fredag 1 augusti 2014

Miljöpartiet är ett "roligt" parti ..

Flitig gödselproducent på Bondebloggen

Det vore en formlig sensation ifall alliansen vinner” .. skrev Per T Ohlsson i Sydsvenskan för ett par dagar sedan och det är väl den allmänna uppfattningen bland dem som påstår sig veta bäst om de politiska turerna i årets minst sagt tystlåtna valrörelse.

I så fall får vi en regering som måste förhålla sig till Miljöpartiets minst sagt märkliga politik?

För att inte tala om Vänsterns hårdnackade motstånd mot de vinster som de tycker är oskäliga i välfärden .. samtidigt som de undviker att kommentera de vinster som tydligen ses som skäliga, när det gäller boenden för asylsökande och invandring.

Allt ska lösas med skatter .. på allt annat än arbete. Åtminstone inte under det första regeringsåret .. för sedan är alla löften glömda.

Ta bara kraven på energiskatter riktade mot jordbruket .. som gör att de bönder som till äventyrs fortfarande kan leva på sitt arbete, kanske passerar den gränsen när de dessutom förbjuds att använda mineralgödsel.

Nej vanlig koskit ska det vara på åkrarna för att det ska kunna kallas ekologiskt .. vilket det ska under en Miljöpartistisk styrning.

Problemet är bara att vi inte längre har tillräckligt med kor?

Mjölken importeras numera företrädesvis från Tyskland eftersom vi själva inte har råd att producera svensk mjölk .. i likhet med det som importeras och kallas för nötkött, men som kan vara i princip vad som helst .. till exempel din gamla ridskolehäst, som efter en plågsam resa till Europa, återvänt upphöjd till oxfilé?

För att uppfylla Miljöpartiets krav på ekologisk odling måste bönderna hålla djurbesättningar enbart för att producera gödsel som skapas genom att odla grödor som enbart har till uppgift att passera en ko för att komma ut som gödsel för att framställa grödor som kan passera våra egna matsmältningssystem??

???

Jag är i och för sig för ekologisk odling och vill inget hellre än att  hitta KRAV-märkning på allt i affären ... men jag är också realist och inser att Miljöpartiets miljöskyddande idéer enbart kommer att fungera som dödsstöten för svenskt jordbruk.

I stället för att framställa de förväntade kvalitetsprodukterna kommer det svenska jordbruket att helt läggas ner. INGEN kan få någon lönsamhet i något som beskattas så hårt och omges av ett så omfattande regelverk att det blir så dyrt att ingen har råd att köpa det.

Inte ens de kommuner och landsting som borde vara solidariska med den svenska livsmedelsproduktionen har råd att köpa svenska jordbruksprodukter eller svenskt kött.

Ett land med så stora naturresurser som Sverige som inte ens har en egen livsmedelsproduktion?  Vad säger försvaret om det? I händelse av krig eller sånt?

Miljöpartiets politik kommer sannolikt att utrota allt mänskligt liv norr om Dalälven och skicka de sista överlevande bönderna till Kronofogden ett par år senare .. skriver Johan Westerholm på Ledarsidorna.se. Miljöpartiet beskattar allt som rör sig .. sa Jan Björklund vid ett tillfälle. Det är också en sanning .. upptäcker den som läser partiets partiprogram.

Miljöpartiets politik är en katastrof för den biten av Sverige som jag kallar miljö .. men som Miljöpartiet ser som onödiga kostnader?? Men är förmodligen är de guld värda om du bor i Stockholms innerstad och arbetar med politik, media eller kultur? Små odlingar i pallkragar har ju haft en viss framgång i storstadens parker har jag sett i trevliga inslag i SVT:s nyhetsrapportering.

Men vilka får betala för de transporter och varor som beskattas med höjda energiskatter, miljöavgifter och världsfrånvända krav?

Förmodligen konsumenten som redan nu letar efter de billigaste alternativen från Tyskland, Danmark och övriga Europa.

Vilka är då konsumenterna?

Men .. det är ju du och jag!

Och ju lägre inkomst vi har desto mer utlämnade till att köpa lågkvalitetsprodukter från länder med sämre djurhållning och mindre seriösa regelverk blir vi.

I Miljöpartiets vackra värld kommer alltså de svagaste att hänvisas till det sämsta. De välbärgade kan njuta av ett litet exklusivt utbud av inhemska, ekologiska produkter på Södermalms små trevliga näringsställen .. medan pensionärer och arbetslösa garanterat får nöja sig med antibiotikaberikat, griskött från länder utanför Sverige.

