fredag 29 augusti 2014

En trainee är en ..


 .. ung eller äldre arbetslös som aktivt har valt att inte utbilda sig vidare, som inte kan hitta ett arbete pga av fysiska eller psykiska problem eller som rent allmänt tillhör dem som är svårplacerade på arbetsmarknaden.

Stefan Löfven vill placera/tvinga 32 000 trainees i vård, skola och omsorg för att hyfsa till arbetslöshetssiffrorna. Allt betalas med skattepengar och handledning och administration står den ordinarie personalen för .. nu när de får "en extra hand" att hålla reda på!

Som väljare kan du då fråga dig själv .. vill du ha en trainee vid sängkanten på sjukhuset? En trainee som städar och plockar med dina personliga ägodelar och hjälper dig in på toaletten?

Vill du att en trainee ska beredas tillträde till dina gamla föräldrars hem .. vare sig det är som "extraresurs" i hemtjänsten (som är en dyr betaltjänst för den behövande) eller på äldreboendet .. så ska du veta att hemförsäkringen inte gäller och att kommunen inte har något "tjänstemannaansvar" sedan många, många år tillbaka.

Har du någon som är funktionshindrad i familjen? En ung kvinna, kanske förståndshandikappad eller fysiskt handikappad utan möjlighet att göra sig förstådd? Vill du ha ett gäng trainees som tränar sig på henne i hennes bostad .. den enda trygga platsen i hennes liv?

Som förälder till skolbarn .. vill du att tryggheten och vuxenkontakten i skolan ska bestå av trainees som tvingats dit för att överhuvudtaget få någon försörjning?

Trainees i socialdemokratisk tappning är FAS3-sysselsättning med mänskliga sysselsättningsobjekt .. människor som inte blir tillfrågade och inte kan avsäga sig uppdraget som arbetsuppgift till någon som helst vill slippa!

Det är en så cynisk människosyn att jag inte fattar varför inte fler blir upprörda??

En win-win situation .. säger Magdalena Andersson och blundar för förlorarna .. de röstsvagaste som inte har något val eller något att säga till om.

Inga unga ska känna hopplöshet .. säger Stefan Löfven och struntar blankt i vad de äldre, funktionshindrade och den "handledande" personalen känner inför det här intrånget i privatlivet eller inför den utökade arbetsbördan.

Håller du med henne och Stefan Löfven ska du absolut rösta på Socialdemokraterna eller något annat rödgrönt parti.

Låt de hjälpbehövande ta hand om varandra, typ? Är det din idé, så finns den serverad och klar nu.

För ett år sedan samarbetade de rödgröna aktivt med SD och lämnade in ett gemensamt undertecknat dokument som sänkte regerings budget.

I år säger Fredrik Reinfeldt att det därmed är öppet för andra partier att göra samma sak med en eventuellt rödgrön budget om det finns anledning.

Ett lågvattenmärke!! En krigsförklaring!! Det är inte statsmannamässigt att göra så .. säger Stefan Löfven uppbragt, vid tanken på att falla i den grop han grävt åt andra!!

Han säger så mycket, oppositionens statsministerkandidat. Men han har inte mycket att komma med, mer än skattefinansierade utgifter som vi ska uppfatta som handlingskraftiga insatser mot arbetslösheten?

I det fallet är han till förväxling lik pastor Jansson som Hasse Alfredsson hyllar när han ikläder sig ringarens roll ..
Rösta på pastor Jansson, han har inga bestämda åsikter om någonting!

AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,

13 kommentarer:

 1. Höjden av okunskap, googla ordet trainee innan du kastar skit på ungdomar som är högt utbildade.
  Synen på ungdomar skiner igenom på Moderata anhängare likväl som på sina ledare.

  SvaraRadera
 2. Anonym 15:18 .. den här kommentaren kan du reservera för Stefan Löfven som anser att trainee-programmet är en passande utbildning för dem som inte vill .. eller kan .. söka till vårdprogrammet. Dessutom så har han använt traineebegreppet i samband med "resurser" i skolan som handlar om dem som är svårplacerade på arbetsmarknaden .. dvs dem som för närvarande finns i FAS3.

  Om jag ska klassas in i dina fördomar om Moderaterna .. som jag inte tillhör, så antar jag lika fördomsfullt att du är aktiv SSU:are som hellre demonstrera MOT något än intresserar dig för för äldre och funktionshindrades villkor.

  SvaraRadera
 3. Anonym-Förstår inte vad du menar.Det är väl knappast `högt utbildade `ungdomar som det i första hand handlar om när det gäller Löfvens traineeplatser.
  Jag tycker det är jäkligt cyniskt och fräckt att utnyttja vårdtagare och att lägga en sådan extrabelastning på utbildad vårdpersonal som har ett mer än tufft jobb som det är.

  SvaraRadera
 4. Tack! Jag tillhör inte SSU då jag fyllt 50, men ordet trainee betyder inte det DU säger.

