måndag 20 oktober 2014

Efter valet så skulle vi få se ..


.. hur och med vem/vilka Stefan Löfven hade tänkt sig att bilda en "handlingskraftig" regering.

Nu har de som röstade på honom .. och de som i praktiken styr honom .. fått se?

Men det verkar som att många inte anser att Stefan Löfven levererar det han lovade? Statistiken talar sitt tydliga språk .. minus 4 % efter 18 dagar som statsminister och en stigande oro hos hushållen som ser de framtida skattehöjningarna nalkas.

För vad är höjdpunkterna så här långt? Gratis museibesök för 80 miljoner, främst i Stockholm, 4 miljoner per dag för att Miljöpartiet ska slippa Förbifart Stockholm plus kostnaderna för att de ska slippa Slussen och så tveksamheterna i energifrågan och pålagorna på jordbruket .. ytterligare två företeelser som de också helst vill slippa i det ultimata samhället.

Fortsätter den röda sidan att dominera så är det väl bara en tidsfråga innan staten använder sig av expropriationsrätten för att skapa nya bostäder av sommarstugor och husvagnar och flerfamiljshus av de bostäder som inte är tillräckligt trångbodda? Fast med den nuvarande regeringens inställning till energiförsörjningen så kommer det kanske att behövas, sett ur värmesynpunkt under vinterhalvåret?

På s-bloggar ligger partibloggarna lågt. Juholts främste förespråkare hyllar visserligen Magdalena Anderson samtidigt som han kallar Anders Borg för "b-alliansregeringens främste politiker" .. men den vanliga svavelosande glöden lyser med sin frånvaro. Kanske är det svårt att placera den egna regeringen i förhållande till "b-laget" som orkade regera under brinnande ekonomisk kris utan att sälja ut sig i lika hög grad som s-bloggarens "a-lag" lyckats göra på 18 dagar??

Ingen nämner de högt ställda målen i ledarens Almedalstal .. den lägsta arbetslösheten i Europa 2020, en jämlik skola som tillhör de fem bästa inom EU inom tio år och att inkomstklyftorna ska minska genom investeringar i jobb och välfärd.

Nu ställs i stället frågorna .. Vilka investeringar? Vilka jobb? I vilken välfärd?

Allt som presenterats hittills är ingångsvärden i utredningar, kommissioner  och skattesubventionerade "riktiga jobb" som enbart hyfsar arbetslöshetssiffrorna men inte höjer sysselsättningsgraden? Och höjda löner för lärarna som sedan återtas i form av statlig skatt?

Vilka jobb kan skapas av innovationskatapultens innovationer när Åsa Romson har lekt färdigt med Stefan Löfven?

Eller gör han som Magdalena Andersson gör när hon ser sverigedemokrater .. drar för gardinerna och låtsas att Miljöpartiet inte finns?

Hur kommer det sig att vi inte får några reaktioner alls när vår nya regering har en minister som uttrycker sig minst sagt tvivelaktigt när det gäller islamismen och de unga män som lämnar Sverige för att strida för den. Är det här verkligen samma parti som skrek sig blå över obetalda tv-licenser 2006?

Vi ska ta ledningen globalt, och visa världen att vill ni se hur det hållbara samhället ska byggas – se till det smarta, solidariska landet i norr" .. sa Stefan Löfven när han läste innantill i Almedalen.

I dag låter det som ett skämt.

Vilka vi? Som det ser ut i dag så håller s-ledaren på att finta ut sig själv till förmån för Miljöpartiet och Vänstern. Två partier som verkligen kan visa världen hur det ohållbara samhället kan se ut.

I 18 dagar har Stefan Löfven varit statsminister. Var han verkligen så naiv när han talade om att bilda en handlingskraftig regering att han trodde att vem som helst .. en fd fackpamp, van vid total lydnad .. skulle kunna sno ihop en enig regering bestående av sitt eget och ytterligare ett minoritetsparti samt ett motsträvigt lydparti och vispa samman en trovärdig, ekonomiskt hållbar budget på ett par veckor.

Utan att ha förberett sig, utan politisk erfarenhet .. i "samarbete" med ett gäng broileruppfödda falskspelare?

Ja, vad säger man ...?? Det är ungefär lika trovärdigt som om jag skulle ställa upp för vinst i en pokerturnering.


Jag kan inte ens säga "vad var det jag sa", för inte ens i mina vildaste fantasier kunde jag förutse att detta var vad Löfven menade när han talade om en handlingskraftig regering.


SvD, SvD, DN, Expr, DI, SVT,

4 kommentarer:

 1. Men TV licensen är en viktig fråga!
  En obetald konkar hela landet.
  Har du betalt din - oavsett om du ser på den oberoende vänster TV:n?

  SvaraRadera
 2. elina .. den sista idioten är inte född än .. så naturligtvis betalar jag för landets miljö- och vänsterpartisters rätt att sprida "sanningen". ;-)

  SvaraRadera
 3. Och all denna galenskap skulle enkelt kunna stoppas om den ickesocialistiska riksdagsmajoriteten som har 52% av folket bakom sig sätter ner foten och röstar ner vansinnesbudgeten. Hur svårt kan det va?

  Nej visst, nej... Det går ju inte, det vore ju att låta SD få inflytande...! Då är det naturligtvis bättre att vi låter minoritetsregeringen störta ner landet i den rödgrönrosa avgrunden...

  SvaraRadera
 4. Public Service gör väl ändå sitt bästa med att rapportera hur kraftfulla ekonomiska tillskott levereras från regeringen varje dag.

  Till flera goda ändamål.

  Ibland flera miljoner, ibland ett par miljarder nästan.

  (De fyrtio miljarderna extra tillskott för immigrationen ligger man lågt med just nu. Som jämförelse.)

  Det viktiga är tydligen hur stora kostnaderna skall bli för de goda ändamålen. Inte exakt hur de skall användas. Stora utgifter är stor godhet.

  SvaraRadera