torsdag 14 augusti 2014

48 MILJARDER kronor ..


 ..  EXTRA .. utöver redan budgeterade belopp, behöver Migrationsverket för att klara av de utökade finansieringsbehoven för asyl och migration.

FYRTIOÅTTAMILJARDERKRONOR!!

Årligen .. under de närmaste fyra åren. (här är jag kanske ute och cyklar enligt en kommentar och det verkar vara troligt? Meningen .. "48 miljarder sammanlagt för i år och de kommande fyra åren" .. läste jag som om samma summa skulle betalas årligen i år och följande mandatperiod? Men .. budgeterar man för asyl och migration så lång tid i förväg som till 2018??)

UTÖVER redan budgeterade belopp!!

Det är mycket pengar!! Minst sagt ..

Det ryms några sjuksyrror i den summan. Ett efterlängtat antal barnmorskor, narkossköterskor eller andra specialiserade sjuksköterskor utan vars närvaro läkarna inte kan utföra sina jobb.

Några studentbostäder? Eller bostäder till alla dem som väntar på asyl- och flyktingförläggningarna sedan flera år tillbaka? Kanske ett eller annat äldreboende eller ökade resurser till psykvården? En ambulans till den norrländska glesbygden .. kanske till och med en vårdcentral?

Budgetutrymmet är utomordentligt begränsat .. säger Anders Borg, och talar om lägre tillväxt samt ”en påtaglig ökning av kostnaderna för asyl och migration.”

I media möts detta med STÖRSTA MÖJLIGA TYYYYYYYSTNAD??

Det är nästan lättare att hitta Anders Borgs uttalande i andra länders tidningar än i våra egna?

Kan det vara så att de stora drakarna har kommit till insikt om att de har ägnat sig åt att såga på grenen de sitter på?

För någon "ny tv-licens som istället blir en obligatorisk avgift eller medieskatt som kan hel- eller delfinansiera både public service och privatägda medier" lär knappast rymmas i budgeten de närmaste fyra åren och förmodligen inte i de fyra som följer på dem ... och förmodligen aldrig .. oavsett vilken regering vi får.

Så Thomas Mattsson och Jan Helin får nog fortsätta att streta emot tidningsdöden med hemsnickrade SKANDALER och klickmonster från Youtube för att försöka få läsarsiffror som lockar annonsörer. Några år till?

Som man bäddar får man ligga heter det ... men vad ont har väljarna gjort för att förtjäna denna mörkläggningsridå?

Under de kommande 4 veckorna har våra politiker chansen att informera väljarna om hur de ska kunna pussla in 48miljarder extra i budgeten de kommande åren .. utan att försämra något i samhället .. SAMTIDIGT som de genomför alla löften som de lovat hittills.


Det kommer att bli som att se en balansakt på cirkus ... under största möjliga tyyyyystnad.


13 kommentarer:

 1. Vill bara visa att jag har läst detta, för jag har inga ord som passar att inflika till det du skrivit.

  SvaraRadera
 2. Skrämmande oansvarigt...

  SvaraRadera
 3. Det vore Vääääldigt intressant att få veta var dom pengarna ska tas och räkna med att dom 48 miljarderna inte kommer att räcka.
  Att det bara går an...har inte ord.

  SvaraRadera
 4. Tycker man skall slopa ränteavdragen, då får man loss i alla fall typ 35 miljarder för inte är väl folk så fattiga att de behöver statens hjälp att betala stora delar av sina räntekostnader? :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 5. Det går fortare än vad jag trodde...
  http://blogg.vk.se/Mexan/2014/04/22/fran-hallandsposten-194/


  Kram Any

  SvaraRadera
 6. Peter Nicklasson14/8/14 22:42

  Ingen ser, hör eller framförallt talar om elefanten i rummet.
  Har någon rent av satt elefanten i en isoleringscell?
  För visst är det knäpp tyst om det.
  Tyst. Och ansvarslöst knäppt.
  Hallå?

  SvaraRadera
 7. Tycker det är lite intressant att jag i dagarna ser vänner som glatt och präktigt delar en länk om rasister som sprider nidbilder om att pengar går till invandrare och inte alls till "Agda" på äldrehemmet. Och jag är nästa lite sugen på att skriva frågan om hur de tror det går med "Agdas" ägg när notan från migrationsverket ska betalas. Men orkar inte ta upp det.

  https://vardagsrasismen.wordpress.com/2014/08/10/agda-pa-hemmet-ranas-inte-av-invandrare/

  Vet förövrigt inte hur det stämmer med pengar och inte. Jag vet att jag läst vissa bidrag som sticker mig i ögonen. T ex retroaktiva barnbidrag samt gratis sjukvård för papperslösa. Visst, jag har råd att ta mina barn till sjukvården - men det finns de som har sämre ställt som väljer bort att åka in akut med sina barn om det inte är urakut Och ibland kanske man inte inser när det är vad?

  SvaraRadera
 8. Man kan få intrycket av bloggposten att det skulle vara 48 miljarder extra per ÅR. Och det är väl ändå "bara" 12 miljarder? 48 på fyra år.

  Ledarsidorna.se tog upp det tydligare igår. Och där skall också migrationsverkets totalsumma per år vara minst 78 miljarder.

  Men solidariteten kan inte prissättas.

  SvaraRadera
 9. Ja herregud. Och läs om det inte redan gjorts, Forskning och Framstegs sammanställning av skolresultaten för de ungdomar som hittills kommit och extrapolera med STOR lärarbrist, samt lägg till få jobb för lågutbildade och vad får man då?

  http://fof.se/tidning/2014/7/artikel/skolans-vaxande-kunskapsklyftor

  /Majsan

  SvaraRadera
 10. Anonym 11:05 .. för att göra det enkelt för mig så har jag gjort en "rättelse" i bloggposten .. men?? .. har Migrationsverket verkligen gjort en budget till och med 2018?? Meningen jag stöder mig på lyder; "48 miljarder kronor sammanlagt för i år och de kommande 4 åren". Men en totalsumma på 78 miljarder per år är inte lite pengar det heller.

  Och .. jodå .. ALLT har faktiskt ett pris. Även om det inte alltid är i kronor och ören.

  SvaraRadera
 11. Jo nog spelar kronor och ören en VÄLDIGT stor roll i samhället.

  SvaraRadera
 12. Men - nu ställer du ju grupp mot grupp. Rena ondskan! Det luktar brunt, fiskar i grumliga vatten, osv.

  Sen att våra politiker dagligen i sina budgeteringar och ombudgeteringar måste göra just detta, och även ta beslut om vilka behandlingar som är så dyra att patienterna får dö pga pengabrist, det är ju givetvis en helt annan sak!

  SvaraRadera
 13. Hans Odeberg .. jag är en OND människa, en oempatisk EGOIST .. rasistisk, antifeministisk, fetshamande och kalla det vad du vill .. egentligen borde jag ta nödutgången till en bättre värld?

  Men i stället så går jag ut och plockar kantareller .. att jag inte SKÄMS!! ;-)

  SvaraRadera