söndag 21 april 2013

Nätverk? Civilsamhälle? "Cat-fight"?, MrTomte på Flashback?, Plåster på såren eller belöning? Vilken sida av mackan finns det mest smör på ..


.. och hur kommer man åt det?? Det är minst sagt rörigt att begripa sig på den socialdemokratiska politiken. Men ett tips är att det alltid är smörsidan som faller nedåt om man tappar mackan innan man hinner få någon glädje av den.

Om man inte sätter fast den på ryggen av en katt, förstås? Men då blir den i stället svår att sätta tänderna i.

Ja, han har det inte lätt, Stefan Löfven i sin garderob .. eller var han nu gömmer sig, och den grupp människor som jag tillhör verkar vara de tråkigaste och minst intressanta i hans och hans kamraters värld?

Här i spenaten, mitt ute på landsbygden i den märkliga naturen som tillhör det Sverige som finns utanför Stockholms innerstad .. bor vi människor i en verklighet där det blir mörkt när vi släcker ljuset och tyst när vi stänger av tv:n. Vi själva får skotta undan vår snö, ta oss till jobbet bäst vi kan och närmaste livsmedelsaffär ligger en mil eller mer från bostaden.

Vi har inga trevliga gatuserveringar, utan fikar i trädgården precis utanför dörren, det finns ingen KULTUR .. men vi har NATUR i överflöd. Det nätverk som gör att vi får livet att fungera är de som bor i vår närhet .. grannar som handlar när vi är sjuka, skjutsar när bilen lagt av och som ställer upp när barn måste hämtas på dagis och vi själva är försenade eller när hundar måste rastas av samma anledning.

Det är vårt nätverk. Det består av ett tvärsnitt av Sveriges befolkning på alla upptänkliga sätt och ingen behöver kvoteras in eller ut.

"Ett nätverk är en struktur med enheter som är kopplade till varandra genom relationer och noder(förgreningar) som tillsammans bildar ett nät."/Wikipedia

Socialdemokraterna måste ha svart bälte i nätverk upptäcker jag när jag googlar lite lätt. I svallvågorna efter Omar Mustafa har det bildats ytterligare ett .. "Muslimska S-nätverket" som förmodligen är kopplat till nätverket för muslimska socialdemokrater som i sin tur är kopplat till nätverket för kristna socialdemokrater som är kopplat till nätverket för unga kristna socialdemokrater. Dessa nätverk uppgår förmodligen i nätverket "Socialdemokrater för tro och solidaritet". Ett nätverk som uttrycker sin målsättning så här .. . "En aktiv politisk kamp för frihet, jämlikhet och solidaritet är kärnan i socialdemokratin, för oss är det också bästa sättet att omsätta koranens budskap från ord till handling".

Nu verkar det ju finnas muslimer som inte tycker att varken det socialdemokratiska muslimska nätverket eller det nya muslimska s-nätverket består av samma åsikter som de själva har .. så förmodligen lär det dyka upp ännu ett nätverk inom kort som vill granska och ifrågasätta de tidigare nätverken??

Det finns också ett nätverk  för progressiva socialdemokratiska bloggar som har som målsättning att .. "det är viktigt att det finns en fungerande kommunikation mellan väljare och politiker". Jag vet inte om den målsättningen är uttryck för något internt skämtlynne eller någon dunkel ideologisk uppfattning, men jag rekommenderar ingen utanför det socialdemokratiska partiet att försöka kommentera där.

Det är fullständigt omöjligt att ställa en enkel, lätt ifrågasättande fråga utan att åka på en rejäl käftsmäll från blogginnehavaren och dennes partikamrater. Tro mig .. jag har försökt.

Men även våldsamma uttalanden eller handlingar kan kanske också vara uttryck för någon form av kommunikation??

Det finns nätverk för äldre, nätverk mot SD, nätverk för human migrationspolitik, nätverk för gemensam välfärd i Stockholm(?), kurdiska nätverk, nätverk för mänskliga rättigheter, nätverk för homo- och bisexuella, transpersoner samt deras vänner över hela Sverige, nätverk för ett fritt Västsahara, nätverk för välfärd utan vinst, nätverk för rädda vården i Malmö, nätverk för kårpolitiska socialdemokrater, nätverk för internationella projekt ... puh!! ... och så orkade jag inte mer, men tipsa gärna så fyller jag på.

