tisdag 17 januari 2012

"Rallarsving ..


.. är ursprungligen namnet på ett boxningsliknade slag som utförs genom att svinga hela armen i en cirkel för att sedan träffa motståndaren med knytnäven i ansiktet. Uppkom troligen från slagsmål mellan rallare. Rallare byggde järnväg och flyttade med bygget allteftersom rälsen förlängdes.”

”Han försökte sig på en politisk rallarsving” .. sa Folkpartiets Jan Björklund, apropå Håkan Juholts påstående att Alliensen samarbetat med SD i försvarsfrågor innan de ens kommit in i riksdagen.

(Synonymer för rallarsving: råsop, smocka, rundpall, snyting.)

Oavsett vilket ord vi väljer så lyckades Håkan Juholt med bedriften att sänka sig själv med det slag han trodde skulle sänka Fredrik Reinfeldt inför onsdagens partiledardebatt.

Ett verkligt praktslag och en fullständig fullträff?

Så .. visst, det behövs verkligen någon som kan leda, styra och råda socialdemokraternas spontana och yviga ledare .. särskilt nu när han flämtar i ringhörnan efter att planlöst ha vevat runt i ringen en längre tid, utan att ens vara i närheten av motståndaren.

Han valde Urban Ahlin?

Förmodligen för att han om någon vet hur det är att vara i blåsväder och för att han lyckades med bedriften att klara sitt eget skinn medan den som kände sig som ett offer fick slinka iväg och slicka såren någon annanstans. Skickligt jobbat .. kanske?

S-kvinnorna protesterade mot att en man som anklagats för sexuella trakasserier skulle väljas. SSU protesterade mot att partiledaren inte insåg behovet av människor med utländsk bakgrund och fler kvinnor i ledningen och Håkan Juholt valde .. Urban Ahlin.

HAN var den bäste, den tryggaste och den som ska arbeta närmast Carin Jämtin i framtiden .. en svensk, medelålders, vit man .. en riktig sosse. Finns det något stabilare och bättre?

Carin Jämtin säger ingenting. Men vad tänker hon? Hur mår hon? På de bilder som publiceras ser hon bara tröttare och tröttare ut.

Det måste vara härligt för henne att få Urban Ahlin att luta sig mot .. nu vänder det, nu går det bara framåt och uppåt!

Och i morgon får Fredrik Reinfeldt på nöten och eftersom ingen politiker tror att vi väljare ser eller hör på partiledardebatter så får vi ha en högtidsstund i all anonymitet som vanligt. Och redan nu kan jag garantera jubelrop och gratulationer till Håkan Juholt från s-bloggarna.

För oavsett vad han säger eller gör så kommer det att upplevas som röda gudsord, det som kommer att rinna som heligt vatten under mustaschen i morgon .. det tvivlar jag inte en sekund på.


Lika lite som att jag tvivlar på att både vi andra och media kommer att granska samma flödande gudsord med lupp i samma ögonblick som de når oss.


SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, Expr., Expr., Expr., Expr., AB, AB,
Tokmoderaten, Peter Högberg, Johan Westerholm, Mina moderata karameller

6 kommentarer:

  1. anybody, min vän, det är inte bara sextrakasserier som ligger i fatet utan även att Ahlin är känd att utöva mnagemnet by fear. Gör varken kvinna eller man glad.
    Men om du och alla ni vill få er ett skratt så ni trillar av stolen, titta in på Bengt silfertrands blogg som handlar om Juholt hos doktorn..;)! Obs, det är allvar när Bengt skriver;)

    SvaraRadera
  2. Peter .. Bengt Silfverstrand är alltid lika pålitlig i sina tolkningar av Ledarens goda egenskaper. Jag kommer att somna med ett leende på läpparna och hoppas att jag slipper drömma om Urban Ahlin. ;-)

    Gianni .. aj då, nu kommer jag OCKSÅ att höra den melodin varje gång jag ser Håkan Juholt .. tillsammans med Maken som blev verkligt lycklig när han kom ihåg sin gamle favorit!! :-)