Inte kan vi bli vegetarianer heller .. om den odlingsbara marken ska användas till bete och djurfoder för att framställa vanlig koskit som växtnäring till de ekologiska odlingarna som sedan ska fraktas av hårt beskattade åkare till grossister och detaljhandlare som sedan lägger sina ökade transportkostnader på priset så att det blir så högt att det blir osäljbart?

INGEN kommer att tjäna på Miljöpartiets politik.


Inte ens miljöpartisterna ... 


11 kommentarer:

 1. Det jag blir mest upprörd över angående vinster i välfärden är att byggbranchen klarar sig från att granskas. Herrejisses vilka vinster de gör av skattemedel när de bygger skolor, simanläggningar, sjukhus, etc.

  /henrico

  SvaraRadera
 2. Jag har läst på vad Hipster är för något, alla dessa Hipsters som bor på Södermalm.

  En Hipster odlar skägg eller mustasch för att de vill vara ironiska stod det. Typ, kolla på mig, hur ful är inte jag men jag är ironisk och då skall alla fatta vilken skön kille han är. :-)

  Frågan är om Hipsterfenomenet gått så långt att när de röstar på MP är det för att de är ironiska? :-)

  /henrico

  SvaraRadera
 3. Henrico .. hahaha .. NATURLIGTVIS!! Som jag har funderat över varför Södermalmsmaffian var så okritiska till Miljöpartiets galenskaper .. och så fanns lösningen hos dig! :-D
  TACK!!

  SvaraRadera
 4. Eftersom MP vill ha fri invandring så kunde dom åtminstone kräva att alla invandrare tar med sig en ko var.

  SvaraRadera
 5. Men..får inte ihop det här. Var det inte nyss på tapeten det här med kossornas pruttande? Mängder med moljöfarliga gaser.( vilket helknasigt land vi lever i )

  SvaraRadera
 6. Bitterpitten .. du är ett GENI!! Om du blir miljöpartist kan den här idén för dig rakt till en ministerpost, sanna mina ord. ;-)

  Mona .. det är ingen som får ihop Miljöpartiets politik. Jag tror till och med att det är det som är avsikten med den?

  SvaraRadera
 7. Peter Nicklasson1/8/14 19:09

  Miljöpartiet är rasifierade kommunister....

  Kommer att bli underhållande att iaktta cirkus F!Mp(a) SVe(r)ige i höst: en tyst-diplomati-Juholt + en ung-arg-bessewisser-Juholt + en hatar-alla-VHM-Juholtinna + en östermalmsvinsthatare-Juholt + kanske en fröken-pissiluskan-Juholtinna.
  Mona Sahlin hinner med att bli utrikesminister också (samt sitta i SVT Gomorrons nyhetspanel), Maria Ferm blir papperslös minister (och avvecklar Säpo) och Rossana Dinamarca, Sveriges nya facebookminister (med särskilt genusperspektiv) utser nyss avgångne Reinfeldt som hedersdoktor på Expo (han ska skicka utpekade SD-röstare till Fas3 anstalter för åsiktkorrigering).

  På Unibet kan man satsa pengar på när nyvalet utlyses: senast till alla hjärtans dag 2015 (odds 1,75) senast på midsommarafton 2015 (odds 1,05). Inga andra odds är spelbara.

  Sverige är (läs: kommer att bli) fantastiskt!

  SvaraRadera
 8. Jag såg när MP kom på 80-talet. Jag insåg faran med dem redan då. Jag försåt inte att alla inte ser samma sak som jag.

  Ibland så tror jag faktiskt att de själva ser faran med sig själv bättre än sina väljare. De när de inte har rökt på vill säga. Och att deras drogliberalism inte skrivs om mer pga sympatierna inom journalistkåren är inte mindre än en skandal…..!!!!!!!!

  SvaraRadera
 9. Undrar om mp inte tänker sig att alla på landet skaffar sig häst o vagn då vi inte längre har råd att köra bil. Då kan alla på landet åläggas att en gång årligen köra in en kärra hästskit till Södermalm (eller närmsta storstad) för att de ska kunna gödsla sina pallkragar. Alternativt ska gödslet transporteras till närmsta bonde (om det skulle finnas någon kvar). Häpp, alla problem lösta!

  SvaraRadera
 10. ua .. det ser ljust ut för jordbruket om "folket" får bestämma ;-)

  .. och häst och vagn måste i all sin dar vara mer svårstulet är en cykel?? Inbillar jag mig??

  SvaraRadera
 11. any.. beror nog på hästen men det är ju åtminstone svårare att lackera om en häst (o svårare att gömma) ;)

  SvaraRadera