onsdag 24 april 2013

Aha!!! .. ?


Daniel Suhonen har haft en aha-upplevelse! Han ser ljuset i tunneln och plötsligt blir hans värld förståelig och lättbegriplig mitt i all rörighet som verkar peka rakt på Veronica Palm som han ser som den enda ansvarstagande i SAK.

Det är en Konspiration!!

Av en Hemlig grupp!!

Den senaste tidens rabalder handlar alltså inte alls om Omar Mustafa utan om att Ylva Johansson vill störta Veronica Palm från hennes ordförandepost som tack för senast då valberedningen petade Ylva Johansson från partistyrelsen till förmån för Omar Mustafa som i sin tur uttalade sig kritiskt på  en presskonferens för att hämnas för att han i sin tur petades av Veronica Palm.

Det är ju egentligen fullständigt glasklart och därför så kan alla bortse från Omar Mustafas presskonferens, som bara var en del av Konspirationen, och från Mona Sahlins uttalande som bara var en kompistjänst till Ylva Johansson och avsedd att fungera som en attack mot Veronica Palm och alla uttalanden från dolska högersossar, påhopp på facebook och all orättfärdig kritik blir förståelig .. eftersom det bara ingår i Konspirationen för att avsätta Veronica Palm till förmån för Ylva Johansson som tack för kaffet eftersom Ylva Johansson lever i den villfarelsen att det var Veronica Palm som tillsatte Omar Mustafa för att utmanövrera henne när det egentligen var valberedningen som hade ALLT ansvar.

Någon ordning ska det väl ändå vara i ett parti .. som Stefan Löfven sa.

Veronica Palm är därför oskyldig som en brud .. och ett offer för  Mona Sahlin och Omar Mustafa och Ylva Johansson .. som i sin tur påstår sig helt sakna intresse för Veronica Palms jobb!

Hon hoppar alltså helt fegt av sin egen Konspiration??

Aftonbladet har haft en alldeles egen aha-upplevelse som visserligen inte utpekar Veronica Palm som en helt oskyldig brud, men pekar på att den förlorade oskulden skulle kunna repareras genom att Teres Lindberg offras på ett jungfrualtare eftersom hon satt i den valberedning som petade Ylva Johansson .. till förmån för Omar Mustafa .. som Veronica Palm var tvungen att kicka eftersom han ingick i den stora Konspirationen som har till syfte att återupprätta Ylva Johansson heder och ifrågasätta Veronica Palms oskuld .. trots att Ylva Johansson inte ens verkar vilja var med i sin egen Konspiration?

Eller hur det nu var?

Den som tycker det känns obegripligt är i gott sällskap men kan nog ledas på rätta vägar av Daniel Suhonen eller valfri politisk krönikör på AB.

Göran Persson .. den gamle statsministern, om ni kommer ihåg honom? .. har också haft en aha-upplevelse. Förmodligen har han hälsat på de gamla statyerna som förutspådde att han skulle vinna valet 2006 och nu förkunnar han .. Alliansen förlorar valet 2014! Om jag var sosse skulle jag inte känna mig helt trygg med varken profeten eller profetsian.

Men Göran Persson anser att Alliansen "inte har tillräckligt med initiativkraft för att möta problemen som tornar upp sig" när det gäller arbetslösheten .. och det är ju tur att han förtroende för sitt eget parti i den här frågan, eftersom de inte verkar ha "tillräckligt med initiativkraft för att möta problemen som tornar upp sig" inom partiet.

Men om Terese Lindberg offras på ett jungfrualtare eftersom hon satt i den valberedning som osv osv osv .. så kanske lycka och harmoni sänker sig över Löfvens lilla uppfinningsrika grupp och arbetslösheten löser sig i ett nafs??

Magdalena Andersson har haft en gammal aha-upplevelse som hon förmodligen ärvt av Mona Sahlin. (Ni vet hon som är kompis till Ylva Johansson som blev petad av Teres Lindberg och som nu vill peta Veronica Palm som orättfärdigt anklagas av Omar Mustafa för att inte vara pålitlig, men som är oskyldig som en brud eftersom Omar Mustafas anklagelser ingår i den stora Konspirationen som är Daniel Suhonens aha-upplevelse och .. osv ..  puh.)

Förmodligen har Stefan Löfven haft samma aha-upplevelse .. (se ovan) .. och tillsammans ser de ljuset i tunneln i form av den gamla idén med att ersätta FAS-3 arbeten med extratjänster i välfärden, så långtidsarbetslösa människor kan läsa tidningen, promenera med äldre, hjälpa till i största allmänhet eller med att lyfta tunga patienter eller sängliggande äldre.

