Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 20 januari 2012

Håkan Juholt .. mannen utan problem?


Jag höll på att sätta kaffet i halsen när jag hör Håkan Juholts uttalande vid ankomsten till Sveavägen 68 i morse.

Ack nej då, det var inget möte om hans förtroende, utan om Socialdemokraternas utmärkta politik som .. ja, ni vet, den gamla välkända harangen. Den massiva mediabevakningen tolkade han som ett bevis på hur stort intresset var för Socialdemokraterna som parti .. och så långt så hade jag inga problem med kaffet. Vid det här laget förväntar jag mig inte så mycket.

Men så säger han .. ”Partiet är i en svår sits, men inte jag.”

Va???

Socialdemokraternas partiordförande ser sig själv som en fristående person som inte har del i de svårigheter som Partiet har. Partiet .. de .. är något annat än Håkan Juholt .. jag?

Socialdemokraterna och JAG?? Vad hände med ”Vi Socialdemokrater”?

Det uttalandet ställer ju kraven på avgång i en helt annan dager!

Frågan var då inte om Håkan Juholt skulle avgå eller inte.

Frågan är om Håkan Juholt över huvudtaget har tillträtt??


AB, AB, AB, Expr., Expr., Expr., Expr., DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD

25 kommentarer:

 1. Bloggat om samma;) Hårresande eller hur? Men han följer den personlighetsdiagnos jag gav honom till punkt och pricka.
  Ta bort honom nu.

  SvaraRadera
 2. Någonannanismen har fått en ny dimension. :-)

  Henrico

  SvaraRadera
 3. Jag reagerade också på den formuleringen. Hur tänker karln?

  SvaraRadera
 4. Ja,man undrar ju hör det står till. Men som Stenmark sa:dä ä ingen idé å förklar för den som int´ begriper.

  SvaraRadera
 5. Att ni inte fattar! Det är så här:

  Socialdemokraterna har gått med i Håkan Juholt.Inte tvärtom!

  MVH Karl

  SvaraRadera
 6. Den som säger något sådant saknar ledaregenskaper.

  Kaptenen på en båt säger inte: Min besättning har problem - men inte jag.

  SvaraRadera
 7. Från Juholt till Ljugholt och i dag vidare till herr JAGholt.
  VUs taktik verkar vara:"Vi tar ansvaret (jasså äntligen!). JAGholt får bli vår "puppet on a string" och därmed kommer partiet omedelbart att bli framgångsrikt och statsbärande".
  VUs ledamöter får beteckningen Vacklande Utkastarna för deras oförmåga och feghet att inte focka JAGholt vid dagens möte utan fortsatt ska dra ut på lidandet och partiets ras ner i (s)örjan av fler och större motsättningar i partiet.

  SvaraRadera
 8. Nu förstår jag vad S står för - SJÄLVMORDSPARTIET.

  SvaraRadera
 9. @ Karl Jag tror du har en riktigt bra poäng där, det måste ju vara att den nuvarande generationen socialdemokrater som sitter i ledarskitket och möjliga partiledare aldrig gick med i socialdemokraterna pga politiken eller dess värderingar, de gick med Palme precis som Sahlin och där har vi kanske förklaringen till att de tappat fästet helt och är i stort behov av en stark ledare som kan peka ut vägen för dem.

  SvaraRadera
 10. Din sista mening säger liksom allt. Det är nöten i nötskalet.

  SvaraRadera
 11. Parden my french, men jag satte en jordnöt i halsen ist för kaffet...

  ...det finns professioner som KAN sånt här, han vänder ju kappan efter vinden å just nu hade vindpusten" partiet har problem" nått fram till honom, så då bara projicerar han DET på VU och omgivningen typ.

  Jag tror att det är en blandning av "medberoende" och total error som vi förut kunnat konstatera= det är så många som har ett krampaktigt grepp om sleven runt köttgrytan att de är paralyserade som inför en kungskobra..

  ...det är INTE vackert detta. Korruptionen är total.

  SvaraRadera
 12. Jag funderar allvarligt var det är för fel på den mannen. Är det så att han bara helt enkelt är dum i huvudet?

