torsdag 21 augusti 2014

Nu ORKAR jag inte mer ..


.. det är alldeles säkert.

Förra valet började SM i kast med liten Sverigedemokrat inte förrän i slutet på valrörelsen .. och som resultat av den uppmärksamheten fick SD tillräckligt med röster för att hamna i riksdagen. Nu pågår det hela tiden och jag står nästan inte ut.

Jag har läst SD:s partiprogram flera gånger och vad jag hittar är ett rätt gammaldags parti som vill att allt ska bli som förr. De påminner om ett annat parti som också strävar bakåt? Jag hittar samma frågor och lösningar som finns i de andra partierna .. men ingenstans hittar jag det HAT mot invandrare som media och politiker hävdar finns och ingenstans hittar jag en enda mening som tyder på att partiet vill "kasta ut" någon som är svensk medborgare.

Rätta mig om jag har fel .. men citera gärna så jag vet vad jag har missat.

För att ha så lite nyskapande idéer så får Sverigedemokraterna oförtjänt mycket uppmärksamhet. Moderaterna och Socialdemokraterna tävlar om att försöka kleta Sverigedemokraterna på varandra ..

.. Den här alliansregeringen öppnar i praktiken upp för att regera med aktivt stöd av Sverigedemokraterna”,

Vi har varit tydliga från alliansen att vi söker väljarnas förtroende för vår politik, vi är också tydliga med att vi tänker fortsätta att isolera Sverigedemokraterna. Vi tänker inte bli beroende av dem, vi tänker inte förhandla med dem.

Vi kommer att rösta emot en regering som dels drivit den här politiken i åtta år och som dessutom är beroende av Sverigedemokraterna.

Vi kommer inte att släppa fram en regering som inte har visat att den har förutsättningar att få igenom sitt förslag till statsbudget”

Nu backar ni från att isolera SD. Nu kan man tänka sig att regera med SD. Varför går blockpolitiken före att stänga ute SD som vågmästare? Och sedan har det varit flyktingpolitiken och nu har det varit regeringsfrågan. Varför gör de allt för att inte diskutera de frågor som väljarna tycker är viktiga?

Sverigedemokraterna ska "isoleras" till varje pris .. och jag undrar VARFÖR?

Stefan Löfven tycker till exempel att utestängandet av SD går före blockpolitiken? Han anklagar regeringen för att göra allt för att inte diskutera de frågor som väljarna tycker är viktiga?

Men förstår inte Stefan Löfven att väljarna VILL diskutera flyktingpolitiken .. att de tycker den ÄR viktigt? Att den på vissa platser påverkar deras vardag på ett negativt sätt?

Politiken alltså. Inte flyktingarna. Det måste påpekas eftersom majoriteten av våra politiker har uppenbara svårigheter med att skilja på sak och person.

Ska politikerna ljuga, mörka och förneka fakta för väljarna .. för deras eget bästa .. hellre än att ta itu problemen och formulera lösningar? För det måste väl FINNAS lösningar, eller förnekar, ljuger och mörkar de för sig själva också?

Nu ORKAR jag inte med fler kast med sverigedemokrater .. nu vill jag i stället veta ..

.. VAD exakt kommer att hända om fler röstar på SD? Vilka hemska händelser kommer att utlösas om något av blocken samarbetar med dem, i en för väljarna viktig fråga?

Blir det ett svart hål i Sverige som vi alla faller handlöst ner i? Blir det värre konsekvenser för väljarna om SD blir landets tredje största parti än om Vänsterpartiet blir det? Eller Miljöpartiet .. som verkar vara det parti som den vanlige väljaren känner sig mest orolig för?

Jag har läst de två senastes partiprogram också och tar vi bort frågan om minskat flyktingmottagande så finns det betydligt större faror för den vanlige väljaren hos dem. Vad är det för skillnad mellan att regera med aktivt stöd från Mp eller V, mot att regera med aktivt stöd från SD??

Är inte frågan och beslutet viktigare än vem som stöder den. Finns det olika villkor för "rätt" riksdagsledamöter och "fel" riksdagsledamöter? Ska jag som väljare avstå från att få mina hjärtefrågor uppmärksammade bara för att SD .. kanske .. röstar för dem?

Det är ju inte klokt? Jag står snart inte ut med mer tjafsande om SD i stället för engagerade, genomtänkta förslag i frågor som gynnar landet.

VARFÖR ska ett av tre extrempartier isoleras?? VARFÖR ska deras väljare föraktas och isoleras?

Jag är för rädd om landets ekonomi och .. ännu inte .. mogen för proteströstande, men jag vill ha ett slut på det här ovärdiga och .. faktiskt .. barnsliga beteendet.