Nu är det kanske inte bara att gå in och lyfta och pyssla lite hur som helst med sängliggande, sjuka eller dementa människor och förmodligen kommer det hela att resultera i en aha-upplevelse för den redan hårt ansträngda vårdpersonalen när de inser att de inte bara bär ansvaret för patienterna utan också för en grupp helt okunniga människor som ska övervakas och sysselsättas .. till exakt samma lön som de har själva efter flerårig utbildning?

Men det blir säkert bra .. lite förluster får man alltid räkna med när det gäller att satsa sig ur ekonomiska bryderier.

Mitt i allt aha-ande som verkar ske bland dem som försöker skapa ett visst lugn inför valet av SAK:s styrelse på lördag kan jag ana en hjärtskärande saknad efter den tid som var och som förmodligen aldrig mer kommer igen.

Och jag tänker på Mauro Scoccos text till Drömmar, och då särskilt de första raderna ...

mina minnen står som ruiner och tiden bara tär
jag måste skilja på det som varit och det som är
och det liv jag lever här

för tiden är den fiende jag flyr
ett skepp på öppna havet som ingen styr
och jag har rest så länge utan att se land

ja en del av dom lever på att minnas
men jag, jag slåss bara för att få finnas

för alla mina drömmar vad blev dom av
jag lär mig leva vidare med det jag har
alla mina drömmar som ingen tycks förstå
jag låtsas att jag glömt dom sen fortsätter jag gå
Mauro Scocco/Ratata

Eller så kan jag ju vara lite mer kortfattad och använda ett annat citat som också innehåller en varning .. Ljuset i slutet av tunneln är väldigt ofta ljuset av ett ankommande tåg.

Expr., Expr., AB, AB, DN, DN, DN, SvDSvD,

10 kommentarer:

 1. Det är jäkligt nedvärderande av välutbildad erfaren vårdpersonal att gröngölingar ska ha samma lön fast dom mestadels blir en belastning.
  Man kan inte säga att det direkt är slagsmål om vem som ska ta med sig en elev,som då ändå är någon som själv valt just vårdyrket.Hur ska det då bli med någon som är placerad där för att han eller hon är härtill nödd och tvungen.

  Nu tycker jag att herr Löfven borde ryta till och ta kommando över alla sina yra höns innan det blir en enda äggröra av alltihop.
  Förstår att den välmående godsherren Göran P kände sig manad att ingripa.
  Är det någon som kommer ihåg Statarna förresten apropå godsherrar och Socialdemokrater.

  SvaraRadera
 2. Kanske vill S verka handlingskraftiga och samtidigt trovärdiga. Inte bara utbetalare av offentliga pengar hursomhelst.

  Men resultatet av funderingarna känns lite panikartade. Både utbildningar och andra tvångskommenderingar som man blir förmanad att ta del av, med låg motivationsgrad, riskerar att både bli förvaring och praktisk belastning. Fel folk på fel plats. Det behöver kanske inte gå så illa, men det finns just ingenting som talar för att det skall lyckas bra heller.

  Förr i tiden skulle man förmodligen devalverat kronan i den här typen av lägen, men det går ju knappast nuförtiden. Minskat arbetsgivaransvar för olika sjukskrivningar kan ju vara en faktor. Lättare att provanställa också kanske. I värsta fall lägre ingångslöner. Men där finns det nog prestigeproblem för facken misstänker jag.

  Själv skulle jag ju hellre ta en provanställning med lägre lön, som intresserar mig, än att gå någon utbildning eller tvångskommenderad syssla som jag inte alls själv fått välja.

  Erik

  SvaraRadera
 3. Uppenbarligen kan signaturen Mona inte stava till solidaritet. Inlägget dryper av själviskhet och egoism. Bättre med FAS 3? Nej, naturligtvis inte. Det finns brister i alla förlslag även i detta, men det är tusenfalt bättre än det som finns idag.

  SvaraRadera
 4. @ Anonym 22:37

  Jag blir provocerad av ditt ohederliga sätt att argumentera. Du försöker begå karaktärsmord på Mona istället för att framföra sakliga argument. Att du inte skäms.

  Solidaritet? Vet du ens vad det betyder? I det här fallet handlar det bara om solidaritet ifall man köper att det är viktigt för gruppen sjuksköterskor att de nyanställda får oproportionerligt hög löneökning. Det är långtifrån en sanning.

  Oavsett vilket gör du bättre ifrån dig ifall du bemöter argumenten istället för att komma med personandgrepp.

