söndag 7 april 2013

Det misslyckade folket.


Så var då äntligen sossekongressen över, talen är talade, drinkbiljetterna är inlösta, pliktdanserna är dansade, de leende bilderna är publicerade och alla beslut är fattade .. eller hur det nu blev?

Sorgligt nog blev jag lurad på det som jag längtade efter allra mest. Kongressens höjdpunkt och min absoluta favoritscen .. den där åldrande, välnärda, självgoda och välklädda socialdemokratiska Ledare fattar varandras händer och sjunger med känsla och patos så att man nästa hör hur nästa höjning av politikerarvodet rasslar in;

UPP TILL KAMP EMOT KVAAALEN, SISTA STRIDEN ÄR HÄÄÄÄR!!!

Men det kanske finns på Youtube?

För annars var det klent med nyheter och underhålllning. Kompromisserna som löste konflikterna som skulle ha satt fart på debatterna som borde ha resulterat i lösningarna som i sin tur skulle ha givit vägledning i det framtida valarbetet .. de blev så luddiga att jag tror att ingen egentligen begripit än vad det var de röstade fram?

Vad är det vi har beslutat? .. är det nog fler än en som frågar sig under hemresan, men inte en enda fråga har behövt diskuteras eller besvaras annat än möjligen i det stängda kompromissrummet.

Stefan Löfven känner sig säkert både nöjd och lättad. För på det här viset spred sig förvirringen så pass att ingen märkte att frågorna om a-kassa och sjukförsäkring helt försvann.

Hur kändes det för alla väljare som redan har börjat räkna ner inför de "nygamla" reglernas 100% återinförande?

Gick det upp ett eller annat ljus?

Var det några pensionärer som saknade Mona och Håkans ilska över "pensionärsskatterna" eller några "rehabiliteringsbara" som längtade efter ordet "stupstocken"?

Tror ni fortfarande på ett välfärdsland av gammal socialdemokratisk modell?

Förlåt .. men då är ni förmodligen precis så lättlurade som partiet tror att ni är.

Det där med regler och demokrati är ju ord som hör valrörelsen till och då kan man ju tycka att det är petigt och småaktigt att förvånas över att antalet suppleanter i VU plötsligt blev 8 i stället för de 7 som alla förväntade sig. Att LO-ordföranden Karl-Petter blev ordinarie ledamot i stället för den ekonomisk-politiska talespersonen Magdalena Andersson var däremot inte helt överraskande .. sossarna har alltid haft mer respekt för LO än för pengar, ekonomi och realistiska budgetar.

Så vad har vi då fått veta de här dagarna?

Evenemanget har ju hårdbevakats av media och direktsänts på alla upptänkliga sätt .. något måste ju ändå ha klarnat när det gäller vad vi väljare ska ta ställning till det kommande året?

Men vad?

Något ... ??????????

Någon som kan skingra dimmorna?

För min del sammanfattar jag mina intryck i att Socialdemokraterna verkar vara mycket missnöjda med FOLKET. Vi är uppenbarligen inget bra folk som det ser ut i dag? Fel åsikter, fel sätt att uttrycka dem på, fel val i livet, felaktigt föräldraskap, fel förhållande till varandra och fel inställning i de flesta frågor.

För det första är det alldeles för få som är socialdemokrater, för det andra är de som är det alldeles för gamla och för det tredje så betalar alldeles för få in medlemsavgifter som kan betala dem som fortfarande finns.

Ur led är alltså tiden.

Sedan är folket väldigt besvärligt i största allmänhet. Unga människor har så låg överlevnadsinstinkt att de bör återbördas till skolbänken om ingen förbarmat sig över dem och gett dem ett arbete inom tiden för ett förlängt sommarlov. Det vill säga .. de kliver ut med sina studentmössor på huvudet, lever livet under halva juni, juli, halva augusti och så får de drygt en månad på sig att bli vuxna, innan någon form av skolarbete åter tar vid. Förmodligen gäller samma villkor som för dem som går ut ur grundskolan ... plugga, annars får du ingen hjälp av samhället!

Möjligen kommer så småningom samma uppmaning att möta alla som av någon anledning är arbetslösa?

Kvinnorna är också jobbiga. De envisas med att ha påtagligt lägre löner än män och därför tvingas politikerna till en massa feministiska uttalande om manliga maktstrukturer.

För om fler kvinnor blev jämlika på rätt sätt och trängde sig in i styrelserummen eller erövrade chefs- eller andra maktpositioner så skulle den procentuella löneökningen för kvinnor som grupp, skymma den verklighet som pinsamt nog sägar att det är inom den offentliga sektorn som lönerna för kvinnor är lägst .. och där finns det ju inget utrymme för lönehöjningar.

Som föräldrar är inte folket något vidare heller. ALLT måste sossarna lotsa folket igenom. Det går alldeles för långsamt att uppnå MÅLEN om folk får göra som de vill .. och målen de MÅSTE uppfyllas, för vad har man annars mål till?

I och för sig kan målen lösas med en lämplig kompromiss om det uppstår en konflikt om målets egentliga mening .. men då blir ju målet förändrat och måste ändå uppfyllas för att kunna kallas för mål, eller hur?

Folk begriper sig inte på politiska finesser och kan inte heller se sitt eget bästa, så ansvaret vilar tungt på dem som har alla svaren. Åtminstone när de tänkt igenom de beslut de röstat igenom och förstått vad de innebär.

Men det går säker bra att gissa om det känns oklart. De flesta beslut är så tolkningsbara att de kan återanvändas av andra partier som har ett helt annat användningsområde för dem.

