söndag 14 april 2013

Det här är ju helt sjukt!


Ingen av dem som valde Omar Mustafa kan ha varit okunnig om att han var ordförande i Islamiska förbundet.

Ingen har på något sätt försökt dölja Islamiska förbundets stadgar, regler eller jämställdhetssyn och Omar Mustafa har på inget sätt försökt mörka sina åsikter, twitter, likes eller möten.

Allt fanns lättillgängligt för den som var tillräckligt intresserad för att ta reda på det.

Sedan får man tycka vad man vill. Jag personligen tycker väl att det minsta de personer som nominerade Omar Mustafa borde ha gjort är att ha googlat lite lätt på hans bakgrund och att det var ett obegripligt korkat val av en partistyrelse som borde ha kunnat räkna ut att det skulle sluta så här.

Men som Maken brukar säga när jag tappar fattningen och blir planlöst förbannad .. Man ska lägga skulden där den hör hemma .. och, rätt ska vara rätt, den hör inte hemma hos Omar Mustafa.

Det var inte ett mediadrev som startade eller avslutade det här spektaklet .. det var SOCIALDEMOKRATERNA själva.

Det var SOCIALDEMOKRATERNA som valde, utnämnde och gav honom platsen i partistyrelsen. Han tvingade inte till sig den.

Det var SOCIALDEMOKRATERNA som lyssnade på hans förklaringar och offentligt sa att de godtog dem. Och han trodde att han hade partiets stöd.

Och det var de solidariska SOCIALDEMOKRATERNA  som tvingade bort honom från alla hans uppdrag i partiet när deras eget misslyckande gjorde att det blev hett om fötterna.

Jag tyckte att valet av Omar Mustafa var märkligt och ogenomtänkt .. men det är inte han personligen som ställt sig i den här situationen. Han dolde ingenting och blev vald ändå.

Nu offras han för partiet ... och sedan är allt väl?

Egentligen tycker jag att han är värd en ursäkt .. nu när hans politiska karriär är ödelagd av samma personer som applåderade så varmt för en vecka sedan. Men det verkar vara en tradition hos partiet att först plocka upp någon, helgonförklara vederbörande, kasta ut samma person i kylan när det blir obekvämt .. och sedan skylla på någon annan.

Vilket annat parti skulle ha kommit undan med det här?

AB, AB, AB, Expr., Expr., DN, DN, DN, SvD,

14 kommentarer:

 1. Citat av Veronica Palm till Aftonblaskan "Vi har naturligtvis gjort en undersökning om hans bakgrund. Han har gjort ett bra jobb för Socialdemokraterna och vi tyckte att han skulle göra ett bra jobb på nationell nivå med sina erfarenheter. Så som situationen har utvecklats i efterhand har vi gjort en annan bedömning, säger Veronica Palm."

  Detta citat ger en mycket ovanlig insyn till vad man vill ha I socialdemokratin. Man ska ha gjort ett bra jobb, FÖR SOCIALDEMOKRATERNA. Inte vilka kunskaper man har, vilken potential man har, utan vilka kontakter man har i S, hur man arbetat för S, ens ålder, kön och religös tro spelar bättre roll.

  Ingen ifrågasätter Palm som var den som kastade fram honom till Valberedningen, ingen ifrågasätter Valberedningen, ingen ifrågasätter kongressen som accepterade detta med öronbedövande jubel.

  SvaraRadera
 2. http://www.aftonbladet.se/debatt/article16594803.ab

  SvaraRadera
 3. Ja, vad kan man säga? Det är ju bara bedrövligt. Svårt att veta om det är de uppdämda konflikterna i partiet eller de enskilda företrädarnas inkompetens (och brist på erfarenhet av ett liv utanför politiken) som är det största problemet inom sossarna....förmodligen är det en kombination av båda.

  SvaraRadera
 4. "ska man vara förtroendevald i vårt parti ska man stå upp för våra värderingar till 100 procent, det får inte finnas en millimeter av tvivel."
  -Stefan Löfven

  Det låter ju lagom tolerant. 99% duger inte med andra ord? Undrar hur debattklimatet är i en sådan miljö.

