tisdag 19 augusti 2014

Ta från de rika och ge till de fattiga?


 Här sitter jag och tänker ...

..  att, om Migrationsverkets ökade kostnader för asyl och migration uppgår till ca 12 miljarder om året, vilket i sin tur medför att utrymmet för satsningar i välfärden krymper, samtidigt som vi alla bör öppna våra hjärtan, dela med oss och vara solidariska .. då borde det finnas någon post i budgeten som är öppningsbar om vi använder en solidarisk nyckel?

De allra, allra godaste och mest solidariska människorna i vårt land, de är naturligtvis villiga att avstå en hel del, eller hur? Men, vilka är det?

Kulturarbetarna inom vänstern och de engagerade journalisterna med miljöpartistiska sympatier, naturligtvis!! Där flödar godheten och där är pengar underordnade solidariteten .. om jag förstått budskapet rätt?

Och som av en händelse så var kulturbudgeten för 2013 hela 12,6 miljarder!

Fantastiskt! Kulturen får en välbehövlig multikulturell, uppiggande injektion från kreativa människor från olika håll i världen genom att helt och hållet bära ansvaret för de ökade kostnaderna.

De goda människorna får en möjlighet att solidariskt avstå från sina förmåner och ge till dem som behöver dem bättre, välfärden i det "trasiga, sönderslitna Sverige" får utrymme för ytterligare satsningar och den stillastående ankdammen som föreställer Kulturen får ett friskt och porlande flöde. För visst är gamla mormor värd några minskade miljoner till kulturen och viss kan det kompenseras med några hundratusen till kulturverkstad för ungdomar i Rosengård?

En win-win lösning, eller hur? Det blir till och med 6 miljoner över .. och då har jag ändå inte räknat in presstöden som uppgick till 530 miljoner år 2012! Herrarna Helin & Mattsson vill väl inget hellre än att ge ett eget bidrag till ett helare och mer solidariskt Sverige?

Och om det inte passar den varmhjärtade elit som gör sitt bästa för att tiga ihjäl Migrationsverkets rapport och finansministerns och statsministerns uttalanden så kan de börja tala om HELA budgeten i klartext och redovisa ALLA utgiftsposter i partiernas olika budgetförslag inför valet .. inklusive kostnaderna för Kultur och Migration.

I väntan på det så nöter jag och hunden ett spår i gräsmattan medan vi solidariskt demonstrerar under parollen .. LÅT KULTUREN OCH PRESSEN SPRIDA DET ÖPPNA HJÄRTATS BUDSKAP!!!

21 kommentarer:

 1. Låt alla dessa "goda" människor tvingas inhysa minst 2 nyanlända personer och låt dem betala för det, för vi har ju råd! Eller?

  De är så skenheliga att man spyr på dem!

  SvaraRadera
 2. Strålande!

  Om vi parar ihop detta med Johan Westerholms (ledarsidorna.se) förslag att koncentrera flyktingmottagningen till parker i centrala Stockholm så har vi nog en fungerande invandringspolitik.

  SvaraRadera
 3. Valrörelsen bästa förslag!

  SvaraRadera
 4. HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Vilken härlig fikastund, satte faktiskt kaffet i halsen på riktigt. Hade iaf dött lycklig om jag .....eeeeh, dött.

  Dessutom hade jag lämnat ett "hål" som nån annan kunnat fylla=) fast jag betalar ju en djävla massa skatt så det kunde ju blitt en minushål, ett slukhål!

  Kram på dig du kloka vackra roliga kvinna!

  SvaraRadera
 5. Vilka strålande förslag och modulbostäder i tantolunden.Toppen

  SvaraRadera
 6. Peter Nicklasson19/8/14 12:41

  De förslag jag lämnade igår (i förra bloggposten) på hur vi ska få råd att betala för massinvandringen var naturligtvis ironiska förslag. Om någon nu skulle ha missat det...

