torsdag 7 augusti 2014

Första Sifo-mätningen efter semestern ..


 .. kommer vilken dag som helst och det verkar som om Daniel Suhonen, precis som jag, misstänker att sossarnas siffror inte kommer att vara en glad överraskning.

Daniel Suhonen, som med liv och lust har varit delaktig i skapandet av den sk "vänstervågen" med det Goda Våldet, smutskastningen av kungahuset med falska bilder köpta av kriminella, beställningen av det kränkande collaget med en naken Camilla Henemark som bordsdekoration och "skandalen med de vägda blöjorna" och spridandet av falska sanningar .. misstänker nu i elfte timmen att frukterna av hans arbete förmodligen landar hos extrempartierna Mp, V och F!.

Socialdemokraterna ses som ett gammalt förlegat parti, partiledningen är åldrad, inavlad och utnött efter två valförluster och den Nye Ledaren alltför tystlåten och kompromissvillig för att tilltala väljarna.


Det är så dags nu .. när det bara är fem veckor kvar till valet, och allt som Socialdemokraterna hittills bevisat är att de INTE hittat en fungerande väg åt något håll alls?

Visst är det många som inte bestämmer sig för vilket parti de väljer förrän i sista stund, men de är inte fullt så korkade som t.ex SVT/SR tycks tro. De flesta har nog redan klart för sig vilket block de absolut INTE tänker rösta på.

Det är inte lätt att vara revolutionär i ett stillastående parti, och även om inte Daniel Suhonen skriver det rent ut så tror jag han oroar sig för Miljöpartiets och F!:s framgångar i EU-valet. Om den trenden håller i sig kan det bli minst sagt knepigt för Stefan Löfven att hitta en fungerande linje som håller för att bilda regering på.

De som då kommer att få betala för sossarnas svaghet kommer att bli svenska folket. Om det är något som jag är övertygad om så är det det.

Sent ska syndaren vakna, heter det .. och jag tycker mig se fler journalister som yrvaket betraktar sitt favoritparti och börjar fundera över vad de egentligen står för.

Jag har själv svårt för Miljöpartiet. I mina ögon är de det parti som är farligast för Sverige .. Sverigedemokraterna inräknade.

Jag har hört benämningarna "den lille Fjanten och Kristi Brud" om de fanatiska språkrören och det är väl kanske att ta i .. även om jag ler igenkännande när jag hör det, men jag förstår att en regering där Miljöpartiet besitter ett större antal ministerposter måste vara en ren katastrof för landet. Särskilt för oss som bor på landsbygden.

Men .. som sagt, det är 5 veckor kvar till valet. Många lögner och halvsanningar hinner fabriceras, smutskastningen och skuldbeläggande kommer att nå nya höjder, flosklerna och klyschorna kommer att vina runt öronen på väljarna och opinionsmätningarna kommer att dugga lika tätt som det regn som föll i fjol.

Ingen parti kommer att vinna, alla kommer därmed att förlora och Sverigedemokraterna kommer att befästa sin roll som vågmästare och därmed hålla på blocken på tårna den kommande mandatperioden .. det är min gissning.

"Jag tror att vi har en rolig valrörelse framför oss. Moderaternas tid är ute. Tillsammans kan vi se till att segern blir socialdemokratisk också" ... avslutar Daniel Suhonen sin debattartikel i Expressen.

För mig är det tvärt om, valrörelsen känns mer som en tävling i förakt. Förakt från media och politiker riktad mot folket och förakt från folket riktad mot media och politiker. Det kan inte komma något bra ur det.

Visst är det bra med drömmar, men det fungerar nog som Oscar Wilde uttryckte det .. "Det finns två tragedier i livet. Det ena är att uppnå det man drömmer om, och den andra är inte uppnå det".

4 kommentarer:

 1. Det är verkligen ett mysterium att inte MP uppfattas som ett extremistparti bland folk och i media.Jag kan bara hålla med. Dom är farligast av alla partier.Skulle deras politik följas fullt ut så havererade Sverige totalt på bara nåt halvår.

  SvaraRadera
 2. "Den lille Fjanten och Kristi brud"? Haha. Hahaha. Hahahahaha! :DDD

  SvaraRadera
 3. Ja, det kan nog bli en mardrömslik förhandlingssituation i höst. Och där kanske Löfven kommer till sin rätt? Som gammal metallare borde han vara van vid att i slutna förhandlingar få fram vettiga kompromisser med människor med diametralt motsatta målsättningar.

  Vore jag socialdemokrat hade jag gjort som MP, fixat två språkrör. Juholt för att dra till sig de revolutionära stollar som nu flockas kring blinkfyrarna MP och V. Löfven för att se till att det blir något gjort i politiken när sen valet är vunnet.

  SvaraRadera
 4. Hans Odeberg .. Löfven/Juholt som språkrör är en genialisk idé!!

  Ju mer jag tänker på den desto vettigare och valvinnande verkar det! Genialiskt!! :-)

  SvaraRadera