lördag 13 april 2013

Nu blev det VÄLDIGT konstigt ...??


Stefan Löfven bestämde sig för att visa handlingskraft och ta Stockholms arbetarkommun i örat, för att få lite ordning och reda i röran som uppstod då de sistnämnda nominerade Omar Mustafa till en plats i partiets styrelse.

"Det går inte att vara förtroendevald i Socialdemokraterna om man inte fullt upp kan stå upp för partiets värderingar om människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är värderingar som vi bygger hela vår politik på. Det är okränkbart." .. säger Stefan Löfven och menar att Omar Mustafa får välja mellan styrelseposten och ordförandeskapet i Islamiska förbundet.

Enligt Expressen säger han också .. "Det underlag jag har tagit del av visar att Islamiska förbundets värderingar inte är förenligt med våra värderingar gällande exempelvis kvinnosynen och mäns och kvinnors lika rättigheter." .. och jag gör som Sjätte Mannen, drar efter andan och undrar om han inte hör vad han själv säger?

För att citera Maken, så delar han ut en rak vänster mot Islamiska förbundet när han på det här viset pekar ut dem som människor som  "inte fullt upp kan stå upp" till de värden som Socialdemokraterna står för. "Lika värde, jämställdhet mellan män och kvinnor" .. det vill säga de demokratiska värderingar som hela landet står bakom?

Om nu Omar Mustafa hoppar av sin ordförandepost i Islamiska förbundet och enbart verkar som medlem i partistyrelsen, så kommer han fortfarande att vara medlem i en förening som "kränker" de socialdemokratiska värderingarna?

Och om han säger upp sitt medlemskap i Islamiska föreningen för att blidka sin partiledare .. vad säger det om tolerans och öppenhet i partiet .. och om okränkbara värderingar gällande  människors lika värde, religionsfrihet och yttrandefrihet?

Nu blev det väldigt konstigt?

Det här är för svårt för mig .. men om jag varit medlem i Islamiska förbundet skulle jag nog tänka mig för både en och två gånger innan jag gav min röst till Stefan Löfvens socialdemokrater.

DN, SvD, Expr., AB, AB, SVT,

14 kommentarer:

 1. Herregud vilken soppa, Sossarna säger alltså att Muslimska Föreningen har en dålig människosyn som inte passar inom partiet.

  Det börjar snart gå inflation i det där med dålig människosyn, snart finns det ingen som platsar i det partiet längre, för handen på hjärtat så går väl sossarnas retorik ut på att alla som inte är som dem har en dålig människosyn.

  Själv läste jag Veronica Palms twitter-flöde och det är stor komik. Hon framstår faktiskt som en bimbo i mina ögon.

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Blev lite omskakad men samtidigt skönt befriande med så raka rör,det är vi inte van vid.Sen kan man undra hur detta ska sluta.

  SvaraRadera
 3. " tolerans och öppenhet i partiet"

  Tycker du att det är ett tecken på intolerans om man kräver att han ska lämna förbundet?

  SvaraRadera
 4. Nu blir det ännu knepigare för nu valde Omar Mustafa att sluta som ordförande i M.föreningen.Hur ska dom hantera det här?

  SvaraRadera
 5. Anonym 16:16 .. det var ju ingen hemlighet att Omar Mustafa var ordförande i Islamiska förbundet när han nominerades till partistyrelsen.

  Det var inte heller någon hemlighet vilka åsikter han stod för och när reaktionerna från andra muslimer kom så accepterade Stefan Löfven och Stockholms arbetarparti hans förklaringar och stod bakom honom .. och NU kräver man att han ska avstå från ett av uppdragen?

  I det här fallet ligger all skuld för den här soppan hos Socialdemokraterna.

  Om någon har blivit förd bakom ljuset så tycker jag inte att det är sossarna, de hade alla pappren på bordet. Omar Mustafa har blivit vald utan att dölja någonting .. men när det hettar till så är det han som får all kritik.

  Sedan kan man kalla det för vad man vill.

  SvaraRadera
 6. Varför har man valt in honom i S styrelse överhuvudtaget? Om han nu måste göra avbön på flera grundläggande punkter. Vad var det med honom som man uppskattade? Om nu hela Islamiska Föreningen är ett så sunkigt sällskap.

  Och är det verkligen rätt metod att fördöma föreningen så övergripande? Finns det inte mer moderata (i bemärkelsen mindre fundamentalistiska) krafter, som arbetar i den föreningen. Och som borde vara betjänta av dialog och stöd. Istället för att dras över en kam.

