torsdag 18 april 2013

"Jag är den enda kandidaten. Men det är medlemmarna som bestämmer."


Värderingar? Värdegrund? Förkastliga åsikter? Det är mycket nu .. Veronica Palm förklarar och ursäktar sig för den senaste tidens rörigheter med val av Omar Mustafa och ogiltigförklarandet av valet av samma person .. och jag blir bara mer och mer förvirrad.

Hon skriver .. "När Omar Mustafa föreslogs till Stockholms arbetarekommuns styrelse för ett år sedan framkom det att han inom ramen för sitt arbete i den muslimska rörelsen hade medverkat till att bjuda in personer med förkastliga åsikter. Efter att vår interna valberedning konfronterat Omar med den frågan och vi fått intrycket att han insett att det inte fick upprepas valdes han av årsmötet. [ .... ] I samband med att Omar hade blivit invald i partistyrelsen på nationell nivå, efter nominering från Stockholms arbetarekommun, visade det sig att han återigen hade valt metoden att inbjuda medverkande med förkastliga åsikter. Eftersom vi hela tiden har uppfattat att Omars grundsyfte med arbetet har varit gott, försvarade vi hans rätt att göra ett misstag så länge han tydligt visade att han förstod hur allvarligt det var och lovade att inte upprepa det i framtiden."

Det låter ju lite väl naivt och ännu märkligare blir det när jag läser Carin Jämtins tolkning av samma händelse .. "Stockholms arbetarkommun har uppenbarligen haft dialog om svårigheter med att sitta på två stolar samtidigt, att vara ordförande för en helt annan organisation och sitta i vår partistyrelse. I den dialogen har man kommit fram till att be Omar Mustafa att avgå."

Och följande i Expressen ...

"På en fråga från TV4:s reporter på plats i riksdagen om man kan vara islamist och aktiv socialdemokrat svarar Palm:
- Naturligtvis inte. Däremot kan man vara aktiv i det muslimska civilsamhället.
Är Omar Mustafa islamist enligt dig?
– Nej. Inga av de samtal jag har haft med honom har visat på att han tvivlar på de socialdemokratiska värderingarna, däremot är de olika uppdragen svårförenliga."

Hur konstigt blev inte det här?? Omar var ordförande i Islamistiska förbundet och Veronica Palm fick för ett år sedan veta att han i den egenskapet bjudit in "personer med förkastliga åsikter" .. och i dag säger hon att man NATURLIGTVIS INTE kan vara islamist och aktiv socialdemorat .. trots att hon själv nominerade honom till styrelsen för mindre än två veckor sedan? Och personligen bad honom hoppa av från uppdraget bara för några dagar senare?

För visst måste man väl ses som islamist om man är ordförande i Islamistiska förbundet??

Vad är det hon säger egentligen??

Vem är Veronica Palm?

Jag googlar och upptäcker att hon gick ur gymnasiet vid 18 års ålder och arbetade som barnskötare i 5 år samtidigt som hon läste samhällsvetenskap vid en folkhögskola i Linköping och kvinnovetenskap vid Linköpings universitet. Hon var aktiv i SSU och sågs som en påläggskalv, vilket förmodligen hjälpte till när hon klättrade från barnskötarjobbet till en tjänst på Finansdepartementet, fick jobb på LO och blev vald till ledamot i Europaparlamentet?

Vad hon gjorde 1999 - 2002 är dolt i mörker men efter det har hon vistats i de rum där riksdagledamöter avskärmar sig från verkligheten ... Riksdagen!

Det var inte så illa marscherat, från barnskötare till Europaparlamentet på 2 år! Och så säger Stefan Löfven att ungdomarna bör studera mer och längre .. även om de måste tvingas mot sin vilja?

Varför inte slänga in alla i SSU i stället? Det verkar ju gå bra för dem.

Det talas så mycket om värderingar, värdegrunder och förkastliga åsikter från socialdemokratiskt håll just nu och jag undrar, vad bygger de sina värderingar och värdegrunder på och hur kommer de fram till vilka åsikter som är förkastliga eller inte.

Partiet framstår ju som oerhört slutet och isolerat och det verkar banne mig som om de flesta på ledande positioner kallt räknat med att få sin försörjning genom politiken redan när det gick ur gymnasiet.

Var hämtar de de erfarenheter och insikter som vi andra hämtar ur verkligheten, slitet för brödfödan och från umgänget med andra människor från samma verklighet??

Finns det möjligen sosse-schabloner eller någon intern utredning som beskriver människorna utanför betongväggarna ..

Lågavlönad kvinna .. förtryckt, hjälplös och ur stånd att tänka själv.
Lågavlönad man .. förtryckare, obildad och våldsbenägen näthatare.
Högavlönad kvinna .. intelligent, bildad och ett föredöme.
Högavlönad man .. förtryckare, kvinnodiskriminerare och symbol för patriarkatet.
Manlig kulturarbetare med hög lön .. gubbslem.
Lågavlönad manlig kulturarbetare som torkar av sitt kön på högavlönad familjs tandborstar .. klasskämpe.
Lågavlönad kvinnlig kulturarbetare .. framgångsrik feministisk krigare med åsiktsföreträde.
Högavlönad kvinnlig kulturarbetare .. exploaterat offer för kapitalet som sviker kvinnokampen.
Socialdemokratisk muslimsk man med invandrarbakgrund .. valmagnet med många väljare.
Socialdemokratisk Islamist .. falsk muslim eller falsk socialdemokrat?
Socialdemokratisk kvinnlig muslim .. partiförädare?
osv, osv, osv .... typ?