Folk, de är så jobbiga. Om nu sossarna LOVAR att inte höja skatterna på löner upp till riksdagsledamotnivå, där den översta gränsen för "vanlig knegare" ligger, så är det väl j..ligt onödigt att fråga vilka andra skatter som ska höjas. Särskilt efter att den ekonomiskpolitiska talespersonen sagt att de höjningar som kommer att ske kommer att vara SMARTA!

Och om nu partiet LOVAR att ha färre elever i klasserna så är det lika störande att folket inte sitter tysta i klassen utan kommer med dumma frågor om var de nya lärarna ska komma ifrån och i vilka klassrum de som "blir över" ska sitta.

Särskilt med tanke på att sossarna inte vill ha fler skolor som byggs med hjälp av privata pengar utan helst färre?

Det kanske är där de "smarta" skatterna kommer in?

Hela det här spektaklet som vi har varit åskådare till verkar ha haft ett enda mål .. att få tyst på medlemmarna som verkar ha fått i uppgift att få tyst på folket genom att sprida uppgifter som ingen egentligen begriper hur de ska fungera, finansieras eller kunna genomföras  i demokratisk ordning av ett parti som inte kan erövra makten själv och inte vill samregera med någon annan?

Årets valaffisch har förmodligen mottot ..

Får vi be om största möjliga tyyysssssstnad  .. för det här, det tar vi hand om!!  
Socialdemokraterna.

DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr., AB, AB, AB, AB, AB,

9 kommentarer:

 1. Ja det är rena Londondimman,men en sak kan skönjas.SKATTEHÖJNINGAR.

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha, mitt i prick som vanligt. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 3. Äh, det där spektaklet var väl mest för att begrava den interna stridsyxan?

  Det och att lämna tillräckligt mycket frågor öppna för att kunna vända kappan efter vinden.

  SvaraRadera
 4. När man skall leverera trygghet så får folk anpassa sig lite. Det gäller att inse vilket uselt läge vi befinner oss i. Totalt mörker och fördärv, segregation, orättvisa, sönderslagen välfärd, mer segregation och stora klyftor. Proppfulla sjukhuskorridorer. Kyla och utsatthet. Perfekt samhällsbygge fullständigt förstört av borgarna.

  Det spelar ingen roll hur politiken blir efter maktövertagandet. Sämre kan det ju inte bli. Om man bara vill, och framförallt tror. Så sluta kräv några besked nu, vi bestämmer vad vi vill då vi tagit över.

  Erik den Store

  SvaraRadera
 5. Anonym-Du tycker inte väljarna ska veta vad dom går till val på!!?
  Och `vi bestämmer vad vi vill....?!!Tror du socialdemokraterna får så stor majoritet.
  Jo, dom gjorde mycket gott en gång i tiden,sen förstörde dom det själva med det ohållbara bidragssamhället och så höga skatter för företagare så många flydde landet och tog jobben med sig.Det är långt ifrån perfekt i vårt samhälle men vi klarar oss förhållandevis bra med tanke på hur det ser ut i övriga Europa
  Men visst det finns mycket att bita i och man kan önska mindre spel och mera verkstad från alla politiker och ärlighet inför problem från den tredje statsmakten.

  SvaraRadera
 6. Erik den Store ... hahaha .. det är helt rätt! :-) FOLKET har alldeles för stora krav nu för tiden och kräver besked om allt som politikerna VET BÄST!
  Och nu när REGERINGEN ödelagt landet så kan det väl bara bli bättre oavsett vad motståndarna beslutar .. eller??

  Tack för en utmärkt sammanfattning av oppositionspolitiken! ;-)

  Mona .. Erik den Store gör sig till talesman för de allvetande härskarna som "vethurdetskavara" och bara störs av väljarnas dumma frågor. Tig och ta emot de allmosor du får .. eller rösta på det borgerliga fördärvet och ödeläggelsen. ;-)

  SvaraRadera
 7. Helt plötsligt var barnfattigdomen som bortblåst också! Kan det bero på att man gick på Rädda Barnens bluff?

  Nått som slår mig är att man säger att Juholt blev "kuppad" in som partiordförande, hur är det då med Löfven?
  Med tanke på att S har mer eller mindre underkänt alla sina förtroendevalda i riksdagen och valt en "bänkvärmare" som ordförande så tycker jag att man har "kuppat" in en ordförande ännu en gång.

  SvaraRadera
 8. Löfven kommer nu kuna hålla en låg profil ända till valet.

  Genom att inte ge ett enda rakt besked (förutom 90dagars garantin) kan fortfaranda alla i partiet se sitt egna förslag som det som gäller.

  Genom att inte lova en enda sak, och samtidigt prata i timmar och dagar om absolut ingenting, så kommer han troligtvis att föra ner S till runt 25% 2014. En sak som väljare absolut vill ha är löften, och löften som man håller de ansvariga för efteråt.

  Ger man inga löften, behöver man inte hålla några, det är nog Löfvens motto. Som ett höstlöv i vinden kommer han att hålla med och följa varenda vind och inte driva S mer än nedåt.

  SvaraRadera
 9. Jag undrar bara hur många gånger en sekt-troende sosse kan springa in i samma betongvägg med ansiktet före innan denna upptäcker att det gör ONT.
  .
  Socialdemokraterna som parti slutade fungera ungefär med Palme som förvandlade dessa till "sossar" innan dess hade dom heder och en stark politik.
  .
  Som sossar blev dom bara mediokra medelmåttor som "förvaltade" samhället och ökade på skatter, byråkrati ickeansvar och givetvis sin makt och sina fallskärma..ehh "försäkringar".
  .
  Men halleluja en "ny ledare" nu skall detta fixas , amen.(Tror mer på att Löfven ryker innan valet 2014 eftersom vänsterfalangen inom sossarna och vänsterpartiet hatar han)
  .
  Och så börjar halleluja ramsan om och betongväggen förstärks - ta sats och sikta nu...

  SvaraRadera