Berätta för mig varför ni tycker att det är nödvändigt!!


DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,

13 kommentarer:

 1. Peter Nicklasson21/8/14 20:36

  Politik är ett nollsummespel med 100% att fördela. Alla etablerade partier förlorar ju då på att ett nytt parti kommer in....
  Psykologin bakom mobbning är ju oftast att flocken tar rygg på den dominante i hopp om att själva få utstå mobbning....
  Att då hacka på nykomlingen som avviker i den enda fråga alla de övriga kan vara överens om ter sig då självklar.
  SD är trots extremstämpel INTE det. I alla övriga frågor är SD ett mittenparti. I kärnfrågan invandringspolitiken är SD i dagens Sverige extremt, men inte om vi backar till t ex 1989 (Luciabeslutet), och inte om vi blickar ut mot övriga Europa. I Europa är det svensk invandringspolitik som är extrem.

  Men om man så kraftigt fryser ut det tredje störst partiet och föraktar kanske 700.000 SD-väljares åsikter, borde man kanske ha en egen lösning?

  Lyssnar just nu på Reinfeldt-utfrågningen i SVT1: han vädjar till våra hjärtan, han svarar absolut inget annat än med floskler på frågorna, och snackar skit om sina motståndare.
  Men framför allt: Han har INGA lösningar. DET är det mest graverande.

  Any, delar din beskrivning i stort.

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson21/8/14 20:39

  Korr text: byt ut "själva få utstå mobbning..." mot "själva få slippa mobbning..."

  SvaraRadera
 3. Med risk för att använda en tveksam källa så känns ju denna artikel rätt så intressant i sammanhanget:
  http://www.friatider.se/reinfeldt-erknner-migrationsuppgrelsen-var-en-bestraffning-av-vljarna

  Och nog upplever jag att det var en bestraffning den här migrationsuppgörelsen. Men för mig känns det konstigt med kollektiv bestraffning. Jag är inte förtjust i denna uppgörelsen, och tycker det är rätt sjukt faktiskt. Och om man är beredd att gå så långt när det är 6% som inte sköter sig - vad är man då beredd att göra när det blir dubbla? Och resultatet av bestraffningen? De som röstade på SD tidigare känner sig säkert motiverade av detta att rösta på M efter detta. Självklart.

  SvaraRadera
 4. @Trollan. Det räknade de svenska väljarna ut med en gång när det hände. Åtminstone har inte jag hört en enda som inte uppfattade det så den gången, och det oavsett vad de röstar på. De flesta tyckte det var för jävligt gjort men de som röstar MP/V/Fi tyckte det var en skitbra bestraffning.

  Jag tror inte sånt får avsedd effekt utan snarast den motsatta.

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson21/8/14 23:10

  Reinfeldt är en fejk. Jag ska berätta hur jag gick från att beundra honom till att avsky honom och de grunder han säger sig stå får.

  Jag är född till att vara en god sosse av föräldrar som trodde (och fortfarande hoppas) på en ljus framtid för dem som vanliga arbetare - bara man hade sin tilltro till sossarna.
  Jag var sossarna trogen (trots tilltagande tvivel) tills valet 2006, då Reinfeldt trollband mig med en sorts blandning av det bästa av både de gamla moderaterna och de gamla socialdemokraterna. Som att blanda olja och vatten och ändå få det att fungera ihop. Magi.
  Men, efter en osedvanligt smutsig valrörelse 2010 började jag tvivla även på det Nya Arbetarpartiet. Makten korrumperar möjligen (och troligen) men det gick snabbt för Reinfeldt & Co. Allt hade förvandlats till en kuliss. Nu inte bara lät M som S, de trumfade S i egen S-politik som S låtsades opponera emot. Sjukt. De t o m gjorde upp med MP i invandringspolitiken - det ultimata sveket anser jag - som redan då var en katastrof för Sveriges välfärd.

  Jag förlorade alltså min sista tilltro på min barndoms uppfostran att ha tilltro till samhället och dess så kallade samhällsbärare.

  Jag är privilegierad höginkomsttagare, har lång utbildning, bor i storstad, och har på alla möjliga sätt ett bra privat liv. Jag borde inte rösta på Sverigedemokraterna enligt gängse nidbild. Men titta på alternativen. Kan du klandra mig? Dagens politiker håller på att rasera allt Sverige byggt upp.
  Frivilligt.
  Det är inte klokt - det är vansinnigt och obegripligt att det kan ske.
  Om jag kan fortsätta ha ett välbetalt arbete, kan jag alltid köpa mig och min familj ur konsekvenserna. Men, det kan inte flertalet svenskar. Det är min plikt att försvara dem också. Det är tack vare det gamla Sverige jag som född sosse och arbetarbarn fick chansen att ta mig fram i livet. Det vill jag att alla barn i Sverige ska få chansen att göra. Men, inget är att ta för givet och fortsätter vi med dagens massinvandring kommer vi inte bara tappa vår identitet och kultur, vi kommer att förlora möjligheten att ge alla en chans för samhället kommer inte ha råd till det längre.

