Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 25 januari 2012

Nu är det klappat och klart!


Christer Lindwall, s-ordförande i Umeå, har skickat in ett privat förslag till partiledningen där han föreslår att Jan Eliasson ska ta över partiledarskapet tillfälligt fram till den ordinarie partikongressen 2013.

Aftonbladet .. som alltid ställer upp när det blåser kallt om öronen på sossarna .. haffar Jan Eliasson på en busshållplats och ställer den fråga som han ännu inte hört talas om .. vill du bli ledare för Socialdemokraterna?

Då kommer bussen.

Men Jan Eliasson hinner med ett leende och lovar att tänka på saken.

Därmed är det avgjort. Tidningens läsare får rösta och är fullständigt lyriska .. "Denne ledande legend måste ta över Sverige"

Tokmoderaten ser också valet som ett faktum och anser att Jan Eliasson är en man som skrämmer eftersom han .. är själva sinnesbilden av förtroende och kompetens i en sympatisk mans kropp.

Erik Laakso har träffat den blivande partiledaren, tycker också att det är ett bra val och har personligen bett honom stå till förfogande om han får frågan.

Så nu har samma tidning, som på s-bloggar anklagas för att ha avsatt Håkan Juholt med hjälp av ett lömskt mediadrev, även löst problemet med ny ledare medan konkurrenterna fortfarande famlar i blindo och misstänker att sagda nej är förtäckta ja. (DN har till och med mage att publicera en intervju där det påstås att Jan Eliasson inte alls är intresserad?)

Det enda som återstår för partiledningen är att ställa frågan, acceptera svaret och förhålla sig till det faktum att de är totalt överkörda av den illasinnade borgerliga mediasammansvärjningen även i denna fråga?

Förnyelsen är då ett faktum. För vilket annat parti kan skryta med att ha en partiledare som är direkt utsedd av Aftonbladet som ställde frågan, publicerade svaret, räknade rösterna, gjorde utnämningen och korade vinnaren?

Klappat och klart innan Carin Jämtin ens kommit ur sängen på onsdagsmorgonen och trots att de känner sig lite bittra över att inte ha fått höra sanningen, hela sanningen och ingenting annat än den exakta ordalydelsen av allt som sagts och gjorts på Sveavägen 68 den senaste veckan.

Men jag undrar .. förstår Jan Eliasson att det hela handlar om ett livslångt uppdrag som landets "nästa landsfader" och inte bara något tillfälligt fram till 2013?

Har Aftonbladet talat om det för honom?
6 kommentarer:

 1. Ledarkri(s)lösningsförslagen är ibland aningen udda! Kolla Lars Flemströms kommentar till detta blogginlägg:

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1749&blogg=53798

  Flemström vill skicka Eliasson på hälsoundersökning(!)och ha en comeback för Juholt vid kongressen!
  Vissa kan aldrig få nog ...

  MVH Karl

  SvaraRadera
 2. Vad är det som är så kompetent med Eliasson, en arbetargrabb som jobbat stenhårt på att slipa bort allt som kan påminna om arbetarklass?
  Oäkta och påklistrad känns Eliasson, han brukar mest ge uttryck för den vanliga mesliberala inställningen när det kommer till att stoppa folkmord och förtryck.
  Det sossarna behöver är en nystart och hitta tillbaka till rötterna, där HBT, feminism och Islam inte fyller 99 % av förslagen.
  Jag tror dock att man behöver köra i diket 2014 före det man kommer igen och slänger ut dagens ledning och ombudsmän.
  Efter 2014 års val kommer Moderaterna sitta i knäet på Mp och då får S chansen att angripa M från högerflanken.

  SvaraRadera
 3. Det märks att han arbetar hårt för sin solbränna. Inte ser han ut som en arbetare. Tvärtom syns inga spår av att han gjort några hederliga dagsverken i sitt liv. Men bilden av sosseadel tycker jag han uppfyller.

  SvaraRadera
 4. Eliasson är en typisk "gåsleverproletär". Munnen talar om inrikespolitik ungefär som Juholt dvs vackra floskler från 70-talet.
  Har deltagit i en större middag där Eliasson satt nedanför mitt bord. Han hade väldiga problem med att hitta sina läsglasögon. Allt eftersom han grävde i smokingens alla fickor hittade han dierse papper som han kollade igenom, knölade ihop och sedan slängde i en liten hög vid närmsta vägg. Glad blev han när han upptäckte att glasögonen redan låg på bordet och när sedan frun påpekade att han skulle knäppa knappen i den plisserade smokingskjortan var lyckan fullständig. En något disträ herre mao! Notera att Eliasson är 74 vid nästa val vilket, om han blir vald till partiledare vid kongressen 2013, får betraktas som en hög ålder och bidrar eventuellt till ännu högre grad av distraktion.

  SvaraRadera
 5. Det blir bara bättre å bättre, alla kommentarer å dina bloggposter. Det är uppfriskande=)
  Det är flerdimensionellt. 3D i HD i "hemmabion"

  SvaraRadera
 6. Karl .. s-bloggar är en ständig källa till glädje, eller hur? Och idén var inte dum, men varför begränsa sig till Eliasson?
  Skicka ALLA folkvalda på undersökning i allsin dar .. både fysiskt och psykiskt samt låt dem göra ett antal tester .. typ en politikerbesiktning .. så att vi garanteras "kördugliga" politiker! :-)

  Anonym 11:35, 12:21, 12:47 .. ibland måste man riva gamla ruiner från förr för att kunna bygga upp något nytt och fungerande. Det ser nästan ut som om sossarna är i det läget att det knappast är värt att lappa och lag längre?

  Maja .. visst är det häftigt när Anybody`s place verkligen blir anybodys place?

  Det finns så få ställen för vanliga människor att fundera över politikens underliga vägar och jag älskar när det uppstår samtal hit och dit. Det blir till och med en härlig .. och tänkvärd .. kontrast när LabRat kommer in och hatar oss allihop. ;-)

  Men i och för sig .. då kanske inte Juholt får chansen till sin come back? Och det vore ju synd.

  SvaraRadera