  Vi behöver inte diskuterar vem och hur mycket det ska betalas.
  Minska FLYKTINGinvandringen till enbart de ca 10% som verkligen uppfyller FN:s egen flyktingdefinition, skärp kraven till full egenförsörjning för sina anhörigas invandring (lagen finns redan, men i realiteten praktiseras den bara på 1,5% av anhörighetsinvandringen - resten 98,5% är diverse undantag...), ta bort etableringsbidraget, det retroaktiva barnbidraget för barn födda utomlands innan de ens bor här (jo, det är faktiskt sant...), förtursregler för bostad, tandläkare, läkare, och specialsubventionerade lönebidrag, osv. dvs ge de nyanlända exakt samma rättigheter och skyldigheter som vi andra har i Sverige. De nyanlända behöver inga exklusiva privilegier, klarar de inte sin försörjning på egen hand så får ju även dessa söka försörjningsstöd. Som vi andra.
  Däremot tillåt ARBETSKRAFTsinvandringen, dvs de som kan verifiera att de fått arbete och kan försörja sig själva.
  Med andra ord: nysvenskar ska behandlas om alla andra, ingen skillnad. Likvärdiga. Punkt.

  Men det här är tydligen SD-propaganda, det här får man inte säga utan att kallas rasist.

  SvaraRadera
 7. Sitter och tittar på utfrågningen av Hägglund. Fan, karln är väldigt sympatisk! Trots att jag inte är religiös skulle man nästan kunna lägga en röst på honom.

  SvaraRadera
 8. Få se nu ... S har gått ut med att de kan tänka sig att ta ur biståndsbudgeten för att finansiera de extra 'flyktingarna' som prognostiseras (100 000 nu).

  12 miljarder för ett år om jag inte tar fel och om det är så många som 30 000 fler än beräknat ... 12 miljarder för 30 000? För något år sedan gick FN ut med att de saknade ca 1.5 miljarder för ytterligare 500 000 flyktingar i något av grannländerna där nere.

  Så mycket för humanitär stormakt.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker fortfarande man kan slopa ränteavdraget och frigöra typ 35 miljarder om året.

  Personligen hade jag ju tänkt ta semester när jag transplanterades men mina uppdragsgivare kunde inte garantera att jag kunde komma tillbaka efteråt.

  Nu är jag visserligen tillbaka och eftersom jag inte valt att få den där ersättningen för mitt funktionshinder heller då jag tycker att någon annan har större behov än jag.

  Dessutom är jag skuldfri eftersom jag vet att vi alla kommer bli sjuka och därför sparat mina jobbskatteavdrag så TYCKER jag att jag kan väl få amnesti mot alla skattehöjningar som Löfven kommer införa?

  Eller måste jag anpassa mig bort från mina principer att jag vill vara fri och oberoende?

  Nä, som sagt, ränteavdraget slår hårdast mot ekonomiska analfabeter som tror de är rikare ju högre skulder de har och dessutom tror jag det kommer drabba alla Hipsters på Södermalm som röstar på Mp hårdast!!

  :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 10. Peter,

  Ber uppriktigt om ursäkt för att jag ballade ur och kallade dig rasist.

  /Henrico

  SvaraRadera
 11. Henrico, jag f-låter dig å Peters vägnar. Jag heter ju faktiskt Maria, döpt efter Jesu moder =)

  Peter, å andra-kolla detta!
  http://monskrabbe.wordpress.com/2014/07/14/marxismens-aterkomst-utgor-det-storsta-hotet-mot-var-frihet/

  SvaraRadera
 12. Henrico: Hoppas du är på bättringsvägen nu.

  Jag är med dig ang räntavdragen så fort som vi skippar fastighetsskatten. Vansinne att betala skatt för att man har tak över huvudet och att detta dessutom betalas med pengar som en gång redan har dragits skatt på.

