fredag 8 augusti 2014

Nä, dra mig på en liten tallkottevagn!


Mona Sahlin, kommer ni ihåg henne? Hon som skulle bli statsminister, uppfann ett ett eget förskottssystem för ministrar, offrades till media av någon som också ville ha jobbet .. och hamnade i kylan som egen företagare, gick i konkurs, blev minister IGEN, valdes till partiledare, ..

.. skulle bli statsminister IGEN, började samarbeta med Miljöpartiet, tvingades samarbeta med Vänsterpartiet, startade röstskolor för invandrare, utmanövrerades av Miljöpartiets språkrör, förlorade valet med "katastrofsiffror" i samma storleksordning som Stefan Löfven tänker vinna valet med i år, tvingades avgå till förmån för Håkan Juholt och som uttalat sig om hur skönt det är att vara utanför politikens intriger och maktkamper.

Har jag glömt något?

Hon verkar vara stekhet i årets val? Folkpartiets demokratiminister Birgitta Ohlson utsåg nyligen Mona Sahlin till "nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism och förbättra samverkan mellan myndigheter, kommuner och organisationer på nationell, regional och lokal nivå när det gäller insatser mot våldsbejakande extremism". Ett arbete som förmodligen inte ska påbörjas förrän efter valet, eftersom hon valt en tillvaro i "största möjliga tyyyyystnad" trots att det funnits gott om tillfällen för samordnare Sahlin att uttala sig om "insatser mot våldsbejakande extremism".

Men som det gamla ordspråket säger .. den som väntar på något gott kan få vänta väldigt länge.

Eller var det .. den som har tillräckligt med tålamod kan få vänta hur länge som helst?

I dag kommer förklaringen till den nationella samordarens totala tystnad när det gäller det nationella värnandet mot våldsbejakande extremism.

Hon har inte haft tid .. eftersom hon anlitats av sina gamla samarbetspartners för att lära dem hur man sitter i en regering.

???

Miljöpartiet ska undervisas och informeras av Mona Sahlin .. som innehaft inte mindre än fem ministerposter .. om hur man bäst sköter regeringsuppdrag?

Jösses!!

Dra mig på en liten tallkottevagn! Blir det regeringsskifte efter valet så gäller det att hålla i hatten, för då blir det nog åka av!


(Men jag undrar vem som undervisar och informerar Stefan Löfven .. bland annat om hur man gör valfilmer för ALLA .. nu när sossarnas egen toppkraft ägnar sig åt att upplysa Miljöpartiet om hur de bäst får fram sina egna frågor i ett eventuellt regeringssamarbete?)


Expr., DI,

5 kommentarer:

 1. Hon har också varit upptagen med att viga homopar på Pride: http://www.expressen.se/nyheter/mona-sahlin-viger-par-under-pride-festivalen/

  samt Anja Pärsson: https://www.aftonbladet.se/nyheter/article19307111.ab

  ...

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson8/8/14 16:20

  Mona Sahlin är som ett tuggummi under skosulan - utspottat, smaklöst, kletigt och nästan omöjligt att att få bort.

  Men här kommer ett gammalt husmorstips: stoppa i frysen så går det lättare...

  SvaraRadera
 3. Härlig liknelse Peter.

  SvaraRadera
 4. "Mona Sahlin är som ett tuggummi under skosulan - utspottat, smaklöst, kletigt och nästan omöjligt att att få bort."

  Ha, ha. Ja, den var bra. Mona Sahlin är urtypen för många av dagens politiker. Ingen kunskap, inget förnuft, inget omdöme, ingen allmänbildning, inget historiskt perspektiv, ingen respekt för demokratiska spelregler. Inget djup.

  Bara självupptagenhet och löjeväckande floskler. Tror att världen kretsar kring henne och hennes kompisar i Stockholm/Södermalm. PK långt uti fingerspetsarna. Har lärt sig vad som går hem i media. För dem som jobbar i media dvs. Inte för dem som konsumerar media.

  Med andra ord som de flesta som nu sitter i Sveriges riksdag.

  V

  SvaraRadera
 5. Jaså Mona Sahlin skall lära mp hur man regerar! Är det det vi betalar vår skatt till? 80 000 kr/månad och utsedd av en borgerlig regering?
  "Jag skall lära honom vad jag kan sa
  Baloo till Mowgli. Nåja det kan väl inte vara så mycket svarade Bagheera."
  Mona Sahlin måste vare den svenske minister som suttit i flest regeringar och uträttat minst.

  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera