söndag 24 augusti 2014

Jag blir alldeles matt av lättnad och jag förmodar ..

.. att även Gudrun Schyman och Malena Ernman  också drar en lättnadens suck när de ser samma filmsekvens som jag gjorde alldeles nyss på bloggen Motpol.

Tyvärr så är jag sorgligt oteknisk och kan inte överföra den hit, men det kvittar .. ni kan ju i alla fall se den via länken ..  och det är ju rent fantastiskt att se hur den stackars skadade motdemonstranten reser sig och vandrar vidare mot nya mål utan större skador.

Expressens .. lite kortare .. upplevelse av samma film visar ett betydligt sorgligare slut men förhoppningsvis får han senare hjälp att dokumentera sina skador så att polisen kan ställas till svars för övervåldet?

Eller så kan han välja vilket klipp som skildrar hans upplevda verklighet.

Men visst är det vackert med lyckliga slut?


DN, Expr.,

7 kommentarer:

 1. Any: Jag är liksom lite glad över att du inte kunde lägga upp klippet här för då kunde jag för en gångs skull se det via länken istället. Jag vet inte vad det är för plug-in du använder, misstänker flash, men jag har den inte. Uppskattar ett format som funkar överalt, som tex Htlm 5.

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att inte hästen spontandemostrerade emot honom och returnerade ammoniakballongen mot honom så han hade fått otäcka frätskador kraken. Hästen hade kanske kunnat inlemmas i någon obskyr förening för fyrbenta veganer och simsalabim så hade fått en nu antivåldsfraktion som kunde demonstrera mot alla andra med mer våld. Fantastiskt och demokratiskt eller hur?

  SvaraRadera
 3. Vi måste bryta benmaktordningen! Res er mot tvåbeningarnas förtryck!

  SvaraRadera
 4. Man tar sig för pannan och undrar hur korkad får man bli.

  SvaraRadera
 5. En kompis till mig känner en polis som var på plats och försökte förklara för stenkastarvänstern och de andra stormtrupperna att han inte var där för en åsikt utan det är hans jobb att skydda medborgare, oavsett färg, ras, politiska sympatier etc. Det fattade inte packet utan tyckte att de borde ge sig på nazisterna. De tycker alltså att vi ska ha olika lagar för olika grupper i samhället! Trevligt! Så mycket för allas lika värde! Det uttrycket börjar bli lika urvattnat som order rasist!
  Vilket jävla bottenskrap!

  SvaraRadera
 6. Lyssna på http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/420505?programid=1637
  ca 1:01:00 börjar det.
  Jalle Lorensson (från Wilmer X) avslutar inslaget så jävla klockrent. Tänk om fler människor hade haft samma inställning!

  SvaraRadera
 7. Det är obehagligt när folk tar ut sin ilska på polisen, de gör bara sitt jobb med att skydda alla! Däremot så har polisen ett sånt enormt ansvar eftersom de har en sån maktposition att inte använda våld utan i yttersta nödfall... Det är en svår balansgång. Tycker du att polisen borde minska på sitt användande av våld? Jag har gjort en omröstning för att se vart massan står: http://www.plusett.nu/omrostning-4530/tycker-du-att-polisen-borde-minska-pa-sitt-anvanda

  SvaraRadera