  På något vis framstår socialdemokratiska ledningsapparaten som en tunn kuliss av fina ord grundade på mediastrategi. Bakom kulissen är det kaos, strategi och anti intellektualism.

  Buddah

  Moderaterna har nog också kommit för lindrigt undan vad gäller Waberi. Vad är det som gäller där egentligen. Vad står han för? Menar man där att han skall agera konstruktiv brygga in i den muslimska sfären. För en sund dialog. Verkar det fungera i så fall, och är Waberi rätt person.

  SvaraRadera
 7. Anybody,

  Nu tror jag inte den här historien är så enkel som man vid första anblick tror utan det ligger mer bakom.

  Allt kan vara en komplott för att sätta dit någon annan, du vet väl att sossarna hade en utåt sett mycket lyckad konferens där alla var sams och allt var frid och fröjd.

  Ha ha, nej vi vet ju att så är aldrig fallet i detta parti, det är alltid interna stridigheter, alltid och det som skulle se så bra ut vara bara en ploj.

  Vänta och se säger jag, det kommer mera, var så säker... :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 8. Det är rätt märkligt överhuvudtaget att det tas in personer med så totalt avvikande inställning till t.ex kvinnors ställning i samhället i vilket parti som helst.Hur får dom ihop det?Det stämmer illa med ALLA partiers ideologi.Riktigt bra att det kommit upp på tapeten.

  SvaraRadera
 9. Det hade väl varit bättre om Mustafa suttit kvar i föreningen och försvarat den. Inte alla dess formella värderingar eller enskilda yttringar. Men själva föreningen. Och exempelvis lagt fram ett slags "utvecklingsprogram" där man riktar upp framtida diskussionsområden. Med någon slags önskan om anpassning till sekulariserade värderingar. Inte lätt förstås, med tanke på att det trots allt är en religiös förening, inte en etnocentrisk. Men det borde gå att få förståelse för sådana ambitioner i alla fall huvudsakligen.

  Trovärdigheten hade då legat på Mustafas egna värderingar. Det hade varit bättre. Att hålla debatten där. Nu är ju facklan kastad rakt in i många muslimers etniska trygghet. Klart olämpligt.

  B

  SvaraRadera
 10. Anonym 18:34 .. det är inte så tokigt tänkt, tycker jag. För som det är nu så lägger man all skuld för den uppkomna situationen på Islamiska förbundet i stället för på valberedningen som gjort ett uruselt förarbete. Om de överhuvudtaget var inblandade, förstås??

  SvaraRadera
 11. Bästa kommentar på Twitter:
  "Det verkar vara lite av Norén-stämning nu i den där Löfvenska familjen."

  SvaraRadera
 12. "För att citera Maken, så delar han ut en rak vänster mot Islamiska förbundet när han på det här viset pekar ut dem som människor som "inte fullt upp kan stå upp" till de värden som Socialdemokraterna står för. "Lika värde, jämställdhet mellan män och kvinnor" .. det vill säga de demokratiska värderingar som hela landet står bakom?"

  Ett parti som har en feminist till partiledare har inte rätt att tala om "lika värde, jämställdhet mellan män och kvinnor".

  SvaraRadera
 13. Kritiken mot Omar hade direkt pekats ut som rasism i all media om liknande kritik uttalats under 70, 80, 90 och början av 00-talet. På nyhetsmötena hade all publicering av dessa händelsen omtalats att "om vi publicerar detta spär vi på rasismen". Vad har hänt på de senaste åren? Är det numera ok att spä på rasismen, hade dåtidens rasister rätt, är det ny agenda med ny generation som tagit över makten på redaktionerna, eller har de gamla fått avgångsvederlag? Det mediakonsumenten inte vet har den inte ont av, brukar man också säga. Den här utvecklingen är oroväckande eftersom det som media pekar ut som rasistiskt idag förmodligen kommer att uttalas av media själva om 10, 20, 30 år.

  SvaraRadera
 14. Anonym 14/4/13 00:12: Har du en aning om var Omar står i sina värderingar? Och hur kom rasism in i bilden enligt dig. eller kan man inte ha dålig människosyn enligt dig så läge bara man inte är blond? Behöver jag upplysa dig o att det finns gott om exempel i historien på ickeblonda som inte varit så snälla?

  SvaraRadera