  SvaraRadera
 13. VU har således idag givit Juholt sitt fortsatta förtroende. Jag konstaterar att VU därmed också har målat in sig i ett hörn.

  Vid Juholts nästa blamage kommer kraven på avgång därför inte bara riktas mot honom personligen. De kommer lika fullt gälla alla i VU som gav honom förtroendet att göra bort sig än en gäng.

  Den viktiga frågan blir därför: -Vad har socialdemokraterna för ersättare för inte bara sin partiordförande Juholt, utan även för dem som sitter i VU:t?

  Efter den avgången lär det nämligen inte finnas särskilt många personer kvar att vaska fram partiordförandekanditaer ur.

  V

  SvaraRadera
 14. Nu är det senaste att herr juholt som kom tillbaka ifrån Mexiko efter en månad med full lön på 1370000 + förmåner för en 100000kr och var en "helt ny" människa.

  (säkert fick han även dra av för resan med)

  Skall åka hem till Oskarshamn och "vila upp sig nu "en vecka senare på obestämd tid.

  Håhå jaja vissa är mer jämlika än andra- speciellt giriga Sossar

  Själv fick jag 6 dar jul/nyårsledigt och jobbade 6 dar förra veckan och får t.o.m betala mitt tåg/busskort själv, man skulle gått med i ssu och blivit sosse i sin ungdom.

  (s)åpan fortsätter =)

  SvaraRadera
 15. Hmm.

  Pressträff imorgon kl 15.00 i Oskarshamn. Säkert för att meddela varför det av Juholt utlovade mötet mellan all världens socialdemokrater inte blev av.

  Vänta nu. Var det inte ngn annan fråga som förresten var på tapeten.

  Hmm.

  Vad var det nu den frågan handlade om?

  Kom kanske VU "efter tolvslaget" på att man verkligen hade målat in sig i ett hörn?

  V

  SvaraRadera
 16. Visionären:

  Den store "ledraen" Juholt kallar nog tillpresskonferans för att berätta att han hittade till Oskarshamn själ.

  Samt att han inte behövde hjälp när han fyllde i medmerakorts ansökan på coop med en falukorv som penna tillsammans med sin kulbo=)

  (på söndag skall Juholt och hans kulbo åka kundvagn på parkeringen på willys i oskarshamn)


  =)

  SvaraRadera
 17. Gianni,

  Naturligtvis. Tänkte inte på det.

  :-)

  V

  SvaraRadera
 18. Juholt har bevisat det igen: Det är bara JAG JAG JAG som gäller. Hur lyckas han säga så många dåliga/felaktiga/dumma saker på så kort tid?

  Om - och jag säger bara OM - detta är sant (se länk nedan), vem är då läckan? Någon i VU? Någon annan på Sveav. 68? Och OM det är sant, så bevisar ju även det vad vi hela tiden har vetat om: Juholt tänker bara JAG-JAG-JAG och inte partiet-medlemmarna-potentiella väljare.

  http://svt.se/2.22620/1.2683203/kalla_juholt_avgar_-_presstraff_pa_lordagen


  Mvh Tomas N

  SvaraRadera
 19. Vilket drama. Mitt pocorn-förråd börjar sina.

