fredag 12 april 2013

"Moral är en ståndpunkt som vi intar gentemot folk som vi inte tycker om"


 .. sa Oscar Wilde, och eftersom jag saknar rubrik till det här inlägget så är väl det citatet kanske bättre än det som jag nästan inte kunde motstå;

Schäferhund till salu. Äter vad som helst. Tycker om små barn.

Jag vet inte varför jag tycker att det sista citatet kändes så passande nu när jag tänker citera Stefan Löfvens installationstal? Möjligen beror det på det dubbla budskapet?

Stefan Löfven sa i sitt tal ..

"Sverige ska vara som en familj, och skulle du någonsin behandla din bror eller syster olika på sådana grunder? Men när vi ser en busschaufför dela upp människor efter utseende, ambulansförare lämna ett flyktingbarn bakom sig, judar och muslimer trakasseras och rasistiska tankesätt visar sig i samhället – till och med i regeringen – då ska vi agera. Vi ska ta krafttag mot den strukturella rasismen, och även se den i oss själva."

Löfvens utalande innebär att han inte tror på de busschaufförer som anklagades för att .. av någon okänd anledning? .. ha delat upp passagerare som skulle resa till samma mål i olika bussar. Båda busschaufförerna står frågande inför anklagelsen och nekar till den påstådda gärningen .. men Stefan Löfven verkar se dem som lögnare i sitt tal?

Det flyktingbarn på 16 år som Stefan Löfven påstår att ambulansförare lämnade bakom sig  av rasistiska skäl, hade hoppat från andra våningen ner i en fångstmadrass utlagd av brandkåren. Ambulanspersonalen .. som är utbildad för att bedöma vårdbehov .. bedömde att han inte hade skadas av fallet och därmed inte behövde ambulanstransport .. vilket också var fallet. De nekar också till att de lagt in andra värderingar i sitt beslut. Genom att peka ut dem i sitt tal avfärdar Stefan Löfven dem också som lögnare?

Och för att verkligen, verkligen bevisa krafttagen mot den strukturella rasismen så väljer Socialdemokraterna in Omar Mustafa i socialdemokraternas partistyrelse. Trots att flera personer, under lång tid, varnat för hans åsikter och kontaktnät. De avfärdas alltså som lögnare??

Under sin tid som ordförande för Islamiska förbundet bjöd Omar Mustafa in en känd antisemit som talare vid den årliga kongressen och du som orkar googla hittar lätt andra uppgifter som får dig att undra om sossarnas valberedning verkligen har alla höns hemma?  

På Newsmill skriver följande personer om valet av Omar Mustafa ..

NIMA GHOLAM ALI POUR .... "Efter sju år lämnar jag i dag partiet och mina uppdrag. Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna. ”Alla ska med”, men inte judarna! Det går inte att bortse från accepterandet av antisemitiska tendenser inom partiet. [......] Ilmar Reepalus uttalanden om att ”SD:are har infiltrerat den judiska församlingen för att på så vis driva sitt muslimhat”, en ren lögn för att smutskasta judar i Malmö, kritiserades milt och Ilmar Reepalu är nu ordförande i partiets valberedning. Förtroendet för honom är stort inom partiet."

LISA ABRAMOWICZ ...."Hur kan det vara OK att upplåta plattform åt antisemiter - och belöna det med att inväljas i partistyrelsen?
Samtliga sex inbjudna till Mustafas Islamiska förbund de senaste två åren har uttryckt grovt antisemitiska åsikter mot judar och/eller konspirationsteorier om judars makt och pengar. Någon dialog som Mustafa nu förespråkar var det aldrig fråga om, och kritiker smutskastas med att kallas islamofober. [......] Jag känner inte igen det parti mina föräldrar röstade på. Det är en mycket tragisk utveckling vi nu bevittnar."
  
