onsdag 9 oktober 2013

The greatest Show on Earth!!

I måndags kväll såg jag slutet på den ångestladdade norska tv-serien Halvbrodern och i går tillbringade jag en kortare tid inne på S-bloggar i sökandet efter identiteten på signaturen Bert, Bertil Lund, Bert Lund .. eller vad h*n nu kallar sig när han försöker bedriva opinionsbildning genom att håna och misskreditera diverse människor i det politiska motståndarlaget.

Sammantaget blev det här tydligen för mycket för mig eftersom jag varit på cirkus hela natten. Och inte vilken cirkus som helst .. utan världens största Cirkus .. Ringling Brothers and Barnum & Bailey.


Förmodligen berodde det på att huvudpersonen i tv-serien var döpt till Barnum som minne av faderns uppväxtår som clown?

I "min" cirkus uppträdde en arme av grånade, jättelånga, magra män i randiga byxor och röda näsor, genom att sitta vid små, små skrivbord i manegen och ropa ut politiska budskap  till en både buande och jublande publik. Orkestern spelade en våldsam variant av Internationalen, stämningen var hätsk och obehaglig och jag försökte komma ut men tältduken var ogenomtränglig och ljudnivån öronbedövande.

Panik!!

Till slut vaknade jag så pass att jag insåg att jag drömde en fullständigt absurd och onödig dröm och efter att ha konstaterat det så somnade jag om .. och hamnade mitt i cirkusen IGEN!

Så jag kan nog lugnt konstatera att årets valrörelse inne på s-bloggar inte lärt sig någonting alls av förra valrörelsen. Allt traskar på i gamla invanda hjulspår .. samma jonglörer, samma konster, samma balansövningar och samma trolleritrick .. Ingenting HÄR.. Ingenting DÄR .. OCH .. absolut INGENTING någon annanstans heller!! Men f*n ta den som ifrågasätter det .. eller klagar på priset!

Hepp!!

Årets tema är balansövningar i Statistik, jonglering med maskrosor alternativt blåklint, luftakrobatik samt det avancerade  trolleritricket "Gömma Vänstern för Väljarna!" Förra valets paradgren "Kast med liten sverigedemokrat" verkar ha utgått till förmån för ett lite stillsammare nummer?

En av aktörerna balanserar på slak lina med hjälp av TRE olika opinionsmätningar .. varav en inte ens är publicerad än och kanske härrör från samma dröm som jag själv drömde?

Vilken hemsk tanke!

Ytterligare en av de grånande männen i clownkostym, dompterar Vänstervargar från en båt som attackeras av björnar, och manar.. Sitt nu lugnt i båten.  För det första är (B)jörnen ännu inte skjuten.  För det andra så finns det ingen anledning att gräva ner sig alltför djupt i frågan om vem som ska samverka med vem före valet den här gången.

Samtidigt som han uppenbarligen har problem med andra vargar som lurar bakom det röda skynket i manegen?

Förmodligen Högervargar misstänker jag av meningen .. Vi ska inte bjuda ylande vargar på att, om än osakligt, kunna frossa i unken antikommunism.

Hepp!!

Själva cirkusnumret går uppenbarligen ut på att dölja Vänstervargarna för Högervargarna tills dagen efter valet då de förstnämnda får ge sig på de sistnämnda i en storslagen och meningslös final som hålls hemlig för publiken in i det sista??

För .. "Även om de sakliga argumenten mot regeringssamverkan med vänsterpartiet är nattståndna så ska dess faktiska påverkan på väljaropinionen som en följd av högljudda och välbetalda kampanjer inte underskattas."

Så sant som det är sagt .. väck ej den varg som sover, eller publiken om den har lyckats slumra till. Det är ungefär samma inställning som cirkusdirektören själv verkar ha när han säger att besked om vargarna lämnas i god tid före valet .. MEN .. det VERKLIGA beskedet kommer inte förrän efter det att rösterna är räknade.

Hepp!!

Puh .. jag tror att jag ska hålla mig borta från s-bloggar det närmaste halvåret även om den bloggportalen underhåller lika mycket som den förskräcker.

Men den här drömmen var ju rena barnleken jämfört med den natt då jag drömde att huset översvämmades av både vatten och krokodiler och att jag var tvungen att lyfta hela familjen ovanför mig på en stege med krokodilerna nafsande under fötterna!!


DET var verkligen blodtryckshöjande!!


SvD, SvD, Expr., Expr., AB,

4 kommentarer:

 1. Alltså, jag vet att det här är lite under bältet. Men apropå s-info: är inte detta ganska likt cirkusdirektören himself?

  http://i2.mirror.co.uk/incoming/article197211.ece/ALTERNATES/s615/blobfish-pic-caters-771402167-197211.jpg

  SvaraRadera
 2. Det är det liiiite svårt att förhålla sig till utan att hamna fel? Men i varje fall så utlöste det en stund av okontrollerat fnitter!! ;-)

  Tack!! :-D

  SvaraRadera
 3. Intressant FBtråd för dem som kollat in drevet mot Hanna Gadban från det "svenska civila muslimska samhället"

  https://www.flashback.org/t2202762p198

  SvaraRadera