Var jag och mina medmänniskor på landsbygden passar in i allt detta nätverkande ha jag ingen aning om?? Förmodligen är det ingen som är särskilt intresserad av oss?

Det är inte utan att jag börjar känna mig som en minoritet. Någon som står utanför i en slags förminskande främlingskap till och med?

Efter Stefan Löfvens entré som ledare för Socialdemokraterna har det också börjat talas om "civilsamhället"?? Och då undrar jag .. varför då??

Enligt Wikipedia är .. "Civilsamhället eller det civila samhället är den del av samhället där människor hjälper varandra utan inblandning av staten. Exempel på aktörer inom det civila samhället är individer och olika privata sammanslutningar såsom välgörenhetsorganisationer, kyrkan, koloniträdgårdar, hembygdsföreningar, idrottsföreningar, privata stiftelser och andra institutioner som inte är offentligt finansierade."

Och det låter ju nästan som en beskrivning av oss som bor här i spenaten?? Men det känns liksom inte som det är oss det nya Framtidspartiet talar om?

En annan tolkning av civilsamhället är .. "den samling av olika icke-statliga institutioner som är starka nog att väga upp staten och som, utan att förhindra staten från att utöva sin roll som upprätthållare av fred och medlare mellan betydande intressen, trots det kan förhindra den från att dominera och atomisera samhället." Och det låter lite mer lovande om man bortser från orden "utan att förhindra staten från att utöva sin roll" .. osv .. eftersom den socialdemokratiska politiken till största delen går ut på att sätta käppar i hjulen för den regering som "stulit" uppdraget från dem själva.

 Man kan också tolka civilsamhället som det som finns mellan "det vi förstår som stat respektive näringsliv". Men eftersom Stefan Löfven verkligen inte är staten men tänker krama näringslivet i ett möte med "den mytomspunna" Bilderberg-gruppen i London i juni, dit han blivit inbjuden av finansmannen och ordföranden i Investor, Jacob Wallenberg .. så kan man ju undra vad han menar med civilsamhället?

Johan Westerholm försöker också förstå det nya begreppsanvändandet och klargör en del, men han tar inte upp att Omar Mustafa dessutom talar om det "muslimska civilsamhället"(?) när han nu säger något alls .. och då undrar jag .. hur många civilsamhällen finns det i den socialdemokratiska begreppsvärlden??

Lika många som nätverk??

Var hamnar jag i allt detta?

Finns jag överhuvudtaget utan nätverk och eget civilsamhälle?

Och vad ser sig sossarna som .. de som tydligen står utanför det de kallar civilsamhället?

Och vad pågår i den världen som tydligen inte tillhör det samhälle som jag lever i?

Vid våra kaffebord bortom storstadens storhet, i vårt eget lilla civilsamhälle där vi ser varandra och hjälper varandra bäst vi kan, när det behövs .. där talar vi om allt det där jobbiga som Stefan Löfven och Ylva Johansson försökte dölja genom att återanvända redan genomtröskade ideér i en "ny" debattartikel om jobben, jobben, jobben. Vi både säger och använder de ord och de tankar som Åsa Linderborg tror att vi kommer att glömma om ingen tar debatten på "fel" sätt .. för då skulle vi enligt henne enbart ta ställning till "rätt" sätt"?

Det känns nästan lite hisnande förbjudet när vi sitter där med syltkakor och muffins och tänker själva.. talar fritt och har alldeles fel åsikter mellan varven!!! Helt öppet!!! Tillsammans!

Vi undrar om det pågår en "catfight" hos sossarna med Carin Jämtin, Ylva Johansson, Mona Sahlin och Veronica Palm i de olika ringhörnorna?

Vi förvånas över att man kan välja mellan EN ordförande och över att det enda alternativet är det som verkar vara sämst för hela organisationen?

Vi undrar om det ska delas ut "plåster på såren" till Omar Mustafa och till Islamistiska förbundet för genomgånget lidande och att det är därför han är så stillsam och tyst.

