lördag 30 augusti 2014

TACK alla ni som ..


.. trots allt väljer att bli poliser!

Det måste vara ett fruktansvärt otacksamt jobb många gånger, tänkte jag när jag följde dagens motdemonstration i Stockholm i dag.

Poliserna som stod längst fram vid avspärrningarna vid Kungsträdgården fick fyrverkerier, knallskott, bengaliska eldar, stenar och odefinierbara vätskor kastade över sig och eftersom de som får detta otacksamma uppdrag ofta är relativt unga, så hoppas jag att deras barn var så pass små att de inte behövde se detta hända pappa eller mamma i jobbet.

Men, det är klart, det måste ha funnits många anhöriga som följde samma rapportering som jag med hjärtat hårt bultande, ångesten kramande i bröstet och med en bön om att .. hoppas, hoppas att h*n kommer levande hem i kväll!

Så .. TACK för att ni vågar och vill försvara demokratin och lagen och tack för att ni till och med värnar livet på dem som avskys, hatas och hotas mest.

Sedan rekommenderar jag samtliga vänsterpartier att hålla kurser där medlemmarna och den revolutionära svansen får lära sig att skilja på nazister och poliser.

Kan man inte det så verkar det rätt meningslöst att dra en huva över ansiktet och demonstrera och sparka mot i princip vad som helst??

För kan Gudrun Schyman  rekommendera manskurser i gott uppförande så är det väl inte för mycket begärt??

Slutligen vill jag också skänka en medlidsam tanke till vår poliskår som inte bara utsätts för livsfara, våld, hat och ren dumhet i sin yrkesutövning .. utan också, och samtidigt, tvingas höra vänsterpartiets riksdagskandidat Dror Feiler misshandla Astrid Lindgrens Pippi Långstrumpvisa på saxofon.

All respekt för er som orkar utföra ett arbete under så otacksamma förhållanden.


DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,


9 kommentarer:

 1. för att inte tala om all vinklad skit som media vräker över dom.
  All heder åt vår poliskår som gör ett jättefint jobb.

  SvaraRadera
 2. Kunde inte sagt det bättre själv. Tack anybody!

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet30/8/14 23:22

  Som nära anhörig till en polis kan jag bara hålla med.

  SvaraRadera
 4. Jag har varit gift med en polis. Tack och lov så behövde han aldrig stå emot vid några kravaller eller demonstrationer.

  Men det räcker ändå att behöva komma hem nerspydd och med trasig uniform för att någon fått för mycket innanför västen av både alkohol och droger.

  Eller att jag som anhörig suttit och väntat med skräck när han inte kommit hem i tid efter jobbet. För även om de har scheman så kan tiderna ändå rubbas eftersom man inte kan åka ifrån ett bråk eller en olycka bara för att arbetstiden tar slut.

  Jag var glad den dagen när dottern var ledsen för att hon inte kom in på polisskolan, på grund av synfel. Jag var glad för att jag inte skulle behöva oroa mig för henne också.

  Många poliser måste ha hemligt telefonnummer och adress för det är inte helt ovanligt att de blir trakasserade även på sin fritid av folk som inte gillar snutar.

  Så varje gång jag ser hur mycket skit polisen får ta så är jag tacksam att min fd numera har det lugnare och ägnar större tiden av sina kvarvarande yrkesår till att hjälpa och vidareutbilda nyutexaminerade poliser.

  SvaraRadera
 5. Håller med dig helt och fullt. Tycker att medierna måste besinna och inte reflexmässig ställa sig på de maskerade bråkstakarnas sida. Dags att de får ta av sig rånarluvorna och stå för sina åsikter

  SvaraRadera
 6. Vad än poliserna gör så får de skit för det. Svenska folket (och framförallt media) är så förbannat otacksamma!

  Tack för att ni finns och försöker hålla ordning på packet!

  SvaraRadera