen som törs.

Vi får se vem som får rätt?

Jag hoppas att det blir han.

I dag vänder sig Kjell-Olof Feldt till Stefan Löfven och föreslår att han ska "meddela talmannen att han vill ombilda sin regering i syfte att bredda underlaget och inbjuda alla borgerliga partier till överläggningar. Visar det sig omöjligt att bilda en majoritetsregering bör ett extra val till riksdagen utlysas".

Statsministern är generös och svarar att Kjell-Olof Feldt får tycka vad han vill .. men att något nyval inte är att tänka på. Och det var väl inte oväntat svarat av en man som anser att det är likvärdigt med ett livstidsstraff att INTE anställa en person som har fler än en dom i straffregistret.

I varje fall inte som topptjänsteman i regeringskansliet Rosenbad. När det gäller att skydda medborgarna i andra offentliga verksamheter är det däremot helt ok att begära rena papper från brottregistret?

Den ena dumheten staplats på den andra, budgeten som presenterades är fullständigt obegriplig om du försöker se den i någon form av helhet och kompromisshärvorna bildar tillsammans med de onämnbara frågorna en kompakt, lufttät och rörelsehämmande tvångströja som befolkningen förväntas bära i fyra år?

Det kommer att bli svettigt.

Kort sagt .. jag skäms för resultatet av årets val. Jag tycker det mesta är pinsamt, löjeväckande, okunnigt och inkompetent. Makten hade ett högt pris .. och det är vi som kommer att få betala.

Dyrt!

Jag har absolut inget emot att betala skatt i ett samhälle där alla har samma skyldigheter och rättigheter, så att vi gemensamt kan ta ansvar för dem som av olika skäl inte kan leva sina liv utan stöd från oss andra. Men jag vill inte betala för ett samhälle där målet är att alla ska få lika lite på bekostnad av valfrihet, företagsamhet och kreativitet.

Och jag vill banne mig inte ta ansvar för regeringens oförmåga att komma överens och betala mer skatt för "Samarbetsregeringens" miljonrullning i utredningar bara för att dölja att de inte kan samarbeta i frågor som är livsviktiga för dem som de påstått sig värna om.

Är det någon som har koll på hur många samarbetssvårighetsutredningar "Samarbetsregeringen" är uppe i nu .. efter bara några veckor??

Vi har en regering som orienterar sig i den solskensbelysta dåtiden, famlar i nuets släckta rum samtidigt som de är helt blinda inför det som finns framför dem ... det är nästan outhärdligt.

Men vi får vara tacksamma för det lilla .. Mona Sahlin, Håkan Juholt och Stefan Löfven är hittills det bästa som gick att få fram i partiet .. grädden av vad de kunde åstadkomma i ett sluttande plan.

Tänk om de hade hunnit med ytterligare en partiordförande ... !!

Se på de ministrar som Löfven har utnämnt och prisa Gud .. det kunde ha varit någon av dem som valts till statschef .. tillsammans med Gudrun Schyman som sällskap till de övriga "samarbetspartnerna".


Every cloud has a silver lining


11 kommentarer:

 1. Har du sett denna?

  https://www.youtube.com/watch?v=FlXiVcpkLNc

  :-)

  Stefan briljerar på nordiskt toppmöte.

  V

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson28/10/14 20:39

  Det är skillnad på parti och parti...
  Moderata ministrar fick gå för svart hemhjälp eller tv-licensskolk, Miljöpartistisk miljöminister (och utbildad mijöJURIST) begår miljöbrott och sitter kvar, miljöpartistisk muslimsk minister med nära kopplingar till extrema islamiströrelser hånskrattar åt sina kritiker i TV och sitter kvar, handplockad (nåja, han är son till andra MP-höjdare...) tjänsteman döms för knarksmuggling, och har tidigare dömts också dömts för skadegörelse (under knarkrus) men skyddas ändå.
  Någon kan invända att brottet har sonats och därmed kan läggas till handlingarna, men så lätt skulle inte Christian Valtersson kommit undan i vanliga verkligheten. Vilket dagis, vilken bank, vilken byggarbetsplats skulle denne återfallsbrottsling fått jobb på innan hans brott tagits bort ur belastningsregistret (tidigast efter 5 år)?
  Och på vilken arbetsplats skulle han dessutom kunnat FORTSÄTTA sin karriär allt medan dessa brott begåtts, och även efter dessa brott dömts av domstolarna - se hans CV på Linkedin https://se.linkedin.com/pub/christian-valtersson/41/274/6ab ???
  Men nu är han son till andra politiker och därmed ligger han i gräddfilen. Det börjar med nepotism och slutar med korruption alltså.

  DETTA retar mig, därför skriver jag ut hans namn. Varför ska han kunna topprida moralen när vilken Svensson som helst annars skulle straffats med minst 5 års arbetslöshet utöver straffet domstolarna satt?

  SvaraRadera
 3. Med nyvalet misstänker jag det är som med den interiör från sossarnas VU som Suhonen bestått oss med: alla vet hur nödvändigt det är, men ingen vill synas vara den som håller i yxan.

