tisdag 29 oktober 2013

Jaha ja .. och??


Jag märker att jag börjar bli avtrubbad. Möjligen kan det bero på mig själv .. någon slags bokstavskombination eller en begynnande demens .. men när jag försiktigt nämner det i samtal med bekanta så känner de likadant.

Den information som vi antas reagera på som dresserade hundar, känns varken ärlig, hederlig, trovärdig eller ens välment längre.

Möjligen kan det bero på en farlig pandemi som Aftonbladet ännu inte har hunnit skriva PANIKRUBRIKER om?

Men när jag läser tidningarna så reagerar jag nästan inte alls, trots att rubrikerna KRÄVER att jag ska hamna i CHOCK, PANIK eller klamra mig fast vid en av dem utsedd politisk stöttepelare.

De berättar sagan om Vargen som aldrig kommer .. om och om igen .. och då tänker jag att jag har faktiskt klappat vargar två  gången och det gick bra .. så jag bryr mig inte om vad som händer .. eller inte händer.

Jag läser om arbetsplatsolyckor där riktiga människor dör och fullt levande anhörigas sorg och vanmakt utnyttjas i ledarartiklar som enbart har till syfte att utpeka regeringen som slarvig och oförsiktig med medborgarna som de har ansvar för .. och jag glömmer den mänskliga tragedin tillsammans med krönikören, tappar helt fokus på vad som egentligen har hänt .. och går och tar en kopp kaffe till.

Men utomlands behandlar svenska företag arbetarna illa och det verkar inte alls vara regeringens fel .. eller är det bara jag som inte orkade läsa färdigt ledarkrönikan? Och vem var det egentligen som skulle göra något åt det??

Men eftersom alla som lider nöd inte uppnår frälsning och lycka utanför Sveriges gränser så ligger väl lösningen nära till hands?? Bara ordet "utomlands" tyder ju på att de som befinner sig där ännu inte har uppnått svensk standard??

Politiker från båda "sidor" uttalar sig och varnar för varandra och för partiet som ingen av dem vill låtsas om att det ens finns .. om det inte kan utnyttjas för att sätta krokben för "De Andra" .. och jag orkar inte ens försöka sätta mig in i vad de säger eftersom jag inte tror på ett enda ord och hela kalabaliken till förväxling påminner om telereklamen för "3".

Löfven är i Sydkorea och inser att Sverige inte alls ska se ut som Sydkorea om han får regeringsmakten .. och var Reinfeldt är vet jag inte .. men jag sitter och funderar på hur roligt det skulle vara att åka till Kina igen .. och tänker inte alls på politiken varken i Sydkorea eller Kina.

Så tycker Aftonbladet att det är lite pinsamt att sosseledaren inte vet vad den röda sosserosen symboliserar .. och då tänker jag att .. varför är det extra pinsamt? .. han verkade ju inte ens veta vad det stod i partiets egen skuggbudget den senaste partiledardebatten??

Aftonbladet AVSLÖJAR att om jag får hemorrojder så kan det vara cancer och hur det kan ske får jag bara veta om jag betalar för ett plusabonnemang .. och då prisar jag Herren för att jag inte har hemorrojder och sk*ter i resten .. vilket visar sig vara att Kicken har stakat sig på engelskan och Laila Bagge inte visar HELA sitt hem i TV.

Och Anders Borg talar om vinster i skolorna och att det är fel att fel människor arbetar med fel saker och Björklund börjar fundera över om stiftelser är ett bra alternativ  .. och jag tänker på att de flesta människor tar chansen att plocka på sig lite extra om det står en obevakad godisskål på bordet. Oavsett vad de registrerar sig som. Vill du och kan du fiffla .. så går det bra vilken form av bolag eller stiftelser det än handlar om.

Titta bara på våra myndigheter, fackföreningar och kommuner.

Utom jag då, förstås .. för jag äter inte smågodis. Men lämnar någon en obevakad chokladkaka så är jag inte den som är den .. och redan här har jag glömt vinster i välfärden och skolorna och hela tjottaballongen.

Så skulle det bli ORKAN!! MONSTERORKAN!! Någon annanstans .. men här skulle det bli STORM!!