  Därför kommer jag att rösta på SD.

  SvaraRadera
 6. Nicklasson har nog rätt där. Som utbölingar är man inte välkomna in i stugvärmen och dela på godsakerna mellan låtsasdebatterna. Och det är nog oavsett vilka åsikter man förfäktar.

  När sedan SD dessutom har den allra mest lynniga och svårhanterbara frågan som prio 1, ja då är de extra opålitliga. Och det skyr man som pesten. En fråga som kan plocka sympatisörer oberäkneligt från lite alla möjliga håll. Jag har på sistone hört ganska mycket vänsterfolk i min egen närhet dryfta vissa sympatier för en del SD ståndpunkter i förtolighet.

  Det är klart att sånt blir väldigt obehagligt och irriterande för en annars ganska förutsägbar tillvaro. Några inlärda fraser, lite sympatiska uttalanden och en allmänt förstående uppsyn så är man ju drygt halvvägs. Men SD kan ju rubba allt det där.

  Samtidigt är det väl just den klumpiga hanteringen av dem. Barnsligheten och smusslet som blir deras främsta drivmedel. När nu Reinfeldt talar ur skägget så är det försent. Tröskeln är passerad och praktiska problem måste lösas med praktisk politik. Inte fagert tal.

  Det går ju förstås. Men kanske inte med nuvarande befäl vid rodret.

  SvaraRadera
 7. J<g trodde också på M, jag trodde att man verkligen hade bytt ut "sänka skatten till varje pris" politiken till sänk skatten när möjligheten finns. Detta hade fungerat, alldeles ypperligt, om man hade fortsatt ha en bra och rättvis flyktingpolitik som såg till att de som kom hit integrerades på ett bra sätt och fick utbildning i svenska samt hur Sverige fungerar. I rimliga nivåer. Nu har vi resultatet: En fullständig politisk kollaps som kommer att ta lång tid att reparera och kommer att bli kännbar. Framförallt för de som kommer i hit i tron om att Sverige kan klara detta. Det är lögn! Man ljuger för människor som flyr krig, förföljelse och elände. Det är som att sälja mirakelmedicin som sen visar sig vara vatten!

  Jag vet vad jag INTE kommer att rösta på i alla fall!

  SvaraRadera
 8. Om att nu 47% av svenska folket är feminister,tyder på följa john i svensk politik är som i andra frågor. Att ideologiskt med genusteori förklara vad de menar,tror jag inte 47% mäktar med.Två partiledare sticker ut med att säga vi är för jämställdhet punkt.

  SvaraRadera
 9. Det är helt otroligt vad folk hycklar när det gäller SD. Man tar bort vänner från Facebook som är SD anhängare.Blockar på sociala medel.Man försöker stoppa SD att hålla möten mm.
  Men man har inga problem med att åka till andra länder som har en mycket mer restriktiv flyktingpolitik än den som SD förespråkar.Man har inga problem med att utländska politiker från såna länder kommer hit och talar. Och man åker gärna till diktaturen Kina,och det är sååå trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra påpekat, Bitterpitten!

   Radera
 10. För att partiet befolkas av inkompetenta idioter (möjligen med få undantag).

  Att vilja minska invandringen med 90% i ett första steg är väl ändå en föreslagen åtgärd som måste bedömas som rätt kraftig.

  Det skulle nog vara svårt för dem att gå direkt på att slänga ut alla som inte har folkdräkt och äter svensk ärtsoppa.

  SvaraRadera
 11. Anonym 18:39 .. Men, om SD "befolkas av inkompetenta idioter", VARFÖR måste övriga politiker förhålla sig till dem i ALLA frågor?

  Vad säger det om de övriga partierna?

  SvaraRadera
 12. Att de är löjliga och tror att de kan vinna fler röster på skrämseltaktik än ledarskap och handlingskraft.

  Tankevurpa helt enkelt.

  Vi får väl se om Alliansen vaknar upp innan valet. Sossarna verkar ha gjort taktik av att inte ta ställning, vilket inte heller är särskilt handlingskraftigt eller imponerande.

  SvaraRadera