  SvaraRadera
 13. Peter Nicklasson20/8/14 00:12

  @Maja - tack för länken. Mycket skarpt sagt om vår sjuka samtid.

  @Henrico - njae, så lätt slipper du inte undan.
  Rabla 10 stycken Ave Maria, läs SD:s partiprogram innan du fäller fler fördomar, och sätt det här klippet https://www.youtube.com/watch?v=OewzCx_WqFw på repeat tills du inser att politikerna (som t ex Reinfeldt) känt till de enorma kostnaderna för massinvandringen sedan lång tid tillbaka, men heller har ljugit för sina väljare.
  Gör det så ska jag ångra att jag trodde att du inte var riktigt klok...

  SvaraRadera
 14. Vem som helst kan bilda regering för min del, så länge inte könsmarxsisterna kommer in i riksdagen. Det är det som är viktigast just nu!

  SvaraRadera
 15. Löfvén, ditt jävla stolpskott!

  - Han ställer flyktingar, som flyr för sina liv, mot svensk välfärd och det stör mig, säger han.

  http://www.expressen.se/nyheter/val2014/lofvens-kanga-mot-reinfeldt-om-flyktingar/

  Det är ju just det som allt handlar om!!!!!! Karln borde gå den där F!-utbildningen!

  SvaraRadera
 16. Grejen är den att jag är så övertygad om att vänsterfolk låtsas vara SD-anhängare och sprider väldigt mycket dynga mot Moderaterna i allmänhet och Fredrik Reinfeldt i synnerhet.

  De har hållit på under hela mandatperioden att trashtalka Fredrik från två sidor, höger och vänster, och det har Fredrik förstått och det är därför han nu synat frågan och börjat tala öppet om den.

  Any, ungefär som på gamla goda aftonbladet blogg tiden, där folk låtsades vara någon annan för att ställa den personen i dålig dager.

  Undrar hur infiltrerat SD egentligen är av vänsterextremister?

  /Henrico

  SvaraRadera
 17. Henrico, det där låter ju nästan som en Hollwood film. Fast o andra sidan så brukar verkligheten överträffa dikten.

  Är rätt övertygad om att en del löss i SD är vänsterextremister, man märker ju nu hur den ena efter den andra kommer med tveksamma uttalanden från både V och MP.

  Så länge media medvetet låter sig infiltreras av AFA och RF så kommer farsen att fortgå.

  Väntar bara på att en hackerskandal ska upptäckas.

  SvaraRadera
 18. Melmac,

  Jag avslöjade två stycken sossar i kommentarsfälten på SvD häromdagen.

  Tycker bitarna faller på plats när Johan Westerhol M låter en moderatkompis skriva av sig sitt hat mot moderaterna. Jag undrar ju om den där kompisen ens finns i verkligheten?

  Dessutom, varför har sossarna strategin att tala om så lite som möjligt medansvar deras Pravda, Aftonbladet, nästan bara skriver negativt om Reinfeldt som person.

  Allt hänger ihop. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 19. Hm vet inte om jag håller med där,tycker Johan Westerholm har stor trovärdighet.Tycker inte heller att det var `hatiskt `skrivet.

  SvaraRadera
 20. Mona,

  Nu när bomben är släppt passar det väldigt bra att sprida historier om besvikna moderater som går över till SD.

  I stället för att tala om hur de själva skall fixa det.

  När den bilden väl är satt kan man leva på det ändå in till valet utan att själv behöva redovisa sin egen politik vilket är den övergripande strategin som sossarna har.

  /Henrico

  SvaraRadera
 21. Media hade bestämt sig för en ny regering med Löfven som statsminister.

  Expressen samarbetade med AFA, Aftonbladet behöver ingen kommentar, men

  Reinis ger inte uppnås lätt som den stridshingst han är. :-)

  Nu försöker han syna frågan som använts emot honom av alla, från vänster till höger.

  /Henrico

  SvaraRadera