Och så har det inte ens blåst?

Fast det har regnat. Men inget MONSTERREGN ..?? Så då kände jag mig lite blåst i alla fall.

Men jag tror faktiskt inte att jag har känt mig så främmande inför nyhetsflödet och det politiska budskapet någon gång tidigare i mitt liv?

Det är som att läsa rapporter från en annan värld?? Lite fantasy .. lite science fiction .. men det handlar definitivt inte om den värld jag lever i? Till och med skildringarna av mig själv som en del av "folket", "medelklassen" eller "kvinnorna" känns som om de har mindre med mig att göra än Terry Pratchetts  karaktärer Mormor Esme Vädervax, Nanna Ogg, Bästemor Brevis eller Viväcka Vitlöök.

På sätt och vis känns samme författares skildring av Skivvärlden mer trovärdig än medias och politikernas skildringar av Sverige??

Om mindre än ett år är det val. Då får vi välja mellan något vi inte vill ha men som fungerar hyfsat eller något annat som vi inte heller vill ha och som förmodligen kommer att kosta mycket mer utan synliga positiva skillnader.

Aldrig har väl klyftan mellan politiker, media, åsiktseliten och folket varit djupare eller bredare än vad den är nu.

Den värld de vill få oss att tro att de själva lever i .. eller inbillar sig att de lever i .. eller tycker duger åt oss ... det framgår inte riktigt vilken värld det är de skildrar, men den har absolut ingenting alls gemensamt med den verklighet jag lever i.

Men förmodligen är det en livsfarlig pandemi .. kanske beroende på för mycket fokus på sociala medier?? .. som jag och mina likasinnade lider av? Det visar sig nog så fort Aftonbladet har lyckats formulera en tillräckligt slagkraftig, provocerande och skrämmande rubrik?

Det enda som faktiskt fastnade av dagens nyhetsflöde var The Viktor Report i DN. Den lockade faktiskt fram ett leende till slut.

DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr.,

3 kommentarer:

 1. Löfven, rosen och skogsbudgeten lockade fram ett stort flin här. Ja, och att du fick känna dig blåst också. :)

  SvaraRadera
 2. Det här landet är fantastiskt! Efter Gudrun och Per var det ett jävla liv på vissa viktigpettrar och förståsigpåare om att Sverige inte var beredd på dessa stormar och att man måste bli bättre.
  Nu gjorde man precis så man sa att man borde ha gjort då, stängt ner tågen, uppmanat folk att åka hem och hålla sig inne, stängt broar etc. etc.
  Är man nöjd nu då?

  NEJ! Det blev ju inte så farligt! Vi har gjort allt i onödan!

  Hur stora jävla jubelidioter får folk och fä vara utan att bli omyndigförklarade? Inte EN ENDA i Sverige förolyckades och det var ett fåtal som skadades. Eon lyckades koppla in 80.000 hushåll under ett dygn, det snabbaster arbetet de någons in har gjort. Inga stora materiella skador (i jämförelse med ex. Gudrun) har det blivit och ändå klagar man!!!!

  Med detta sagt kan man bara vända blicken och titta på politiker, journalister och annat maktfolk. Det är precis samma sak där. Man gnäller och klagar och pekar finger tills saker och ting förändras, sen tycker man att det var bättre förr!! Nu är det som vi ville ha det innan, men det var ju DÅ det! Nu ska vi ändra igen!

  Jag börjar misstänka att allt det här uppkopplandet med telefoner och surfplattor har börjat fräta på folks hjärnor. Instant Action! Allt måste hända nu, kan inte vänta. Måste jag vänta, hoppar jag på nått annat!

  Jag börjar bli orolig för det här landet mina barn ska växa upp i!

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha, ibland undrar jag om folk förstått ordspråket, "en bra karl reder sig själv".

  Faktum är att jag tycker svennen, speciellt den manliga sida är ena skitnödiga fjollor rent generellt.

  Hur kan kvinnorna i det här landet stå ut med dessa kränkta skitnödiga mesar? .)

  /Henrico

  SvaraRadera