    Det blir en sevärd riksdagsdebatt sett ur den synvinkeln .. :-D

    SvaraRadera
  3. Det är riktigt obehagligt att höra honom i partiledardebatten och att veta att människan inte har en enda liten atom i kroppen av självkritik och självransakan. Björklunds ifrågasättande av Juholtaren om pakten bevisade ytterligare att det mesta som kommer ur Juholts trut är ogenomtänkt. T.o.m. Åkessons ifrågasättande om inte (S) har ett ansvar för hur det ser ut i Sverige idag applåderar jag. Han har ju rätt! S tar inget ansvar för det som varit, bara om det är bra, då framhåller man det gärna. Snacka om att försöka skriva om historien till sin egen fördel. Fy fan säger jag!

    SvaraRadera
  4. På fredag kommer Håkan få silkessnöret. Alla fadäser och nu senast sosse-kärringarnas berättigade kritik gör att det inte finns någon återvändo. Men vad kommer det att hjälpa. Vi har nu fått en unik inblick i sosse-sekten. Saker som vi förr bara anat är nu bekräftade. Det finns så många konstiga människor i det partiet. Antagligen står Östros, Österberg och Ylva Johansson tillsammans med LO beredda att plocka upp resterna.

    SvaraRadera
  5. Benny Hill är för mig också en gammal saknad favorit. Men glöm inte att det var sosse-kärringarna som ordnade förbud för serien att visas i SVT.

    SvaraRadera
  6. FEMINISTERNA INOM (S) KAN BILDA EGET PARTI

    Feminismen säger sig företräda Männens rättigheter och jämställdhet. Men existerar inte kvinnors våld mot män uppmärksammar? Om feminister är vänster och (s) varför kritiserar inte feministerna inte Reinfeldts miljard satsning på mäns våld mot kvinnor? http://www.newsmill.se/node/6448

    (S) och Gustaf Fridolins (Mp) förslag om Resningskommission utmanar Alliansen i valet 2014

    http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1427&blogg=10436

    Ställt utom allt rimligt tvivel….
    http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1345&blogg=36629

    Jag är gammaldags nog att hålla på begreppet rättssäkerhet
    http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=515&blogg=52266

    Varför heter det kvinnofrid och inte Människofrid? Har inte alla människor rätt till frid?

    http://www.s-bloggar.se/l/k4h32/maenniskofrid-elcykel-och-bortom-oljan

    Varför gör inte Socialdemokraterna, de återstående sunda, rättssäkerhet, rättvisa och rättsväsendet till en valfråga?

    Män diskrimineras vid vårdnadstvister en valfråga (S) kan utmana Moderaterna inför valet 2014
    http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1465&blogg=16145

    Eller är det så att feminister inte kämpar för mäns rättigheter och jämställdhet mellan könen? Det kan inte vara kunskapen för nationell och internationell forskning finns redan. Det måste vara något annat……antijämställdhet och viljan att bygga myter på rädsla

    http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/feminister-har-olika-syn-pa-kvinnors-vald

    Är det så att feministerna köper myter och livslögner även om de kommer från ärkefienden nya arbetarpartiet och Fredrik Reinfeldts jultal?

    Är det som återspeglar sig i Socialdemokraternas opinonsras? Driver feminister,politiker politik som gynnar den egna karriären som Moderaterna inte är sena att utnyttja för att krampaktigt hänga kvar vid makten lite längre!

    Är det dags för Moderaterna att rösta fram Sveriges första kvinnliga statsminister Maria Abrahamsson…

    Ett som är sant är i alla fall att det mer politiskt mod och värdegrunder i Moderat Männen,Maria Abrahamsson och gamla mdoderaterna än i nya feministiska partiet Moderaterna!

    http://genusnytt.wordpress.com/2012/01/18/ssu-till-attack-mot-vita-medelalders-man/

    SvaraRadera