Och så undrar vi varför det plötsligt blivit så viktigt med religiösa hänsyn i politiken just nu? När Kd försiktigt hävdar allas rätt till sin egen tro ses det som nästan löjeväckande men när sossarna .. som inte tror alls egentligen .. tassar fram bland religionsutövarna är det med mössan i handen som en forna tiders statare??

Vårt nätverk har inga synpunkter alls eftersom vi bor runt en kyrka som vi absolut vill ha kvar .. oavsett om den förvandlas till tempel för någon annan trosuppfattning eller inte .. eftersom den står för en stor del av snöröjningen och lite belysning på vintern. Men sossarnas öfvre skikt .. de behöver väl aldrig göra något själva, varken med eller utan religiösa förtecken??

Vi lägger märke till hur Aftonbladet glider hit och dit i sin strävan att rapportera utan att egentligen säga något och hur Stefan Löfven försöker sopa hela frågan under mattan .. vilket gör att vi undrar om Elisabeth Ohlson Wallin kommer att klistra och klippa ett nytt konstverk med den nya adeln vid samma bord som både näringslivet, islamisterna och feministerna medan kvinnorna sliter håret av varandra under bordet och nätverken väver spindelväv över hela församlingen?

Vad är det som pågår bakom sossarnas stängda dörrar egentligen??

Eller är det inte konstigare än det MrTomte beskriver i sin post #156 på Flashback???

"Det är mänskligt att fela. Vi måste tillåta att fel begås. Ibland är det t.o.m. bättre att göra fel än att inte göra något alls men att upprepa samma misstag om och om igen... nej, det kan aldrig någonsin vara ok. Det är lite som "Foul me once; shame on you. Foul me twice, shame on me". Ni vet... det där som George W Bush inte försökte säga men inte fattade.

Sossarna valde att kvotera in en kvinna som partiledare; Mona Sahlin. Det var inte bra. Hon stred tappert men gjorde bort sig och visade att hon trots allt inte hade vad som krävdes. Kvotering = fail. Nästa gång handlar det inte om kvotering utan om obefintlig research. Håkan Juholt. Förutom att på något magiskt sätt vara mindre kompetent än Mona Sahlin hade han en massa i bagaget som naturligtvis kom upp till ytan. Omar Mustafa är upprepningar av 2 fel. Dels är det en kvotering och dels struntade man igen i research. Via ett farsartat val där man väljer att offra en meriterad politiker (som borde ha rätt höga kvoteringspoäng då hon ju är kvinna) så får man in OM och det leder till att hela havet börjar storma.

På ett sätt tycker jag nästan synd om VP. Det som var så rätt blev så fel (fast det ändå är rätt, i alla fall lite) så hon gör det hon egentligen inte borde ha gjort dvs att kicka OM men gör det ändå fast det är fel, fast rätt, och så får hon skit för att hon gjorde rätt... fast fel. Hon tycker att hon gjorde rätt (även om det nu var fel vilket hon vet) men ändå är hon beredd att be om ursäkt för att hon just gjorde rätt men bara om OM själv vill att hon ber om ursäkt. Samtidigt lyser Löfvén med sin frånvaro liksom Carin Jämtin eller ja... Jämtin visar sig lite ändå för att säga att det naturligtvis inte kan vara förbundsstyrelsens fel att man väljer in fel medlem... till just förbundsstyrelsen. Självklart är det VPs fel fast samtidigt så har CJ fullt förtroende för VP. Slutsatsen kan bara vara att CJ tycker att VP gjort allt rätt även om hon gjorde fel. Eftersom hon kickade OM så är ju det ett indirekt erkännande att hon gjorde fel som nominerade honom så fel har hon ju gjort. Även om det var rätt med tanke på att OM är muslim. Fast det vet man inte så noga för ingen har ju gjort någon research på honom. Likt en vindflöjel står man nu och undrar hur samt vart det blåser. Att forma en egen åsikt och sedan stå för den finns inte på kartan. Här handlar det om att göra det andra vill. I alla fall vad vissa vill. Ev. de som skriker högst.

