söndag 17 augusti 2014

O, heliga enfald!!


"Det skulle innebära en genomgripande politisk reform om det sunda förnuftet kunde breda ut sig lika snabbt som enfalden" .. sa Winston Churchill som föddes1874 och dog1965 när Jonas Sjöstedt var ungefär ett år. Han syftade alltså inte på vänsterledarens förslag för att stoppa vinsterna i Sveriges flyktingmottagande.

I politik är enfaldighet inget handikapp .. sa Napoleon Bonaparte (1769-1821) och han hade av lättförklarliga skäl ingen aning om svensk inrikespolitik år 2014, i likhet med Henry Miller (1891 - 1980) som slog fast .. "Det är enfaldigt att låtsas att vi människor under ytan alla är lika. Sanningen är i själva verket att vi alla är kannibaler, mördare, förrädare, lögnare, hycklare och ryggradslösa kräk".

Vilket egentligen säger allt om årets valrörelse så här långt.

I går höll landets statsminister sitt sommartal. Han bad om öppna hjärtan och om förståelse för att pengarna höll på att ta slut pga av situationen ute världen och behovet av omsorg för alla dem som flydde för livet, berövade allt.

Sossarnas nya vapen i valet .. Margot Wallström .. tycker att det var onödigt att berätta detta för väljarna. Hittills har det ju varit så behagligt tyst .. och så kanske de ändå väljer fel på valdagen!

Jonas Sjöstedt håller förmodligen med statsministern, men är noga med att poängtera att .. "I dag gör privata lycksökare stora vinster på att driva asylboenden". Detta får inte ske varken när det gäller asylboenden eller annan välfärd, anser vänsterledaren!

Låt oss i stället sträva efter så stora förluster som möjligt?

Vänsterpartiet vill därför ge ansvaret för de asylsökandes bostadssituation till det statliga bolaget Sbo AB .. som i samarbete med kommuner och Migrationsverket ska ta fram nya högkvalitativa boende för asylsökande.

Utan vinst då förstås? Även om det är tämligen unikt för ett aktiebolag att arbeta utan vinst? Det är egentligen helt obegripligt att det ens finns ett statligt bostadsaktiebolag om det inte också finns ett vinstintresse??

Sbo AB ska, på uppdrag från Vänsterpartiet, bygga 3000 modullägenheter under en 3-årsperiod medan Migrationsverket och landets kommuner får i uppdrag att ta fram nya högkvalitativa boenden för asylsökande.

Dessutom så vill Jonas Sjöstedt att Sbo ska bygga 40 000 bostäder .. varav en majoritet hyresrätter .. om året?

"Varav en majoritet hyresrätter"?? Vad är då minoriteten? Bostadsrätter?, villor?, radhus? .. som inte ger någon vinst till säljaren? Och vilka är köparna .. denna lilla minoritet.

Icke-asylsökande svenskar?

Det är pyssligt att göra affärer och undvika vinst. För det mesta brukar det sluta med förlust .. som inte är mer lönsamt än vinster för skattebetalarna.

Men det blir säkert bra med det. Det är bara några små frågor jag skulle vilja ställa till vänsterledaren .. i all ödmjukhet ..

Det som nu lovas .. 3000 modullägenheter och 40 000 bostäder till dem som flyttar FRÅN asylboendena .. är ju en droppe i havet eftersom "Sverige måste ta höjd för ett mottagande på över 60 000 asylsökande om året som det nya normalläget"?

Vad händer med de 10 000-tals människorna som redan nu köar till eller bor på de överfulla hotellen, äldreboendena, skolorna osv som redan köpts av privata investerare och byggts om till asylboenden för att ta emot alla de flyktingar som kommunerna och Migrationsverket inte längre kan skaka fram platser till?

Ska kommunerna köpa alla dessa fastigheter? För vilka pengar då? Och är det då alldeles säkert att säljarna inte gör en oanständig vinst på den affären? Men kommuninvånarna jämnar kanske ut det med den anständiga förlusten de får betala via skattsedeln?

