lördag 23 augusti 2014

"Den lille Fjanten, Kristi brud, Fackpampen, Prussiluskan med röda läppar, den Trötte, den Gode å den Fule ..

.. jag är less på hela patrasket" ... skriver Maja i mitt kommentarsfält apropå min svaghet för Anders Borg.

Ja, ungefär så känner väl jag också och mer än hälften av dem jag känner .. fast jag lägger till "den Onämnbare och Majoren", för rätt ska vara rätt, vi har trots allt NIO partiledare, eller hur?

I år går det liksom inte att tänka bara på ekonomin. De stora VISIONERNA kostar mer än vad vi rimligtvis kan få in från dem som .. tack och lov .. ännu anser det vara mödan värt att satsa tid och pengar på att driva privata företag med många anställda i vårt land.

Löntagarna ska INTE bli lidande, säger oppositionen och lovar miljarder förutom de miljarder som redan lånas för att hålla ekonomin rullande. Visionen är någon slags flummig idé om att det går att flytta skattepengar mellan olika skattefinansierade verksamheter så att det skapas ytterligare en vision av ekonomisk tillväxt??

Fastighetsskatt drabbar bara RIKA, minskad valfrihet drabbar bara RIKA, hemtjänst där du får bestämma själv över vilken hjälp du vill ha .. måste du vara RIK för att få. De svagaste i samhället ska låta sig övas på av dem som inte vill anpassa sig till kraven, de nästnäst svagaste som inte KAN anpassa sig ska vara stöd för dem som är så unga att de ännu inte förlorat tron på samhället och de nästnästnäst svagaste .. ska bli resurser vid din sjukbädd när ingen annan hinner med.

Och vem vet .. om du står och iakttar tillräckligt många kirurgiska ingrepp eller behandlingar, så kanske du till slut kan utföra några lättare varianter själv om det kniper?


Det är i alla fall samma skattepengar som flyttas hit och dit och inte ett enda öre som tillförs utifrån.


De kommer kanske senare när någon kommit på hur "Innovationskatapulten"* ska finansieras, monteras och avfyras?

Men jag måste erkänna en sak. Oavsett motiven så är jag tacksam över att Fredrik Reinfeldt tog bort munkavlen/rasiststämpeln som förhindrade alla diskussioner om kostnader runt migrationen .. eller invandringen .. eller asyl och flyktingpolitiken .. eller anhöriginvandringen. Det är ofta väldigt luddigt mellan begreppen och åtminstone jag har ibland svårt att förstå vad som ingår i vad?

Oppositionens svar på statsministerns "avslöjande" var också avslöjande och vägledande.

De tyckte att det var ONÖDIGT!!

Censur är en tydlig signal om .. hmm .. godhet .. omsorg om väljarna .. förmågan till en "kunskapsbaserad ekonomi"** som är en värdefull "ideologisk riktningsgivare"**??

Varför betunga väljarna med konkreta förslag i en valrörelse liksom?

Och Reinfeldt och Borg .. vad fick vi mer än tillåtelse att tala med varandra om en fråga som berör alla, alla områden och som varit väljarnas stora samtalsämne bakom stängda dörrar i mer än fyra år?

Inte mycket.

Så vad gör vi? Behåller vad vi har och hoppas på att det dyker upp något bättre nästa val?

Eller lever vi på hoppet att det går att leva på skattepengar?


Det vill säga .. du och jag och vår skattefinansierade arbetsgivare betalar skatt och arbetsgivaravgifter tillbaka till samma källa som de kom från .. igen och igen och igen .. så länge det nu går??


*Innovationskatapult ( för att skapa en katapulteffekt för innovationsföretag i en känslig del av sin utveckling. Dock är möjligheten att locka nya talanger och få dem att stanna kvar lika viktig som riskkapital. För att innovativa företag ska kunna växa behövs människor som har förmågan att utveckla dem. -- det är inte bara Staten och det Offentliga kapitalet som behövs, utan också, och ytterst enskilda personers insatser. Jobb kommer främst från människors idéer och arbete.)


**Från min privata Socialdemokratiska ordlista som jag sparat ihop under åren.


DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr., Expr., Barometern

4 kommentarer:

 1. Prussiluskan med röda läppar. Du är rolig Any.

  SvaraRadera
 2. Mona .. det är inte jag som är rolig, det är Maja! :-)

  Men tack i alla fall ..

  SvaraRadera
 3. Okej,jättebra Maja,riktigt fyndigt.

  SvaraRadera
 4. Tanx, gillar #kämpahästarkämpa

  SvaraRadera