  /T


  SvaraRadera
 5. @ Anonym 22:37: Om du vågar stå för dina personangrepp kanske du skulle regga dig istället för att gömma dig bakom anonymitet.

  Klart det är en konspiration! Det är det alltid i S när de inte lyckas, Juholts härjande och tillsättning var en konspiration, Sahlins valnederlag och avsättning var en konspiration, Bagdad-Baylans opinionsundersökning var en kospiration osv. osv. osv.

  FAS3 är ingen bra lösning, framförallt när det finns enorma brister i kontrollen av vad man får göra. Men att låta outbildade människor ta över vissa arbetsuppgifter till samma löner som de utbildade med arbetslivserfarenhet har är inget annat än det mest korkade förslag jag hört på länge.

  1. Man kränker vårdtagarna, behöver de inte utbildad personal? Det går tydligen bra med vem som helst.
  2. Man kränker de som är anställd med utbildning. Ska en outbildad ha samma lön som en undersköterska?
  3. Man skapar de där 2'a klassens jobb som man påstår att man motverkar.
  4. Man degraderar statusen för en hel yrkeskår!

  Därefter ska man tvinga skoltrötta och omotiverade elever att gå i skola över sommaren! Hur vore det om man istället motiverade eleverna redan från början i skolan, la pengarna på extra tid under och efter skoltid under ordinarie termin för de som har det jobbigast?

  Har man bara makten framför ögonen så tar man sig till vad som helst för att nå den.

  SvaraRadera
 6. Kan bara tänka på två citat av Terry Pratchett när jag läst din text Any.

  "Han kunde se ljuset i slutet av tunneln... tyvärr var ljuset en eldkastare."

  "Ge en man en eld, och han är varm för dagen. Tänd eld på en man, och han är varm för resten av livet."

  SvaraRadera
 7. Väldigt rolig och träffsäker bloggpost om än jag har en lite annan syn på vad gäller just välfärdsjobben.
  http://hansaberg.wordpress.com/2012/10/07/valfardsjobb-for-langtidsarbetslosa-bra-ide/
  mvh/Hans

  SvaraRadera

 8. Tack Melmac och Anonym,ni förstår precis vad jag menar.
  Anonym 22.37 Nej jag är varken mer självisk eller egoistisk än andra däremot har jag varit i verkligheten ett bra tag och min verklighet har varit över 40 år i vården.Utbildning,mängder av kurser, långvårdssjukhus och kirurg i Stockholm,kirurg,medecin,jourcentral och sjukgymnastik på ett mindre sjukhus,och nu sjukhem och hemsjukvård i Norge.Genom detta har jag fått en bred kunskap om vård.Jag har lagt om otaliga sår,vårdat döende,hjälpt svårt dementa,sett det mesta som går att se av sjukdomar,jag har jobbat med min kropp och med min själ,lärt mig det så viktiga att jobba effektivt och ha ett bra teamwork.

  Många elever har jag ochså väglett och det kan vara jobbigt att vid en hög arbetsbelastning ochså vara lärare,kan ta tid från patienterna
  men är ok om eleven är intresserad
  och har en bra motivation.
  Vårdpersonal i det här landet går på knäna och behöver inte fler att ´´ta hand om´´det räcker mer än väl att försöka hinna ta hand om patienterna,visst kan det behövas folk som läser eller tar promenader med vårdtagare men lägg inte ansvaret för detta på vårdpersonalen dom har nog som det är.

  Sen tycker jag det är en absolut självklarhet att det ska betala sig med lång erfarenhet och utbildning.

  SvaraRadera
 9. Tack Melmac .. dina 4 punkter är exakt vad jag vänder mig emot i det här förslaget.

  Och Anonym 22:37 .. en så fruktansvärt ogenomtänkt kommentar var det länge sedan jag såg. Du måste befinna dig på mils avstånd från utförandenivån i vården .. kanske är du avlönad av ett politiskt parti som skyddar dig mot verkligheten??

  Hans Åberg .. idén med att placera arbetslösa som fallit mellan stolarna i systemet i vården kanske ser ut som ett genidrag på pappret. Men det är aldrig fel att ta reda på hur verkligheten ser ut för dem som ska leva med det.

  Då ser det inte fullt lika genialiskt ut.

  Martin Sjöqvist .. Politiken börjar banne mig mer och mer likna Pratchetts värld .. särskilt på vänsterkanten .. :-D

  SvaraRadera
 10. Din blogg är Underbar!
  Kommer nu följa den lite lätt maniskt. Sällan man har så här roligt...Cc

  SvaraRadera