VP kommer inte att avgå om inget mer händer. CJ har uttalat ett så starkt stöd för VP att det skulle innebära lite för mycket förlorad prestige för CJ om VP kickades. Samtidigt så befaras det att VP kanske bara blir den första dominobrickan som faller och man vill ju inte att skitdoften ska sprida sig. Nästa vecka kommer detta vara mer eller mindre glömt och allt som vanligt igen. Sedan kan man göra om samma misstag igen. Att så kommer att ske är det enda som är riktigt säkert här i världen!

För Ylva Johansson blir det dock aldrig mer som det har varit. Hon blev rejält ********** av Veronica Palm och även av Carin Jämtin; av sina medsystrar. Sossarnas feministpolitik visar sitt rätta jag! YJ kommer aldrig förstå vad som hände. Ingen annan heller för den delen. Inte ens VP...

Liberté, égalité, fraternité!"

DN, DN, Expr., Expr., AB, AB, AB,

8 kommentarer:

 1. som nån ann på FB så säkert uttryckte; " man få veta mer om vad som händer om man läser FB -avpixlat och aftonbladet, än om man läser bara aftonbladet och expressen"

  F.ö gjorde du min söndag. Tack!och Halleluja eller nåt=)

  SvaraRadera
 2. Tacka inte mig, tacka MrTomte som gav mig ett hallelujamoment och gjorde MIN söndag .. :-D

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är det vi i det sk civilsamhället som betalar för alla dessa föreningar och det säger sig självt, anledningen till att det finns så många föreningar är just att vi ställer upp/tvingas att betala skiten.

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. Har alla glömt Feministas?

  Socialdemokraternas nätverk för de som egentligen gillar Gudrun Schyman. Nu skall visst Gudrun tillbaka igen inom sitt eget parti. Då blir det väl dags att damma av nätverket Feministas igen. Eller har nätverket feministas gått ihop med något annat nätverk då Fi's opinions siffror sjönk?

  Och de som står utanför några feta nätverk, har de inget att säga till om någonstans? Inga företrädare? Inga talesmän? Inga ombudsmän? Inga forskningshänvisande tyckarexperter att lita på? Har de bara politikerna kvar? Svårt ifall de bara bryr sig om nätverken, och inte de individuella väljarna.

  Kanske borde alla partier starta "skuggnätverk" där man ifrågasätter den egna politiken och matar pressen full med alternativa åsikter. Som ett par dagar innan valet tas hänsyn till. Ifall det bedöms lukrativt. Då fick åtminstone media lite att bita i.

  Buddah

  SvaraRadera
 5. Ja det är bra med ett vanligt liv med ett socialt nätverk som är naturligt och inte framkrystat på konstgjort vis.Detär också bra att veta vad man tycker och att kunna diskutera det utan så mycket konstigheter.
  Man blir helt yr i huvudet av sossarnas röra och dom borde pröva på att vara en aning rakare innan dom trasslar in sig i en härva dom inte klarar att ta sig ur.

  SvaraRadera
 6. Men nog är det lite kul ändå? Det här med att något så omodernt som religion har kommit på tapeten igen.

  Det svenska samhället är ju relativt sett väldigt homogent och åsiktsmässigt enhetligt. När det nu kommer impulser med lite andra krav både här och där så blir det lite obekvämt för somliga. Jag tror nog att det är väldigt positivt för oss alla.

  Men visst, nätverkandet verkar hota demokratin.

  SvaraRadera
 7. Det där med nätverkandet får mig osökt att tänka på filmen "Life op Brian". I en scen rusar olika militanta falanger till hans hjälp. Det är av modell Judiska Självmordsarmén,följd av Självmördare för Judéen och Judiska Armen för självmördare etc etc etc.Brian står till slut där lika utsatt som tidigare men vid en stor hög av lik.Alla hade ju tagit livet av sig(för en sak som de säkert hade glömt)men helt onödigt..... kanske tänker jag fel när jag ser likheter mellan S-partiet i sitt nuvarande tillstånd och den filmsnutten. Det tragiska är att det ena är en parodi och det andra är på blodigt allvar men ändå så lika varandra.

  SvaraRadera