  SvaraRadera
 20. Återpostar det jag skrev nyss på Johan Westerholms blogg (för ni tar upp samma sak om än med olika perspektiv):
  Sedan du skrev det här har det ju kommit fram att mycket pekar mot att Juholt kommer att avgå kanske redan idag.
  VU har gett Juholt möjligheten att avgå själv, ett vanligt sätt i näringslivet att låta medarbetaren få gå med viss heder i behåll. Det är snyggt skött av VU.
  Personligen röstar jag inte på S längre (för tillfället i vart fall) och ur ett borgerligt perspektiv vore det ju annars toppen för opinionsmätningarna att Juholt stannade kvar, men samtidigt försvagas all politik av ett försvagad S. Dvs försvagad opposition leder till en försvagad regering.
  Jag hoppas S kan hitta en stark ledare, kulturen inom S förutsätter en "starke man" som enar leden med pondus och pekar med hela handen.
  Om Juholt hade ett äkta patos för S ideologi eller inte vet jag inget om. Däremot behövs en ledare som innehar detta - och förmår att omsätta det i tydliga mål. Det senare fixade inte Juholt i alla fall.
  Såg nyss Björn Ranelid i TV4:s morgonprogram (se det gärna via TV4 play när det visas, om du missade det (21/1)).
  Ranelid talade på ett lysande sätt om sitt sociala patos. I historiska återblickar kan man direkt förstå hur en underklass ersatts med en annan. I Malmö fanns förr en träkåk-stad nästan exakt på samma plats som där framtidens Rosengård kom att byggas upp. Människornas etnicitet må ha förrändrats, men de sociala begränsningarna är intakta. Utan arbete, utan ett språk där man inte direkt begriper talarens bakgrund så fort h*n öppnar munnen, är fortfarande samhället stängt för dessa människor.
  Jag har själv vuxit upp på Rosengård, även om förfallet aldrig var så som idag, så jag kan lätt identifiera mig med Ranelids bilder.
  Men denna bild kan ju omsättas i de flesta större städer runt om i Sverige.
  Jag skulle vilja att S fann en sådan ledare som kan klä sitt patos som Ranelid gör. Ranelid är en stor människa.
  Men jag vet också att utsikten för att S hittar en sådan är mycket liten, därför att inga av de broilers som skulle kunna komma ifråga har upplevt en verklighet ens i närhet av den sociala missär Ranelid drar paralleller till.

  SvaraRadera
 21. Jädrar vad spännande det är.

  Jag försöker läsa allt, analysera vilka personer som är inblandade och vad de kan tänkas ha för agenda och ett namn får i alla fall mig att fundera ordentligt.

  Den här Helene Fritzon, vad är det för en? Hon verkar vara inblandad i alla beslut som tas men jag vet inget om henne. Hon framstår som en skugga som är med och beslutar om allt möjligt och jag funderar på om det är en maktmänniska utan dess like som aldrig tar något ansvar?

  Är det någon som vet vem hon är och vad hon står för?

  /Henrico

  SvaraRadera
 22. Inväntar vi med spänning presskonferensen? Och vad tycker vi om det är sant att Juholt avgår? Kan det bli sämre än vad det är idag eller är all förändring till det bättre?

  SvaraRadera
 23. Oj så många vi är som sitter och väntar just nu .. ;-)

  För man vet ju aldrig med Juholt? Kanske sitter han med ett oanat stöd och misstroendeförklarar hela VU i stället för att avgå??

  Spännande är det och det som blir kvar kommer förmodligen att bli lika rörigt men tyvärr inte lika underhållande.

  Henrico .. Helene Fritzon är VU-ledamot från Skåne, ett starkt s-distrikt .. och utan henne hade vi nog inte haft någon Juholtsk period alls.

  Peter Nicklasson .. det är lite roligt att du nämnde Björn Ranelid för bara timmar innan sa jag att .. "om ett parti bara ska ha någon som kan uttrycka ett patos och ett engagemang så är jag förvånad över att ingen värvat Björn Ranelid".

  Men det behövs lite mer, eller hur? Det måste också presenteras en
  trovärdig lösning. Det är därför det är så viktigt att partiledaren omger sig med kunniga medarbetare som kan arbeta fram ett ekonomiskt hållbart förslag .. som partiledaren fattar och kan kommunicera.

  Men jag efterlyser också ett ÄKTA engagemang i politiken. Ett engagemang som inte handlar om anklagelser, hat och misstänkliggöranden .. utan något som är ansvarstagande, FÖR någonting, bär FRAMÅT och handlar om ALLA.

  Just nu handlar det alldeles för mycket om att se till sitt eget bästa.

  SvaraRadera
 24. Ha ha ha, ja det är otroligt spännande.

  Tänk om de inte alls har kommit överens om att han skall avgå. :-)

  Har nu läst på om Helen Fritzon och helt klart verkar hon vara en mycket slipad politiker, om man i begreppet slipad menar att aldrig ta riktig sällning utan jämt ha en väg ut om allt skulle skita sig.

  Henne vill jag se som efterträdare, hon får i alla fall mig att rysa av obehag. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 25. Ha ha ha, kikad epå expressen, deras löp:

  Just nu: Juholt har lämnat hemmet.

  *asg*

  /Henrico

  SvaraRadera