  C

  SvaraRadera
 5. Hela storyn är så klantig och dåligt skött och valberedningen har gjort ett uruselt jobb.
  Men dom tyckte kanske att kan Moderaterna så kan vi.Den stora frågan är om man kan ha folk på ledande ställningar i partier som INTE delar dom demokratiska värderingarna som Män och kvinnors lika värde och jäställdhet?
  På Avpixlat finns en video med Moderaternas Waberi. Är det en kvinnosyn som hör hemma här?!!!Vad tycker våra feminister om det?
  Märkligt tyst från det hållet,det här är ju något att bita i jämförelse med tecknade barnfigurer eller glassreklam som är det senaste dom bråkar om .

  SvaraRadera
 6. Anonym 13:27 .. jag vill inte hålla några försvarstal för medlemmarna i Islamiska förbundet, jag har ingen aning om vem Waberi är .. men så mycket vet jag som att det är stor skillnad på en politiker som är folkvald i ett demokratiskt val och en som blivit invald i partistyrelsen av partiets ledning.

  Att underkänna en folkvald politiker skulle vara att underkänna och förneka alla hans väljare deras demokratiska rättigheter, eller hur?

  SvaraRadera
 7. Svårt det där -SD är också demokratisk valda men man gör sitt bästa för att slippa samarbeta med dom. Abdirizak Waberi är rikstadsledamot för Moderaterna med en kvinnosyn som för tankarna till Irans mullor och då kan man undra vad som skulle hända om fler med den odemokratiska inställningen till kvinnor skulle få ett stort inflytande. Skrämmande tanke. Läs gärna Johan Westerholms artikel i den här frågan´Slår du dina fruar´

  SvaraRadera
 8. Tillägg.Det är ju också ett medvetet val som görs vilka som sätts upp på vallistorna.

  SvaraRadera
 9. Den här Moderaten som det pratas om har jag aldrig hört talas om, kan bero på att han har verkat i skymundan och inte synts i Uppdrag Granskning. Oavsett är den människosynen totalt förkastlig och hör inte hemma i ett modernt samhälle oavsett parti. Men eftersom PK-maffian har satt klorna djupt i samhället med media (Aftonbladet) som megafoner, så vågar ingen diskutera detta helt öppet p.g.a. av att bli trackasserade, mordhotade eller misshandlade av någon oliktänkande.

  Ni undrar var feministerna är? Tja, de kan ju inte börja kalla killen för "gubbslem" (han är för ung) eller "kränkta vita män" (hela PK-maffian hade löpt amok i rasistraseri)så feministerna gör ingenting. De håller för öronen och sjunger "lalalalalalala" som de alltid gör när det inte passar deras agenda.

  SvaraRadera
 10. För övrigt anser jag att Veronica Palm är en ärkehycklare!

  SvaraRadera
 11. I mina ögon och öron låter det här valet som stor naivitet parad med populism. Att man inte lärt sig något av valet av Håkan Juholt till ordförande i SAP är uppenbart. Stor naivitet då och lika stor naivitet nu, tre valmatskedar populism och som extra krydda för mycket slarv och okunnighet. Till råga på allt elände är sossarnas "demokratiska" val inom partiet mycket odemokratiska... /G.

  SvaraRadera
 12. "Feministerna" verkar generellt ligga lågt just nu (ända sedan gubbslemmet på grävseminariet och Selimovics svar till Khemiri). Deras senaste utspel har inte mottagits så bra.

  SvaraRadera
 13. "ska man vara förtroendevald i vårt parti ska man stå upp för våra värderingar till 100 procent, det får inte finnas en millimeter av tvivel."
  -Stefan Löfven

  Vad är värderingar och vad är tillfälligheter/kompromisser? Sossarna är ett brett parti som hellre är vaga och/eller kompromissar än splittras i mer renläriga partier. Vad som är sossarnas värderingar avgörs efterhand.

  SvaraRadera