EVIN BAKSI ...."Mustafas värderingar strider mot allt vad vi socialdemokrater står för. [......] För den som händelsevis inte vet vem det är kan jag berätta att Omar Mustafa är ordförande för Islamiska förbundet i Sverige som är en gren av Muslimska Brödskapet med centrum i Egypten. Alla som följer nyheterna har kunnat se hur islamisterna i Egypten trakasserar kvinnor. Att de anser att kvinnor skall underordna sig männen är uppenbart. Och att Omar Mustafa delar denna syn är lika tydligt. [......) Sanktionering av aga förekommer även i samband med familjerådgivningen i svenska moskéer, även vid Stockholmsmoskén. Kvinnor som misshandlades av sina män uppmanas att inte vända sig till polisen. Detta kom fram i ett reportage i ”Uppdrag Granskning” maj 2012.  I intervjun hade Omar Mustafa möjlighet att ta avstånd från sina familjerådgivares råd men anklagade i stället ”Uppdrag Granskning” för att gå islamofobernas ärende."

BAHAREH ANDERSSON ...."Utnämningen av Omar Mustafa ett svek mot Sveriges kvinnor.
Det är inte de etablerade politikerna som integrerar dessa könsapartheids och hederskulturers representanter utan det är medeltidens representanter som etablerar sig inom det svenska politiska etablissemanget. [...]... Moderaterna har sedan länge en pålitlig islamist i riksdagen som längtar efter Sharia-lagar i Sveriges television i bästa sändningstid."

LARS GÅRDFELDT .... "Omar Mustafa måste bekänna färg i homofrågan. [......]
Vari ligger den största motsättningen? Att vara religiös och samtidigt vara homosexuell? Eller att som Omar Mustafa - vara invald i Socialdemokraternas partistyrelse och samtidigt vara homofob?"

Omar Mustafa har försäkrat sin partiledare om att han kanske varit lite slarvig med orden, inte riktigt förstått, men NU ser den enda rätta vägen. Han skriver ett brev i Aftonbladet där han försäkrar att han INTE är mot kvinnors lika värde, INTE är antisemit utan en solidarisk, jämlik och lydig socialdemokrat som arbetar flitigt mot rasism och orättvisor .. precis som Ilmar Reepalu som belönats rikligt för sin förmåga att göra en övertygande pudel!

Och Stefan Löfven tror honom och är övertygad om att Omar Mustafa .. till skillnad från alla andra .. talar sanning??????


(Hmmm .. jag borde kanske ha tagit det andra citatet i alla fall?)

AB, AB, AB, AB, ABExpr., Expr., DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD,

3 kommentarer:

  1. Kommer du ihåg rasismen i Forserum? För de som följer alternativa media kunde man snabbt märka att sanningen inte riktigt var det som rapporterats. Man försökte även från vissa lokaltidningar föra fram det - men det köptes inte.

    http://www.hoglandsnytt.se/nyheter/mjolkattacken-i-forserum-var-logn/

    Och fortfarande tas "Forserum" med som beskrivning av rasismen i samhället. Det är lite ruggigt faktiskt.

    SvaraRadera
  2. Aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång? Var det inte så Mona Sahlin sa på frågan om att samarbeta med SD?
    Tror inte SD alls vill samarbeta med Socialhyklokraterna efter detta, S som tydligen kan göra precis vad som helst så länge man har en ros på kavajen, då är allt OK. Fy fan!

    Ett sånt jävla liv det blev när Billström öppnade munnen, men det är ju klart mycket värre än att välja en öppet antisemitisk homofob rakt in i partistyrelsen!

    Ska bli intressant att höra när Löfvden försöker tala om hur illa SD politik är p.g.a. deras människosyn! HA! Vilka jävla pajaser!

    SvaraRadera
  3. Slarvigt jobbat verkar det onekligen. Och om det inte var en så viktig fråga, på alla plan, så kunde man kanske ha viss förståelse. Någon praktiskt miss eller olyckligt regelbrott. Där orsaken kan förklaras nödtorftigt. Men här väljs man väl in specifikt för sina åsikter? Och det man har verkat för i olika sammanhang?

    För att leda idéarbetet. Baserat på sina tidigare meriter i den typen av arbeten?

    Nej, det är nog inte så bra att vilja inkorporera stora delar av befolkningen med olika grupperings identiteter. Som en snabbmetod för volymtillväxt.

    E

    SvaraRadera