fredag 12 april 2013

Ta avstånd? Bestämma sig? .. Men det är väl för sent nu?


Omar Mustafas kollega i partistyrelsen, Vivianne Macdisi, går ut och kräver att han ska ta avstånd från Islamska förbundets värderingar och kvinnosyn eller avgå.

Han får bestämma sig för vilket uppdrag han vill behålla .. säger hon, enligt Aftonbladet.

Men det är väl ändå för sent nu?

Oavsett om Omar Mustafa stannar eller går så framstår Socialdemokraterna som ett parti som säljer sin själ för makten. För det är väl ingen tillfällighet att jag och många med mig upplever att det är just Omar Mustafas nära anknytning till Islamska förbundet som meriterade honom till platsen i partistyrelsen .. med en förhoppning om att han därmed skulle ta med sig de väljare som sossarna inte kan engagera av egen kraft? Väljare som kan betyda hela härligheten för partiet.

Förmodligen tänkte Moderaterna i samma banor när de gav en riksdagsplats till en tidigare ordförande, men det är en rejäl skillnad mellan en riksdagsledamot som är vald av folket och en ledamot i partistyrelsen som valts av "valberedningen" och godkänts av partiet.

Förmodligen har sossarna ännu inte fattat att de aldrig mer kan ge sig in i fördömanden av Sverigedemokraterna, för Jimmy Åkesson har ju gjort samma avbön som Omar Mustafa och formulerat samma mål .. en hängivet arbete mot rasism och orättvisor. Förväntas vi tro på den ene så kan vi lika gärna tro på den andre, eller hur?

De väljare som följer den här såpan har redan dragit samma slutsats som socialdemokraten Johan Westerholm gjorde i dag ..

"Våldsretorik, baserat på frustration över tillvaron, när den kommer från SD är oacceptabelt.
Våldsretorik, baserat på frustration över tillvaron, när den kommer från V är oacceptabelt men bara ibland.
Våldsretorik, baserat på frustration över tillvaron, när den kommer från oss är acceptabelt."

Jag är djupt besviken på Stefan Löfven och Socialdemokraterna som verkar så panikslagna och desperata i kampen efter makten att de grovt underskattar väljarnas förmåga att tänka själva. 

Ett parti som hanterar sina inre stridigheter så illa och är så villigt att bortse från sina egna värderingar kan väl knappast ena och leda ett helt land?

Jisses vad jag sörjer över att Socialdemokraterna inte delade sig i en vänster och högerdel under Håkan Juholts tid. Den halva som aldrig blev av .. den hade jag faktiskt kunnat engagera mig i, tror jag?

5 kommentarer:

 1. Ja det finns intressanta paralleller att dra och jag kommer att följa fortsättningen med spänning.

  Faktiskt önskar jag större granskning av det där förbundet .... de verkar ha kommit undan med mycket de senaste åren. Ingen mer än alternativa media har väl märkt något.

  Så, jag är faktiskt glad att Omar valdes in i styrelsen. Det kan ge något positivt, som ökad vaksamhet om vad de har för sig. Hoppas på ett UG program i ärendet.

  /Läsare

  SvaraRadera
 2. "en halva som aldrig blev av .. den hade jag faktiskt kunnat engagera mig i, tror jag?"

  Läs min kommentar för några dagar sen hos Johan Westerholm http://mitt-i-steget.blogspot.se/2013/04/ge-upp.html

  Kan bara säga att det behövs, mer och mer för varje dag som går.

  SvaraRadera
 3. Jag skrev det också när Juholt härjade i media: Dela S, låt vänsterfalangen skicka ut V ur riksdagen och låt dem spy galla över alla som vill möta framtiden med ansiktet först och låt högerfalangen skapa en ny trovärdig politik där man inte backar in i framtiden. Vem vet vad som hade hänt, kanske hade vi haft en chans till en hyfsad stabil S & M regering i framtiden.

  Med tanke på turerna kring antisemithomofoben så verkar det som S har fler växlar bakåt än framåt.

  SvaraRadera
 4. Så fort en invandrare kommer in i ett parti ska rasisterna klaga, det är väldigt svårt att få in invandrare i de olika samhällsbärande benen, religion och militär/polis verkar fungera men media och politik där söker vi dem med ljus och lykta. I ett mångkulturellt samhälle tycker människor olika - lär er respektera det!

  SvaraRadera
 5. Anonym 15:51 .. de som vågar tala klarspråk i det här fallet är andra invandrare som har friheten att diskutera en människas åsikt utan att få rasistkortet rakt i ansiktet. Hade en icke-invandrare uttryckt samma åsikter i samma sammanhang, hade rubrikerna och diskussionerna varit mycket värre .. det kan du vara helt övertygad om.

  Det här handlar inte om det mångkulturella samhället utan om att de ÅSIKTER som Omar Mustafa står för inte känns förenliga med socialdemokratisk politik.

  SvaraRadera