Jag måste erkänna att jag undrar ibland?

I år ska det väljas ny ordförande till Stockholms Arbetarkommun. Bara för några minuter sedan hörde jag Veronica Palm säga ..

"Jag är den enda kandidaten. Men det är medlemmarna som bestämmer."

Någon högre makt bör förbarma sig över Socialdemokraterna .. för av egen kraft verkar de inte få någon styrning på det här partiet.

(förresten .. är det någon mer än jag som lagt märke till att när det är kris hos sossarna är det kvinnorna som agerar städpatrull, medan det är männen som förmedlar de GODA budskapen?)

AB, AB, ABSvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, SVT, SVT, SVT,

7 kommentarer:

 1. Den enda värdegrund en sosse har är att den alltid trånar efter andras pengar. Det är det som förenar dem och makt förståss, så de kan legitimera när de rånar andra på deras pengar.

  För övrigt, ett kanoninlägg. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Efter att ha skådat den här sosse-cirkusen och tilltron till en islamist, som verkligen vill ha bort oliktänkande tycket jag att sossarna och hela sjuklövern + Fi kan lägga ner sitt aparta snack om värdegrund!
  Sverigedemokraternas värdegrund utifrån partiprogrammet och dess företrädare är på intet sätt sämre!
  Jag har gått ur kyrkan efter att den kapades av politruker som Helle Klein och Peter Weiderup.
  Jag hyllar den franska revolutionen som verkligen skilde kyrka och stat. I Frankrike är det endast borgerlig vigsel som gäller juridiskt!
  Varför har religiösa samfund vigselrätt i Sverige?
  Kan homosexuella viga sig i moskén?
  Det är på tiden att diskussionen kommer över från valberedningstjafs hit och dit till frågan om religionens roll i dagens sekulära samhälle.
  Jag trodde att vi hade klarat av detta på 1960-talet!!!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 3. Såg precis på Aktuellt om denna circus, altså ärligt talat: Hur jävla maktkåt och självupptagen får man vara? Jag förstår att det höjs röster att VP bör avgå. Hon måste ha gått i mediaträning hos Juholts, för maken till luddiga svar har man inte hört sen han härjade.

  SvaraRadera
 4. En del av S demokratiska arbete har varit att bryta ned kyrkans och prästernas makt. Vidskepelse ska inte styra över människors liv (därav kristdemokraternas avsky för S). Att kritisera islam har kategoriserats som rasism av media och politiker sedan 70-talet. Hur ska man kunna bryta ned religionen islams och imamers makt i en demokratiprocess utan att bli kallad rasist? Islam är lika mycket vidskeplighet som kristendom. Det hån, förlöjligande, spott och spe som kristna fått höra går inte att anföra mot muslimer. Tänk ett humorprogram där en kristen präst förlöjligas (vi har alla skrattat och det hade ej varit kul om inte kyrkan varit auktoritär), byt ut situationen mot en imam och man förstår att det inte var rätt mot kristna att bryta ned kyrkans makt - eller?.

  SvaraRadera
 5. Måste vara jobbigt med dessa ständiga brandkårsutryckningar släpandes stora suddegummit och med hopp om att folket har en guldfisks minne.

  Rörande att de far fram med kjolfållarna medan översteprästen Löfvén står längst bak i sakrestian och hoppas att skiten i fläkten ska blåsa över hans huvud.

  SvaraRadera
 6. Såg debatt i går och de gapiga och aggressiva muslimerna från islamiska förbundet som avbröt ideligen och inte lät någon annan få tala till punkt eller överhuvudtaget tala.Och lyssna ´´vad är det´´Dom gjorde ingen god sak för muslimer .Nej skicka fram Balaheh Andersson som är sansad och vettig och som har fötterna på jorden och som kan tala väl och LYSSNA.
  Märkligt med Expo på de så kallade anklagades bänk, för det var vad det handlade om ,enbart anklagelser som knappt någon fick en chans att bemöta.Mycket dåligt styrd debatt eller som det egentligen var monolog av islamiska förbundet.

  SvaraRadera
 7. Bahareh Andersson och även Sara Mohammad, två förnuftiga muslimska röster var tillfrågade och beredda att komma till debatten. Men sedan
  fick de inte komma utan motivering!
  De säger det mesta om hur Fri Televison styrs.
  I stället fick vi som vanligt en såpa med tillkallade extremister.
  Sorgligt och bedrövligt!
  Läs gärna Bahareh på Newsmill! Se även där hennes totalsågning av Gudrun Schyman!
  Civilingenjör Bo Adolfsson
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera