fredag 25 oktober 2013

Jag hörde ..


 .. en intervju med en "höjdare" på Migrationsverket på radion i går. Jag registrerade varken namn eller titel men det var en man som hade alla siffror på plats. Förmodligen en av alla våra generaldirektörer?

Han sa .. att det för närvarande finns ca 9000 människor som fått uppehållstillstånd men som inte kan beredas plats någonstans i landet, utan tvingas leva kvar på de flyktingförläggningar/asylboenden som de hamnade på när de kom till landet. Jag uppfattade det som att de bott där ganska länge redan?

Han sa .. att Migrationsverket räknade med att antalet människor i den gruppen .. människor med beviljade uppehållstillstånd utan någonstans att ta vägen .. skulle stiga till ca 16000 under nästa år.

Han fick frågan .. om hur Migrationsverket skulle hantera den beräknade flyktingströmmen på ca 69000 människor från främst Syrien och Palestina, som redan innan ankomsten nästa år har garanterats uppehållstillstånd? 69000 människor .. det är fler än vad som bor i min lilla kommun i mitt lilla hörn av landet.

Han sa .. att han inte visste, det var en politisk fråga.

Jag hör inte politikerna säga ett enda ord om detta? Men å andra sidan så har min familj både jobb och bostad, så vi ska väl inte klaga i dagsläget?

Men är det rasistiskt eller främlingsfientligt att ställa frågan hur de har tänkt att det ska fungera med 69000 nya människor när de inte ens kan skaka fram bostäder och jobb åt de ca 16000 som redan sitter i passiv och handlingsförlamad väntan? Var ska de nyanlända 69000 sitta och vänta, när de som redan nu upptar alla platser som finns, inte har en chans att komma vidare?

Jag tror att det är en fråga som de kommande 69000 och de 16000 som redan är här också gärna vill ha svar på.

De "Goda Människorna" anser att vi alla blir som en enda stor och lycklig familj .. i ett samhälle där allt är ljust och vackert .. om vi byter nationalsång. Men jag tror att det är lättare att förhålla sig till varandra om vi kan tala fritt och får tydlig information om vad vi har att förhålla oss till i framtiden. Ovissheten, oron och farhågorna kan lätt förvandlas till målmedvetenhet, sammanhållning och framtidstro om våra ledare talade i klartext någon enda gång.

HUR har ni tänkt att lösa det här??

Det måste väl ändå finnas någon slags idé?? Lite framförhållning och planering?

För alla dessa människor .. omkring 85000 bara under nästa år! Det är faktiskt väldigt många, även om Miljöpartiet ser det som en droppe i havet .. de är människor som du och jag. De vill ha saker, kapitalvaror, lite guldkant på tillvaron, förbättra livet, arbeta, bli något, ta sig framåt och har drömmar, längtor och förväntningar.

Precis som du och jag.

De hade nog inte räknat med att bli långsiktigt förvarade i någon slags lågbudgetboenden, som framtida arbetskraftsreserv i väntan på bättre tider, medan de "Goda Människorna" .. bosatta långt, långt därifrån .. förväntar sig att de ska se sig som upphöjda och utvalda "nysvenskar" samt känna livslång tacksamhet för att få framleva sina liv med hjälp av bidrag på existensminimum.

År ut och år in medan livet tickar på .. utan att ens se en ljusning vid horisonten.

NÅGOT svar är ni skyldiga att ge både dem, och oss som redan finns här. Vad ska hända nu .. och när? Var finns de bostäder och arbeten som är förutsättningen för en ny framtid , frihet och ett nytt liv?

Att stå oförberedd och utan svar inför så många människor är fullständigt respektlöst.

DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD,

12 kommentarer:

 1. Åh, Sanna Raymans ledare var fantastisk! Trodde aldrig jag skulle få läsa någonting sånt i en svensk tidning.

  SvaraRadera
 2. Mycket ,mycket bra sammanfattning om en av dom STORA frågorna som ingen vill ta i ( utom SD )

  SvaraRadera
 3. Fnord .. Sanna Rayman och Hanne Kjöller är de modigaste journalisterna i Sverige, tycker jag. Det är inte alltid jag håller med full ut, men de är enda anledningen till att jag faktiskt betalar för att få läsa nätupplagan av BÅDA morgontidningarna.

  Jag önskar att de skrev i samma tidning!! ;-)

  mona .. tänk så mycket enklare allt skulle vara om våra politiker sa allt det där de tror vi inte vill höra.

  SvaraRadera
 4. Gillar Arpi och Gudmundson skarpt också.

  Kjöller är kanonbra för det mesta. Hon sticker dessutom helt klart ut från massan på Dagens Förnumstigheter. De andra ledarskribenterna där påminner mest om ett lillgammalt och skitnödigt elevrådstidningsredaktionsgäng.

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson26/10/13 02:16

  Sverige - landet där det bisarra har normaliserats till dess mest exponentiella upphöjning.

  Som om alla med för stor makt för sitt förstånd nått sin maximala inkompetensnivå - samtidigt.

  Det går ju inte längre, men få vågar ifrågasätta vanstyret med våra tillgångar...

  SvaraRadera
 6. Jo precis. Var ska man placera alla dessa människor? På Merit Wagers blogg läste jag en gång om att det finns en lag som kommit till med ev flyktinginvasion från östeuropa i tankarna. Rekvirera folks stugor och så gott som gratis. Jag hoppas faktiskt att flyktingvurmarna tar och dammar av denna lag och gärna innan valet, eller åtminstone före valet 2018.

  Tyvärr har det gått så långt inom det politiskt korrekta, de är SÅ inmålade i sina hörn, att det måste bli mycket värre innan det kan bli bättre och vanligt folk till sist sätter ned foten.

  Visst faen är det synd om de som flyr på riktigt och även de som önskar sig en bättre framtid. Kruxet som jag ser det är att det föds fler i samma regioner än de som ger sig iväg och trycket ökar ytterligare. Ett sorgligt faktum som PKiterna undviker att lägga in i sin godhetsekvation.

  SvaraRadera
 7. Ja, vad ska till för att få dom att VAKNA OCH SE DEN BISTRA VERKLIGHETEN.För det här är egentligen helt ofattbart att det får pågå emedan godhetsapostlarna sitter på sina rosa moln och myser över sin egen förträfflighet.
  DET ÄR INTE KLOKT.

  SvaraRadera
 8. "Men är det rasistiskt eller främlingsfientligt att ställa frågan hur de har tänkt att det ska fungera med 69000 nya människor när de inte ens kan skaka fram bostäder och jobb åt de ca 16000 som redan sitter i passiv och handlingsförlamad väntan?"

  Det enkla svaret på det är att visst är det rasistiskt(*ironi*) Sådana petitesser som hur det ska gå till är helt irrelevanta. Huvudsaken är att det låter bra, och som någon sa: det är bättre för dem att bo i Sverige, även om det blir i getton, än att de bor någon annanstans i världen.
  Med reservation för att mitt halvcitat (minns inte de exakta orden och gitter inte leta) handlade om flyktingar i allmänhet och inte syftade på den nya flyktingströmmen från Syrien så är det väl just det som är tanken bakom mycket av asylpolitiken. En grotesk bild av Sverige som alltings slutpunkt i utvecklingen. Jag tycker Sverige håller på att bli riktigt otäckt.

  SvaraRadera
 9. Sverige håller definitivt på att bli riktigt otäckt. Hela stämningen är fruktansvärt uppiskad och de argument vi matas med, och formerna för hur detta sker, är direkt fundamentalistiska till sin natur.

  SvaraRadera
 10. Men är det inte fantasisikt att Di Leva har mage att säga att vi ska ha en ny national sång för med fina värden när han själv titt som tätt bakar på fruar och flickvänner (Ja jag vet att han inte är fälld men vittnesmålen är för ånga för att jag inte ska tro på dem).

  'känner mig äcklad*

  SvaraRadera
 11. edit* det blev en massa fel ovan , men det kanske är lika bra så att Any inte blir stämd för ärekränkning ;)

  SvaraRadera
 12. Hmm. Jag håller med, och jag äcklas något otroligt över att en av Sveriges största tidningar tar in reklam för en ny CD på debattplats. För tjugo år sen hade det varit otänkbart och di Leva hade fått betala dyra pengar för annonsen. Men så långt har det gått med förfallet av media...jaga jaga klick på sajten med vad skit som helst och låtsas att det är en intressant sakfråga. Fy för den lede!

  SvaraRadera