söndag 6 oktober 2013

Om mindre än en timme ..

.. är det partiledardebatt och jag kan inte bli mindre intresserad är vad jag är just nu.

För jag vet ju att ingen kommer att vilja ge några svar på de frågor som jag .. i likhet med en majoritet av väljarna .. vill ha svar på. Och då faller ju allt annat som de så gärna vill tala om eftersom själva grunden för att det ska låta tillförlitligt ligger i de obesvarade frågorna.

Men det ska bli intressant att få höra om Stefan Löfven på något sätt tänker förhålla sig till LO:s krav på att han ska ta med Vänstern i en eventuell regeringsbildning .. och ännu mer intressant att höra om Miljöpartiet har något att invända mot det.

Är det någon som tror att det sker?

Nej, det är förmodligen troligare att en snöboll överlever i helvetet än att en politiker öppet och ärligt förklarar sina avsikter med ett eventuellt regeringsinnehav som ligger så långt borta som valet 2014. För att inte tala om hur otroligt det skulle vara om någon svarade på frågorna HUR, VARFÖR, NÄR och TILL VILKEN KOSTNAD??

Men du kan ju alltid ställa dig själv de frågorna och fundera över om du hittar några svar bland alla tvärsäkra påståenden.

Men jag kan här och nu säga att jag aldrig någonsin, aldrig någon gång och aldrig någonstans kommer att tro på en regering som tar med vänsterpartister i regeringsbildningen. Särskilt inte en regering bestående av politiker som sitter vid samma förhandlingsbord där de förhandlar och formar sina politiska utspel så att de ska passa ett annat missnöjesparti, som de sedan förnekar att de har det allra lilla minsta samröre med.

Får jag hör orden .. men VI kan väl inte hjälpa att SD röstar på VÅRA frågor .. en gång till från oppositionen så kommer jag förmodligen att kräkas.

I övrigt håller jag helhjärtat med Johan Westerholm när han skriver .. "Vänsterpartiet har kommunistiska rötter och dagens ledarskikt i Vänsterpartiet gick alla med i ett kommunistiskt parti av fri vilja och en brinnande övertygelse. [ ..................................... ] Polityren har förändrats men jag har i bägge fallen svårt att se medlemmarna förändrats. V kan med viss fördel försöka förklara för mig varför Simon Fors, som företräder i retoriken en åsikt om att politiskt våld mot meningsmotståndare är legitimt, fortfarande åtnjuter partiledningens stöd och kan sitta kvar i kommun och landsting."

Det är något djupt tragiskt över att ärliga, kännande och tänkande människor som Johan Westerholm .. människor med en bred erfarenhet och som inte fötts in i partiet .. har samma chanser som ovannämnda snöboll att hamna på en riksdagsplats.


SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, SVT, SVT, SVT,

3 kommentarer:

 1. Analysen är klockren som vanligt och det är troligare att jag blir ny ärkebiskop trots att jag utträtt ur kyrka och är en präktigt cynisk agnostiker än att det sker som du efterlyser. Må gud gå med dig för jag har gjort slut med honom.

  SvaraRadera
 2. Jag noterar att Löfven inte med ett ord nämnt vinster i välfärden men att det är Sjöstedt som framstår som oppositionsledare. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. Det var ingen debatt, det var ett jävla kacklande och sprättande, till ingen nytta.

  SvaraRadera