måndag 21 oktober 2013

Aftonbladet kämpar på ..

... när det gäller att redigera sanningen så att den passar in i den pågående valrörelsen.

Aftonbladets Ingvar Persson har letat sig upp i Dalarna och hittat sossen Maria Strömkvist som tänker avgå som kommunstyrelsens ordförande 2014 eftersom hon hoppas på att bli invald i riksdagen. Något som väljarna i Ludvika verkar ställa sig lite frågande till. I deras ögon har Maria Strömkvist varit så osynlig och frånvarande att de undrar om hon överhuvudtaget finns??

Men det bekymrar inte Ingvar Persson som ondgör sig över att oppositionen i Ludvika (?) inte ägnar sig åt att gotta sig över den lediga ordförandeposten eller en framtida valvinst?? Eller vad det nu är han hånar oppositionen för??

Alltså Maria Strömkvist, socialdemokrat tänker sitta kvar till valet 2014.

Före det behövs det ingen ersättare på hennes ordförandepost.

I dag har sossarna majoritet i Ludvikas kommunstyrelse med 8 platser, vilket blir 10 platser om vi lägger till 1 vänsterpartist och en miljöpartist.

Oppositionen består av 2 moderat, 1 centerpartist och 1 folkpartist ... vilket gör en opposition på 4 personer. Plus 1 bopartist, som jag inte vet var han passar in?

Kommunfullmäktige består av 45 förtroendevalda .. 22 sossar, 4 vänsterpartister, 2 miljöpartister, vilket gör en rödgrön majoritet på 28 personer. Oppositionen består av 9 moderater, 2 folkpartister och 2 centerpartister = 13 personer. Och så finns det 2 sverigedemokrater och 2 bopartister som inte kan störa arbetet nämnvärt.

Efter valet 2014 vet ingen hur det ser ut .. minst av allt Ingvar Persson.

Men ändå så tycker Ingvar Persson .. "Men visst är det ynkligt med en opposition som inte tror sig om att kunna ta över, och jag undrar om inte den bristande politiska självkänslan kan ha ett samband med oförmågan att se något gott i det den nuvarande politiska ledningen har åstadkommit i kommunen?"

Ingvar Persson berättar att lokaltidningen låtit oppositionens förtroendevalda uttala sig om Maria Strömkvists insatser som kommunalråd, vilket inte blev så värst positivt .. jag har läst det själv. Men däremot hittar jag ingen fråga som motiverar Ingvar Perssons påstående att ..  "Ändå spekulerade alla om vilken socialdemokrat som skulle efterträda Strömkvist efter valet. Inte en enda av Ludvikas oppositionspolitiker tycks kunna föreställa sig ett annat styre, eller att de själva skulle vara något annat än oppositionspolitiker."

Aftonbladets ledarskribent kallar det .. "växande vanmakt efter spekulationskapitalismens haveri?"

Så nu vet ni det!

"Spekulationskapitalismens haveri" skedde i  sossestyrda Ludvika!!

Hur Ingvar Persson hittade just till Ludvika i sin outtröttliga kamp för att hitta regeringspartiernas "vanmakt" i Sverige framgår inte.

Daniel Swedin har också svårt att dölja sin bitterhet när han skriver sin krönika .. "De verkar ha haft roligt, Moderaterna, under sina fyra dagar i Östergötland. Utifrån betraktat är det svårt att begripa glädjen, och inte bara för att partiet tappar i väljarstöd".

Roligt .. det var det värsta ... såååå kan vi väl ändå inte ha det när landet ligger i ruiner, kylan sprider sig, befolkningen liiiiider och samhället faller samman? Se bara på sossarna .. de verkar ha föredömligt tråkigt, vilket borde borga för ett regeringsskifte nästa år, eller hur?

Särskilt svider det tydligen när det visas bilder på statsministern där .. "statsministern skakar hand med Obama och där engelskspråkiga experter berättar hur imponerade de är av Sverige. M vill så gärna höra att de är bra, att någon – gärna någon som pratar bättre engelska än Reinfeldt – tycker att de är bra"?

OBAMA som är sossarnas lysande förebild tycker att Sveriges regering har skött ekonomin lysande under sina år med makten!! Nu går skam på torra land ... såå kan vi väl inte ha det när landet ligger i ruiner, kylan sprider sig, befolkningen liiiiider och samhället faller samman?

Bitterheten över oförmågan att hitta sakfrågor att ondgöra sig över lyser från raderna i de båda ledarkrönikorna och jag kan förstå dem. Det kan inte vara lätt när den egna statsministerkandidaten köper hela det nuvarande konceptet, men till ett betydligt högre pris. Något som knappast kommer att göra att engelskspråkiga experter .. som talar bättre engelska än Löfven .. kommer att berätta att de tycker att den s-märkta ekonomiska visionen är så bra som Swedin och Persson önskar att den var.

Men det går säkert att hitta någon annan liten kommun någonstans som kan illustrera att landet ligger i ruiner, kylan sprider sig, befolkningen liiiiider och samhället faller samman?

Problemet verkar vara att hitta någon som inte är sossestyrd??


DN, DNDN, DT, SvD, SvD, SvD, Expr., AB,

5 kommentarer:

 1. Med bättre engelska än vad Reinfeldt talar, menar de då detta tror du?

  http://bloggar.aftonbladet.se/politikerkollen/files/2013/08/Skarmavbild-2013-08-12-kl.-5.01.41-PM.jpg

  SvaraRadera
 2. "Hur Ingvar Persson hittade just till Ludvika i sin outtröttliga kamp för att hitta regeringspartiernas 'vanmakt' i Sverige framgår inte."

  Öh... Ingvar Persson _bor_ i Ludvika och arbetar numera (sen 16:e september i år) som ombudsman för ABF Dala Finnmark. Så enkelt var det.

  SvaraRadera
 3. Anonym 17:21 .. AHA!! Då förstår jag :-)

  SvaraRadera
 4. Kylan sprider sig. Ja det är ju i och för sig rätt. Men annars...

  Väldigt många politiska kommentatorer och åsiktsbröder med s sympatier tillhör i själva verket den avlönade delen av "rörelsen". Som helt enkelt talar i egen sak. Det brukar dock inte media vara så pigga på att meddela.

  Är det bara inbillning eller har inte klimatet fått ovanligt mycket av person omdömen redan? Fokuseras det inte lite mycket på individuella tillkortakommanden av påstådd natur. Lite till mans?

  Ludvika är väl att betrakta som en "bruksort" i det närmaste. Och som sådan ganska typisk för ett ensidigt näringsliv, fattigt utvecklingstempo och begränsade politiska klimat. Men med fantastisk natur inpå knutarna. Ofta blir det väl s-signum på dessa orter av bara farten. Det finns naturtillgångar att exploatera och fördela. Sedan är det bra så. Skulle man behöva introducera nya tekniker, värderingar, innovations styrda utvecklingar och en uppsjö olika infallsvinklar på allting, kort sagt ett myller av udda impulser, ja då blir nog rödgrön tänket svagare. Eller är den uppfattningen fördomsfull?

  /metrologen

  Usch vad det blåser kyligt plötsligt. Bäst att ta fram en filt.

  SvaraRadera