torsdag 14 augusti 2014

Socialdemokraternas egen Glamourgirl ..

.. Margot Wallström har hoppat in i valrörelsen.

Jamen då så .. då är det ju redan klappat och klart? Valet är vunnet och sossarna får egen majoritet .. 50% av rösterna .. minst!!

Stefan Löfven jublar, gör vågen och skänker på stående fot bort en ministerpost.

För Margot Wallström har ju inte haft någon bestämd åsikt om någonting i svensk inrikespolitik sedan .. hmm .. jag vet inte riktigt när?? Men visst tyckte hon att Göran Persson var en riktig buffel  efter valet 1998?

Men tyckte hon det offentligt 1998 eller senare? Eller var det Aftonbladet som påstod att hon tyckte det? 

Med andra ord så är hon som klippt och skuren till en ministerpost i en regering som leds av en man som inte heller har någon bestämd åsikt om någonting .. annat än att han är bättre på att kompromissa än Fredrik Reinfeldt.

Svenska folket begär inte heller mer, jublar och gör vågen .. eller hur?Expr., DN, SvD, SvD, AB, AB,

11 kommentarer:

 1. Det är nästan att jag hoppas det, att Margot blir minister alltså. Det är på tiden att hennes gloria hamnar på sophögen där den hör hemma. Vad har hon egentligen åstadkommit någonsin? Mer än tjänat grova pengar på utnämningar som tack för kaffet, lojalkaffet.

  SvaraRadera
 2. Sveriges mest överskattade politiker öppnar munnen. Inte bra för hennes status....https://m.youtube.com/watch?v=qQkNTs15mZ4

  SvaraRadera
 3. Peter Nicklasson14/8/14 21:37

  Pastor Jansson (Hasse&Tage) hade heller inte någon bestämd åsikt om någonting.... det vilar något slags religiöst tungomål över det Nya Framtidspartiet.
  Sossarna backar med röven in i framtiden - nu otydligare än aldrig förr.

  Eller så har Stefan & Margot i gjort som i en annan Hasse&Tage-sketch: Shellrepresentanten. Shellrepresentanten (Hasse) Lindeman presenterade en ny sorts bensin. Den var bättre än alla andra sorter. Man hade lagt till en "tillsats, Premium ACI"... en tillsats som skulle "förbättra prestandan i förhållande till konsumentens intresse"... fast vad denna mirakulösa tillsats skulle innehålla ville Shell-Hasse inte tala om. Då han blev pressad av intervjuaren Tage ("skäll inte på en Shell-representant") gav han upp till slut och erkände att Shell hade tillsatt lite ... BP! :)
  Fast Stefan & Christer (förlåt, Margot) verkar inte pressas av våra "journalister". De hoppas väl att sossarna ska tillsätta lite MP efter valet.

  SvaraRadera
 4. Jag måste erkänna, jag tycker Margot är en av de få S politiker som växt i mina ögon sen hon försvann ur inrikespolitiken och åkte till Bryssel. Men det kanske säger mer om min syn på S politiker än om Margot. Hon är i intervjuer i alla fall väldigt sympatisk till skillnad från Löfvén som är lika intressant som en näve grus.

  Men om man tänker efter, vad har hon gjort i Bryssel? Miljöfrågor, ja, men vad har drivit och åstadkommit? Jämställdhetsfrågor, vad har hon drivit och åstadkommit? Ingen vet, men Löfvén tror sig ha ett ess i rockärmen i kampen om vem som är mest feministisk på vänsterkanten.
  Utrikespolitiska frågor? Man kan tycka vad man vill om Bildt, men upp i hans nivå kommer hon inte.

  SÅ, vad ska S med henne till förutom som ett kuttersmycke och en "internationell stjärna"? Enligt ledarsidorna vill man inte ha 3 som slåss om utrikesministerposten. Miljöminister kan hon glömma om S ska regera med MP. Vad ska hon göra? Ska hon köra över de andra och skapa ytterligare splittringar inom S, hon kommer ju efter många år utanför svens politik rakt in i ett val utan att kunna nånting om inrikespolitiken idag. Ska hon då få en minsterpost?

  Det här är nog inte så genomtänkt som det på ytan kan se ut.

  SvaraRadera
 5. svaret är helt enkelt att hon var djupt älskad av media!

  DÅ.

  Nu får vi se om kärleken består?

  Gammal kärlek rostar aldrig.

  SvaraRadera
 6. PS

  Det är ju i´nt illa att ha myntat det odödliga;

  -"In Seweden we have a system"

  Hon och Anna Lind var som på samma nivå.

  Mon kom aldrig dit.

  SvaraRadera
 7. Jag gillade MW en gång i tiden, tyckte hon var bra,i stil med Anna Lindh. Idag vet jag bättre om så mycket mer om hur detta land är på utför och hon är en av dem som vill fortsätta den vägen.

  /Majsan

  SvaraRadera
 8. Det är märkligt med toppolitiker. Dom kan få vilken minister post som helst.Det spelar ingen roll om dom kan nåt som helst inom det området.Det är ungefär som om man skulle lotta ut jobb som överläkare,bankchef,Ingenjör,arkitekt mm. Det måste väl vara det yttersta beviset för att man inte behöver ha nån kunskap överhuvudtaget för att bli politiker.

  SvaraRadera
 9. Martin Sjöquist16/8/14 10:37

  Och nu har de verkligen sänkt sin egen skuta, genom att isberget Göran "pompösheten personifierad" Persson vill bli utrikesminister. Det har inte gått tillräckligt lång tid så vissa folk minns hur HSB (Han Som Bestämmer, hans smeknamn från Katrineholm) var lika stagnerad som den nuvarande regeringen.

  "Hur ska vi förnya partiet?" "Jag vet! Vi plockar in den tidigare statsministern i politiken igen, det är ett dragplåster!"

  SvaraRadera
 10. Martin Sjöquist .. Maken säger det bättre än jag .. Stefan Löfven kommer att manövrera partiet in i framtiden med blicken fast förankrad i backspegeln. ;-)

  SvaraRadera
 11. Margot Wallström är en anledning till att inte rösta på sossarna. Vad har denna dam gjort förutom att ha blivit kvoterad till framträdande befattningar?

  SvaraRadera