söndag 5 oktober 2014

F*n också .. att jag är kvinna!


Annars hade jag kunna skicka menande blinkningar till Maken över huvudet på Stefan Löfven under hela statsministerintervjun i Agenda alldeles nyss. Jag grämer mig verkligen över att inte ha den möjligheten .. så jag inser behovet av en Jämställdhetsminister.

Men nu vet vi hur det är i alla fall. Det finns ett ingångsvärde i det och då har vi något att gå vidare på som vi kan återkomma till. De känns ju skönt att äntligen komma till klarhet om det?

För om man kan komma från Örnsköldsvik så är det inga problem att komma från Kabul, vilket är ett ingångsvärde som det är möjligt att återkomma till när alla skaffat sig arbete vilket är vad alla vuxna människor gör?

Kärnkraften är något som inte kan fattas några beslut om, eftersom regeringen är i en analysfas av ett status quo-tänkande om att det är en fråga för industrin/ägarna och i själva frågan är det omöjligt att förutse behoven .. vilket är ett ingångsvärde till bra samtal om behoven .. vilket vi kan återkomma till.

I en vård som är underbemannad och där de anställda går på knäna är lösningen riktiga jobb för unga utan varken utbildning eller erfarenhet som behöver handledning från en underbemannad personal som går på knäna, vilket ger ett bra ingångsvärde när det kommer till samtal som vi kan återkomma till. Dessutom så är ingångsvärdet ettårigt men beräknas ge motsvarande kompetens som en flerårig utbildning .. vilket är en vinst som kan utvärderas i en kommande analysfas.

Utrikespolitiken tar Margot hand om och när det gäller erkännandet av Palestina så har flera andra länder erkänt Palestina så vårt ingångsvärde är att gå före och leda andra länder på samma sätt som andra länder redan gjort?

Att jämställdhet behöver en minister och integration inte behöver en minister är ett steg som är ett ingångsvärde i en diskussion som pågått mycket länge när det gäller  nyanlända svenskars behov av validering för att komplettera sin formella kompetens?

Integrationen gäller ALLA i hela samhället medan jämlikhet gäller ALLA i hela samhället men de som kommer från Örnsköldsvik klarar det lika bra som de som kommer från Kabul vilket ger ett ingångsvärde i beslutet att avstå från en Integrationsminister.

Jämlikhet ÄR ... viktig. Det får vi återkomma till när alla skaffat jobb!

Jämlikhet .. vill jag INTE tala om!!!

ALLA är väl vuxna människor?

Utom de unga som får traineejobb.

Anställer kommunerna subventionerade trainees i stället för ordinarie så får väl de vuxna människorna skaffa jobb som alla andra. Det finns säkert ett ingångsvärde i det.

Och när samtalen är slut kommer vi att redovisa att de har förekommit.

Landets statsminister .. ledaren för en handlingskraftig regering har talat!


DN, DN,

6 kommentarer:

 1. Vi skall sätta oss ned och diskutera det här, men mitt ingångsvärde är att detta var en sjukt kul text och att vi skall ha ett status quo-tänkande just nu.

  SvaraRadera
 2. Ingångsvärde,det nya modeordet efter allas lika värde.Men i övrigt-Man baxnar.

  SvaraRadera
 3. Fnord .. Tack. Jag blev inspirerad av ditt genialiskt roliga tweet ..

  "Dagens Löfvenbingo gav vinst till dem som hade begreppet "ingångsvärde" på sina brickor. Grattis!"

  SvaraRadera
 4. Dagens politik på pricken. Gode tid - ingångsvärde. Och nu är det satt även för vinster i välfärden.

  SvaraRadera
 5. Vi socialdemokrater går före som ett gott exempel för andra att följa,som 130 länder redan gjort före oss erkänna Palestina som stat? Tack för en mycket rolig krönika!

  SvaraRadera
 6. Detta var genuint roligt, trots att det är sant, jag skrattade så tårarna rann...
  Mycket bra tycker tompas11

  SvaraRadera