onsdag 27 augusti 2014

Ett viktigt val som kan ..


.. påverka vanliga människors ekonomi och vardag under fyra år framåt, har förvandlats till en lekstuga för media och deras lekkamrater, politikerna.

Bortsett från SVT:s märkliga valprogram är det tv-sändningar i varje buske och sedan blir det klipp och tv-intervjuer på gatan och intervjuer som blir klipp som vinklas och klipps så att resultatet blir ett helt annat än intervjuoffret avsåg.

Det är floskler här och klyschor där, och här och där är det till och med en lögn insprängd i den tillrättalagda statistiken som kommenteras av statsvetare som är oense beroende på vilket block de så att säga hejar på. För att inte tala om alla debattartiklar som beskriver MIN vardag på ett sätt som jag inte direkt känner igen mig i??

"Folket" är veliga offer och debattörerna och deras lilla krets står för kreativitet, kunnande, insikt och den livsviktiga KULTUREN?

Det känner jag inte heller igen mig i?

Det bollas med pengar, gullas med gamla och barn och wallraffas inom den privata!!! hemtjänsten, vilket ska gynna vänstersidan och så lägges det ett skynke över den kommunala motsvarigheten så att högersidan får skämmas .. och när dammet har lagt sig så är det samma stress, samma elände och samma hemtjänst både till höger och vänster i fyra år till.

För så länge som ingen vill diskutera HELA hemtjänsten, HELA äldrevården, HELA sjukvården och HELA skolan .. så kommer det inte att bli någon förändring alls.

Men det blir ju åtminstone något att tala om i morgondagens tv-sändningar i Expressen och Aftonbladet. Då slipper tittarna se partiledarna förhålla sig till Sverigedemokraterna i varje enskild fråga och peka finger och  ropa högt och förfärat .. Niii kommer att samarbeta SVERIGEDEMOKRATERNA. Niiiii är villiga att sälja ut er till Sverigedemokraterna!!

Frågan är vilket som kastas och smetas mest på motståndaren .. privata vårdföretag eller sverigedemokrater?

Så blir det resultat av ett större antal opinionsundersökningar som alla pekar åt olika håll, vilket ger ytterligare material att nöta i debattartiklar, tv-sändningar och intervjuer.

Det lovas! Oj, vad det lovas! Det lovas stora högar med miljarder, små högar med miljarder och lite miljarder hit och dit .. plus ett antal miljoner som skvätts över sandslotten i sandlådan. Men ingen vill tala om miljarderna i den stoooora högen som gör att de andra miljarderna aldrig kommer att kunna betalas ut.

Sedan slåss man lite grand som man ska göra i en sandlåda och de som kan slår spaden i huvudet på den som finns inom räckhåll .. oavsett vem det är .. och så gråts det ut i alla klipp, intervjuer, tv-sändningar och debattartiklar, om någon händelsevis slår tillbaka.

Men mitt i den här röran finns det människor som kom hit med en dröm och upptäckte att det aldrig skulle bli något annat än en dröm.

En del ångrar sitt val .. men det sorgliga är att de inte kan ta sig någon annanstans utan att bli återförda till sitt första val. De är fast i Sverige och den svenska migrationskarusellen, vare sig de vill det eller inte.

Har ni tänkt på det?

Jag vill inte rösta i år. I bland vill jag visa hur lite intresserad jag är genom att rösta på SD. Sedan inser jag att jag är en vuxen, ansvarstagande människa som måste tänka lite längre än för stunden och då är jag tillbaka på ruta ett igen.

Det känns som om jag vill slå sönder något. Men i stället så städade jag skrubben under trappan .. där var det precis lika rörigt och äckligt som hela valrörelsen och jag frossade i krossandet av gamla blomkrukor, påsar med osorterat skräp och diverse ålderstigen elektronik.


Underbart!


Expr., Expr., Expr., DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,

10 kommentarer:

 1. Ha,ha och så slåss man lite grann som man ska göra i en sandlåda.Strålande liknelse.

  SvaraRadera
 2. "Det känns som om jag vill slå sönder något."

  Aha, det är alltså därför någonting håller på att gå sönder i Sverige? Du får akta dig så du inte slår sönder varmvattenberedaren, då kommer du bli skyldig till nya hårda kalla Sverige OCKSÅ!

  SvaraRadera
 3. Fnord .. det är ingen större risk för varmvattenberedaren, den står i källaren. Däremot så ligger kattlådan risigt till, vilket känns stilenligt .. ;-)

  Men jag gillar tanken på tusentals tanter som krossar och kyler ner Sverige i ren frustration över den pågående lekstugan. :-D

  Det kanske kan ge lite spännande samtalsämnen i media, tv och debattartiklar?

  SvaraRadera
 4. "En mobb av arga tanter vandaliserade idag hundratals värmecentraler på Södermalm, mitt under köldknäppen. Flera tidningar kan tvingas göra uppehåll i utgivningen."

  Jag gillar den tanken!

  SvaraRadera
 5. Funderar på att lägga ner mitt intresse för politiken som den ser ut i dagsläget. Man tappar i vikt av alla vansinnigheter, måste ta till flaskan även till vardags för att stå ut, orkar inte se Rapport eller Aktuellt utan att känna av en mindre stroke, sover illa, kan inte tänka logiskt på jobbet och skäller på den som inte håller med om att politik är ett j--la skit - nu har vi dragit dom ända hit och dom är inte värda min röst, inte någon av dom.

  SvaraRadera
 6. Anonym 23:09 .. *höjer flaskan* skål och välkommen in i klubben! ;-)

  Eller .. rättare sagt, skrubben. :-D

  SvaraRadera
 7. I den förtidsröstningslokal som jag är röstmottagare i, finns det valsedlar från ett nytt parti: Landsbygdspartiet.
  http://www.landsbygdspartiet.se/
  Jag har ingen aning om hur många röster de kan tänkas få, men jag kan nog tänka mig att "missnöjeströsta" på dem i kommunalvalet eller kanske landstinget. Kanske mest för att jag är ganska nyinflyttad och vet egentligen ingenting om de lokala politikerna här...

  SvaraRadera
 8. Fick en helt absurd tanke in i huvudet: Ta röst lappen, torka mig i ändan med den och lägga den i kuvertet. Så känner jag just nu!

  Jag vill inte rösta på nån av dem. Jag litar inte på nån av dessa floskel-professorer!

  SvaraRadera
 9. Jag har just suttit och skrivit ett blogginlägg om det växande sopberget i Sverige och dess orsaker.Sen läser jag ditt inlägg här och inser plötsligt varför sopberget växer. Folk är naturligtvis förbannade på politikerna och tar ut sin frustration precis som du genom att trasha sin omgivning.

  SvaraRadera