fredag 18 oktober 2013

Mona Sahlin ville väldigt gärna ..

.. vara som Obama och utropade segervisst .. "S we can"? Håkan Juholt ville också vara som Obama och utropade segervisst .. "I won´t back down"?

Stefan Löfven vill nog också vara som Obama när han lovar att vinna valet, lovar en sjukvård som är både "etisk och moralisk" (vad det nu innebär??), lovar att avskaffa arbetslösheten, försöker ge intrycket att han lovar att skapa en lönsam exportindustri i ett kärnkraftsfritt Sverige som dessutom är varmt, vackert och lyckligt .. utan extra kostnad för skattebetalarna?

Trots att han segervisst ropade, "Yes, we can" och lovade mer arbeten, bättre sjukvård och en miljövänlig, lönsam exportindustri .. så är det inte helt lätt för Obama att vara Obama just nu?

Men Sveriges socialdemokrater drömmer om en svensk Obama? Det är väldigt märkligt .. vad är det för fel på en lång och kutryggig Tage Erlander om vi ändå ska backa oss in i framtiden?

"Efter sju år med borgerliga politiken håller något i Sverige på att gå sönder. Vi har ett fantastiskt land, men något håller på att gå sönder", säger Stefan Löfven som inte vill bekräfta eller förneka att han tänker bilda regering med Vänsterpartiet.

Vänsterpartiets JonasSjöstedt däremot förkunnar att han INTE tänker eller har planer på att ingå i en regering som accepterar vinster i välfärden .. men att han kan tänka sig att bli infrastrukturminister??

Med tanke på den lilla, begränsade värld som våra politiker lever i så undrar jag om det inte är "verkligheten" på Sveavägen 68 som "håller på att gå sönder" och om inte det "kalla" Sverige upplevs som kallast just där.

För i det verkligt verkliga Sverige så tror jag inte att de äldre, sjuka och handikappade känner sig tryggare eller varmare av att få veta att de som nu sysselsätts i FAS3 ska utkommenderas till insatser i vård och omsorg. Uppgifter som de saknar både lust, kompetens eller utbildning till .. "resurser" som de vårdbehövande knappast kommer att bli informerade om eller kunna välja bort.

Men vad vet jag, förresten? Den som har 70 olika personer som kliver in i bostaden under några månaders tid ifrågasätter kanske inte om det kommer 70 till??

DN, SvD, SvD, Expr., AB, AB, AB,

8 kommentarer:

 1. Hellre vården där man gör nytta och få riktig lön än att sitta och virka utan garn och få bidrag samtidigt som arbetsgivaren också lever på bidrag. Det är det enda allifjanten har lyckats med skapa dubbelt bidragaberoende

  SvaraRadera
 2. RYS- nämn inte Mona Sahlin,man får allergiska kliande utslag.
  Ja tänk 70 olika människor som ska hjälpa dig på toa och torka dig i rumpan, utlämmnad vadå,behålla sin intrigitet?,känna sig trygg? Står det inte något om det i nån tjusig vårdnadsplan som samlar damm någonstans och som har kostat skjortan att utreda.

  SvaraRadera
 3. narran .. Jag skulle också hellre välja vården före FAS3 eller det som var sossarnas beredskapsjobb. Men det är väl varken mig eller dig det handlar om?

  Hur är det för dem som används som "sysselsättningsobjekt" för arbetslösa .. vad väljer de?

  En helt outbildad "resurs" som aldrig arbetat inom vård/omsorg kan till och med vara till skada för en vårdbehövande människa som är i behov av kompetent vårdpersonal.

  En dement äldre kan känna sig både rädd och hotad om hemmet invaderas av främmande människor som inte har en aning om vilka uttryck sjukdomen tar sig.

  Människor som behöver hemtjänst känner sig nog inte heller särskilt trygga om nycklarna till deras bostäder delas ut i parti och minut till andra människor med sysselsättningsbehov .. som de ska tillgodose?? .. särskilt inte med tanke på att det inte finns något tjänstemannaansvar för nycklarna och att försäkringen inte gäller vid händelse av olyckshändelser eller brott i samband med "sysselsättandet".

  Man KAN INTE använda de svagaste i samhället som "sysselsättning" för precis vem som helst som råkar vara arbetslös och ointressant på den övriga arbetsmarknaden.

  Det är respektlöst!

  SvaraRadera
 4. Nä jag vill inte vårdas av någon som extraknäcker för att dryga ut studiemedlem för att man skall bli filmvetare, jag vill definitivt inte få hemtjänst utförd av någon som är där som en arbetsmarknadsåtgärd. En mig extremt närstående man hade svårt att sköta sin hygien på grund av motorikproblem efter stroke och vi ansökte om hemtjänst för detta - jag ville inte göra honom till någon som jag vårdade utan mannen jag levde med och gick till sängs med. Första duscharen sa att hon kunde stå i dörren till badrummet och instruera mannen. Andra frågade mig hur mycket mannen förstod och fyra skulle sätta dit maken för sexuella trakasserier då han bad att hon skulle tvätta honom i ljumskarna. Jag hjälper min man med hygienen numer.
  Ingen hade utbildning "det fanns inget annat" "jag hade inget annat val". En dement pappa har också sköts av outbildad (men i vissa fall välvillig)personal.

  SvaraRadera
 5. Vad som än händer så låt inte den arbetslösa Mona Sahlin hamna i hemtjänsten som åtgärd - ingen får utsättas för det

  SvaraRadera
 6. Granntanten-Den damen ser nog till att få sig ett MYCKET bättre betalt jobb.Och Any du har helt rätt att det är en stor brist på respekt och varför ska folk utbilda sig i äldrevården när det nu plötsligt inte har någon som helst betydelse.

  SvaraRadera
 7. Jahaja, Löfven har bestämt att han vunnit nästa val. Så bra då, då slipper jag gå till vallokalen då...
  Håller med om att man inte kan sätta vem som helst som vårdare av äldre (eller av några andra vårdtagare för den delen). Ska man jobba med dementa måste man ha en ängels tålamod och dessutom räkna med en eller annan snyting från den dementa utan att ta illa upp, de förstår inte bättre i sin situation. Att en "vårdare" (som granntanten skriver) inte vill genomföra en ordentlig dusch av en vårdtagare pga prydhet är patetiskt.

  SvaraRadera
 8. Mona Sahlin kan beskyllas för mycket dumt men att sociala medier blivit så infernaliskt tråkigt är ändå Barack Obamas fel, eftersom mona skulle göra en Obama, d.v.s vinna valet med en masa nätaktivister. :-)

  När normalt folk ägde samtalet o de sociala medierna var det kul att vara på internet och deltaga men så fort politikerna såg sin chans att lägga sig i fördärvar de samhället.

  Varför skriver jag detta?

  Jo, nu har MP bestämt sig för att bli nätaktivister och jag bävar för hur idiotiskt sociala medier kommer att bli...

  /Henrico

  SvaraRadera