  Så vi får väl se vem som tröttnar först.

  SvaraRadera
 4. "DETTA retar mig, därför skriver jag ut hans namn."

  Peter, självklart ska man kunna skriva ut hans namn utan några som helst betänkligheter.

  För det första är det sant, för det andra relevant. Varje väljare och medborgare har rätt att veta om rådgivare/sekreterare till rikets högsta beslutsfattare kan misstänkas för att nyttja/missbruka olagliga droger. Även ett alkoholmissbruk skulle jag tycka vore på sin plats att rapportera när man befinner sig i positionen att kunna påverka landets näst inflytelserika politiker.

  V

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson28/10/14 21:52

  Tack "V" :)

  Noterbart är också att media fortfarande skyddar hans identitet.
  MP har en gräddfil även hos media, surprise, surprise!

  Gissar annars att det räcker med att stå i ett "slukhål" vid trottoaren om man är SD-politiker för att namn och bild ska hamna på löpet, ehhhh ...

  SvaraRadera
 6. Peter Nicklasson och V. .. Vi kunde inte vara mer eniga. Jag lägger inga synpunkter på brottet i sig, men ett rent utdrag ur belastningsregistret borde vara ett krav för alla som bär ansvar för människor inom offentlig sektor och inte minst dem som arbetar med eller runt landets högsta beslutsfattare.

  Jag vet inte hur länge narkotikabrott ligger kvar i belastningsregistret? Men det handlar inte om "livstid", så Stefan Löfven ska nog stämma ner tonen mot kritikerna.

  SvaraRadera
 7. 24 personer leker regering ett tag. Så ser jag på Löfvens rödgröna gäng. Snart borta. Har bestämt mig för att inte ens lära mig varken namn eller (onödigt långa) titlar på var och en. (Ok, en del namn sitter där i skallen vare sig jag vill det eller inte.) Detta trots att en av mina halvgalna talanger är att kunna varenda minister sedan samlingsregeringen under kriget. En starkt bidragande orsak till min svala inställning är att ministerposterna med all önskvärd tydlighet inte fördelats efter rätt och slätt kompetens. Utan det är en mängd andra komponenter som vägts in och i åtskilliga fall varit helt utslagsgivande. Kompetens för uppdraget ska ju självklart vara helt avgörande. Plus ett fläckfritt förflutet.

  SvaraRadera
 8. Ministerposterna delas ut efter antal ryggdunkningar och knivhugg personen tidigare dela ut. Har inget med kompetens att göra.

  Att ha ett helt fläckfritt förflutet är nog svårt, alla har hittat på nån dumhet tidigare i livet, men att så sent som 2012 ha försökt smuggla knarksvampar och då bli anställd som tjänsteman på stadsrådsberedningen är väldigt anmärkningsvärt. Med tanke på Romsons svårighet att tala klarspråk verkar det ju som om hon har en skuld till personen i form av inhandlade svampar.

  SvaraRadera
 9. Dum, dummare... Alltså, Löfvén är ju uppenbarligen en ganska medioker figur, som hummande och svamlande tar sig igenom offentliga framträdanden. Men ett hjärtslag från att leda landet befinner sig vice statsministern Åsa Romson... hon har tydligen inga bekymmer med att ha den svampknaprande Valtersson som närmaste medarbetare. Men hon kanske tror att det är ekologiskt odlade kantareller denne slänger i sig i lunchrummet? Liksom hon kanske tror att grön diesel kallas grön för att den är extra miljövänlig?

  Alternativt är hon inte riktigt så korkad, utan istället en hycklare av värsta sorten. Oavsett vilket så är det skakande att denna varelse står på tur att leda landet om något händer Löfvén...

  SvaraRadera
 10. Falken .. bara tanken på Åsa Romson som statsminister ger mig utslag och sömnsvårigheter. Så det tänker jag så lite som möjligt på .. ;-)

  SvaraRadera
 11. På tal om kostsamma utredningar, utredningen om Förbifart Stockholm ska byggas eller ej kostar just nu omkring 4 miljoner kr OM DAGEN och det är i troligt vite till de byggföretag som fått klartecken innan valet att de skulle börja bygga, men som nu stoppas.

  S klagade på att sänkningen av restaurang-momsen kostade så himla mycket??? Den blev orörd i budgeten, och man försöker sopa detta uppenbara fjäsk för MP under mattan. Löfven är den SÄMSTA stadsminister sverige NÅGONSIN har haft. Minst erfarenhet, minst kunskaper, minst stadsmannamässighet (kolla videoklippet V länkar till högst upp), minst koll på något.

  Det är som att efter valet så satt han på partikansliet och sa "Jaha. Vi vann. Nu då? Vad gör jag? Var är jag?" Han kan inte vara mer än en tjänstemanna-nickedocka som måste få ordagrant på papper vad han ska säga för att överhuvudtaget kunna fungera med andra människor. HAN är statsminister. Då tror jag bannemej Mona Sahlin varit MYCKET bättre på den posten.

  SvaraRadera