  Sen att det skulle bli så mycket extraarbete för vårdpersonal tror jag inte på, sommarjobbare klarar ju av att jobba utan speciellt mycket erfarenhet och är till stor nytta både i vården och på andra ställen.

  SvaraRadera
 5. Anonym 17:13 .. Visst är det härligt att ha ett ungt sinne! ;-)

  Och det här inlägget handlar inte om ORDET trainee utan om sosseledarens tolkning av ordet trainee.

  Jag är medveten om att det är en viss skillnad ;-)

  När det gäller sommarjobben så behöver inte personalen utbilda, dokumentera, administrera och värdera utan det räcker med enklare tillsägelser gällande enklare arbetsuppgifter, eller hur?

  Förlåt en nyfiken .. bortsett från ålder, hade jag fel om partitillhörighet också? :-)

  SvaraRadera
 6. Det ÄR extrajobb att handleda och här kommer det att handla om många. Sommarjobbare återkommer ofta i flera år. Vad värre är att här kan det komma in folk som inte alls vill jobba i vården,som kan tycka det är motbjudande att `torka skit`men som blir tvingade dit. Det är inte alls bra.

  SvaraRadera
 7. Säger bara, snacka om lönedumpningspolitik för detta kommer bara leda till än lägre löner för de som inte är trainees.

  /Henrico

  SvaraRadera
 8. Det är väl FAS3are som skall tvingas bli trainees, fy fan vilken vidrig människosyn sossarna har.

  /Henrico

  SvaraRadera
 9. Anybody! Du hade inte fel om partitillhörighet:)men jag vänder mig mot hur du beskrev traineejobben, min son och hans flickvän har båda högskoleutbildningar inom teknik och fick sina jobb som robottekniker respektive planerare i ett större bilföretag och jobbar nu båda med fasta jobb.
  Vad Löfven säger är en sak, men din beskrivning låter inget vidare.

  SvaraRadera
 10. Kommer inte att släppa in någon om en trainee dyker upp som avlösare för mig för att ta hand om min gubbe. Det räcker med de outbildade och tillfälligt anställda i avlösningsservice som kommunen redan har.De utbildade sliter redan.

  Trainee? När jag själv handledde en praktikant, som det hette då, fick jag rejält extra betalt men det har nog inte Lövet tänkt betala, eller?

  SvaraRadera
 11. Jag blir så djävla förbannad över att det oftast uttrycks "det behövs fler händer i vården"

  Det är en djävla skymf mot oss som jobbar i vård omsorg! Det behövs hjärnor som styr händerna och det behövs genuint människointresse inkännande förmågor, integritet OCH UTBILDNING- och JA! Det är extrajobb att ha elever. T.om från vårdutbildningar kan det komma helt olämpliga personer.

  Jag har under mina 31 år både stött på sådanan - som inte kunnat godkännas- DÄR HAR VI ett stoort ansvar att faktiskt avbryta och/eller inte godkänna den/de som uppenbart inte ÄR lämpliga!

  Flera ggr har lärare från vårdutbildningar sagt "- *hen* KAN väl bli godkänd, *hen* måste ju få vara nånstans!" - MED emfas och uppmanande minspel.

  Jag måste svara: självklart ska *hen* få vara nånstans, men inte här. Jag måste fråga mig om jag kan tänka mig ha denne person som arbetskamrat?

  om jag skulle kunna tänka mig att denne person kan lämnas med egenansvar ?

  Jag måste kunna lita på att det ansvar som följer med de arbetsuppgifter detta yrke innebär tas.

  Om inte detta uppfylls så kan jag tyvärr inte godkänna *hen*

  Men visst är det märkligt!? att man t.om från vårdutbildningar kan tycka att ett arbete med funktionsnedsatta, det är ngt man kan "vara på" utan större problem, eller krav?

  Jag svär inte sååå ofta, men nu passar fy fan. Jag är edan på pisshumör. Löfvén å company kommer inte att få mig att dra på smilbanden under överskådlig tid.

  SvaraRadera
 12. Mona, Elina och Maja .. Stefan Löfven lägger en tung börda på vårdpersonalen och offrar de svagastes personliga integritet på statistikens altare. Anders Borg har helt rätt i det här fallet .. det är ungdomarna som får betala med ett år av sitt liv som kunde ha använts till något mer meningsfullt.

  Anonym 18:33 .. Stefan Löfven använder begreppet trainees medvetet felaktigt för att skapa en illusion av handlingskraft. Tyvärr så urholkar han ordet trainees samtidigt som han gör det synonymt med bidragsarbete.

  Det här sättet att missbruka ord till de förlorar värde går så fort just nu att vi snart har ett helt nytt språk? ;-)

  Henrico .. vi är helt överens, som vanligt.

  SvaraRadera
 13. Läs mitt blogginlägg den tolkningen är mer kopplad till verkligheten än vad ditt är. http://fasan2.bloggo.nu/Varit-tyst-for-lange/

  SvaraRadera