Vem/vilka ska betala för de nya "högkvalitativa boendena" som kommunerna och Migrationsverket inte kan "ta fram" eller har råd att bygga varken i dag eller i morgon .. till dem som väntas komma nästa år? Eller åren därefter?

Och de 40 000 bostäderna till dem som får lämna asylboendet med uppehållstillstånd, men som ändå inte kan försörja sig .. vem betalar hyran? Försörjer familjen?

Och alla läkare, lärare, sjuksköterskor, tandläkare och övrig språk- och specialutbildad personal som behövs för att hjälpa 100 000-tals nödlidande människor som lider av fysisk eller psykisk sjukdom efter hemska upplevelser .. var ska vi hitta dem och var finns pengarna till deras löner?

Det sägs att det kommer att kosta 12 miljarder om året, men med vänsterns logik så antar jag att det blir det dubbla??

Men någon vinst lär det inte bli, det har Jonas Sjöstedt rätt i.

Varken i välfärden, i landets flyktingmottagande eller för dig, mig eller för någon annan .. oavsett varifrån vi kommer.

Sverige kommer att bli det perfekta landet med enbart förlorare .. 5 kommentarer:

 1. Hur många miljarder behöver AF nu då för att kunna ta hand om de nyanlända? Kostnaderna ökar på område efter område. Man blir mörkrädd!

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson17/8/14 20:10

  Journalisterna tror inte på Kejsaren Reinfeldts nyvaknade nakenhet.
  Han ljuger, han överdriver - Sverige har råd. Alltid råd. Men OM Sverige skulle få slut på pengar (oh, absurda tanke) kan vi LÅNA till invandringen! Minsann.
  Reinfeldt själv säger INTE att invandringen måste minska nu, nej Fredrik "låt-mig-påpeka-detta" Reinfeldt vill få en blankcheck av skattebetalarna för att kunna FORTSÄTTA importera in arbetslöshet, social oro, ekonomisk kollaps därför Allah ska med.
  Massinvandringen står i Reinfeldts värld över allt - och med det synsättet ställer han verkligen grupper mot varandra. Välj: ransonering av välfärd eller begränsning av invandring. Han verkar inte bry sig om mina barns usla skola, den usla åldringsvården för din mormor, din krympande framtida pension.
  Reinfeldt bryr sig inte om svenskarna, Reinfeldt bryr sig om att Sverige ska vara en "humanistisk stormakt". Då får allt annat vika undan.
  Ändå anklagar många journalister honom för att "gynna SD"....

  Sjukt, mycket sjukt...

  SvaraRadera
 3. Nu tycker jag vi ska vara snälla mot Sjöstedt. Jag tror fullt och fast att han kommer kunna fixa fram en mängd platser. Är det något som kommunister har kunnat genom historien så är det att bygga läger.

  Om det blir problem med kapaciteten så finns även där en gammal god socialistisk lösning: köer. Liksom svenskar dör i landstingets köer i väntan på behandling, så lär väl invandrarna få sitta ute några svenska vintrar och vänta på de där paviljongerna som staten skulle bygga.

  SvaraRadera
 4. Vet ej om du har sett denna som Maja skrivit om, men litegrann så visar det på hur det börjar se ut i Sverige nu.

  Och jag tänker på dessa ålderstigna människor som lever i en enorm utsatthet och otrygghet som är totalt ointressant för vänstern som nu kör mantrat om "Agda" på vinstrdrivna äldreboende(men däremot skiter fullständigt i samma Agda om hon råkar bli vanvårdad i ett kommunalt drivet hem som går med förlust)

  SvaraRadera
 5. Trött och missade länken tydligen..
  http://sidselb.blogspot.se/2014/06/da-jag-bodde-i-ghetto.html

  SvaraRadera