onsdag 17 april 2013

"Sverige ska vara som en familj" ...


.. sa Stefan Löfven i sitt installationstal för mindre än två veckor sedan, och det var ju väldigt vackert tänkt och sagt.

Men då kan jag inte låta bli att undra varför han inte börjar med att stärka familjebanden inom sin egen familj, nu när det verkar som att det utbrutit ett mindre sossekrig innanför betongmurarna? Den socialdemokratiska familjen verkar minst sagt vara i behov av familjeterapi eller en skicklig skilsmässoadvokat innan relationerna totalt faller samman.

Och om han hade tänkt sig att ena alla oss andra och få oss att känna oss som en enda stor mys- och storfamilj om han vinner valet 2014 så borde han väl öva sig lite internt först, eller hur? Det finns ju hur mycket konflikter som helst att träna på i hans omedelbara närhet .. ja, till och med inom samma väggar som han själv befinner sig. Tänk bara vad imponerade vi skulle bli om sossarna stod framför oss som en glad, lycklig, enig och solidariskt familj dagen före valdagen.

Men VAR ÄR Stefan Löfven??

Det duger inte att storpappa gömmer sig i garderoben tillsammans med ett gäng småpappor och lämnar över ansvaret för den övriga familjen på mammorna. Det strider så att säga mot hela ideologin med jämställdhetstänk och allt.

Den store tyste mannen som kliver fram och talar om var skåpet ska stå .. när det redan är inburet och placerat på ett helt annat ställe .. är omodern och dödförklarad. Har inte Stefan Löfven läst Maria Svelands debattartiklar om gubbvälde, könskrig och feministsanningar??

Män som inte kan vara solidariska och samarbeta med kvinnorna i sin närhet brukar visst kallas för "slem"(?) i den världen?

Och det där med att "våga vägra ta debatten", det var nog inte tänkt som en ursäkt för att våga vägra se problemet och våga lägga ansvaret på någon annans bord så att det blir någon annans problem.

VAR ÄR Stefan Löfven .. när alla springer som yra höns, plaskar omkring i grumligt vatten och trampar sönder arvegodset som de inte förstår värdet av?

Kan han inte ställa upp på en bild och se lite lagom trygg och bekymrad ut åtminstone .. om han nu inte törs uttala sig?

Eller så är det något jag har missat i det socialdemokratiska familje- och solidaritetstänket???

AB, AB, Expr., Expr., Expr., DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, SVT

10 kommentarer:

 1. Man ska akta sig för disfunktionella familjesammanslutningar. Sossefamiljen med Stefan, Karin,
  pinuppan Veronica m fl arroganta besservissrar utvecklar, som känt är,sektliknande umgängesformer.

  SvaraRadera
 2. Ha,ha storpappa,kul.Får assosiationer till Mumintrollen

  SvaraRadera
 3. Den där familjen är helt körd, nu när frågan om avgång riktas mot Veronica Palm skriver hon ett smutskastningsinlägg på aftonbladet där hon tar heder och ära utav den där Omar.

  Jag tror inte ett dugg på det där och jag hoppas det kommer en replik från Omar själv. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 4. Hur kan sossarna ha missat att göra bakgrundskoll på denne Omar? Det är ju hur enkelt som helst att googla. Det tar högst en timme!
  Avpixlat.info hade ett fylligt reportage om de mulimska familje- dagarna som hölls i Sthlm i påsk- helgen. Där redovisades en del suspekta föreläsare. Veronica Palm
  lär själv ha varit där enligt ett förtjust twittrande (som hon sedan raderade). Varför måste folk i förtroendeställning twittra?
  En vecka senare föreslår hon Omar till val!
  Det tog partiledaren nästan en vecka att bestämma sig hur partiet skulle göra.Det gick lika långsamt som om han satt kvar på fackexpeditionen. Tänk om han är statsminister och sitter i ett skarpt läge motsvarande Thorbjörn
  Fälldins vid U137!
  Sossarna har nu haft tre olika ledare på tre år och ingen har varit regeringduglig!!!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson17/4/13 22:30

  Den dysfunktionella sossefamiljen kommer att få stora problem att hålla ihop den traditionelle svenska arbetaren med den extremt ökande muslimska underklassen.
  S har ju hela 75% av de muslimska rösterna - det är därför de behandlas med silkesvantar för deras rasism, deras kvinnosyn, deras hedersvåld, och allt annat främmande.
  Men konfliktytorna mellan de största väljargrupperna går inte att sopa under mattan längre.
  Även den som idag har ett arbete kommer att leva allt sämre när lönedumpningen hotar underifrån.
  Där jag bor kan jag t ex klippa mig för 50 kr, få bilen handtvättad för 60 kr, köpa en limpa cigg för 200 kr, pizza för 30 kr - allt givetvis svart förstås.
  Det kommer att pressa ned de vita lönerna samt därmed urholka skatteintäkterna = försämra välfärden ytterligare eller höja skatterna kraftigt...

  Jag kommer ihåg när jag såg de där dystra och utslagna arbetarförorterna till brittiska städerna på 80- och 90-talen i Tv:n - det skulle aldrig kunna ske här i Sverige. Trodde jag. Vi ser redan förfallen idag. Bilar brinner, gängen skjuter både heroin och vapenskott, extrem arbetslöshet och den religiösa (läs islamistiska) fanatismen frodas. Detta kostar även övriga samhället pengar - stora pengar...
  S har liksom övriga partier målat in sig i det multikulturella hörnet. Men det blir inom S väljarkonflikterna kommer att bli som mest synbara. Det är idel förlorargrupper som inte kan påverka speciellt mycket.
  S är redan idag inte ett arbetarparti, och imorgon kommer det i allt högre grad vara ett bidragsparti.
  Ett sådant parti har ingen framtid på sikt.

  SvaraRadera
 6. "Palm: Han tog inte tillräckligt avstånd "

  Hur i helvete kan man välja in en person som uppenbarligen redan från början inte tagit tillräckligt avstånd? Detta kan inte vara en nyhet för Palm och S! Hoppades man att om han bara får sitta i partistyrelsen så kommer han att ta avstånd tillräckligt?

  Det här börjar osa riktigt illa. Varför plockade Palm bort sitt Twitter-inlägg? (Eller om det var Facebook). Var det så att hon insåg att hon satt och lyssnade på antisemiter och homofober och kvickt var tvungen att radera sina inlägg för att inte få skit i media? I så fall var hon lika snabb på att ta beslut den gången som hon var nu vid valet till partistyrelsen. Alldeles för snabb. Så snabb att man undrar om hon är tillräckligt kompetent.

  SvaraRadera
 7. Men snälla Any han håller sig ju undan för att snickra på segertalet han ska hålla efter nästa val. =)

  SvaraRadera
 8. Från SVT.se
  TT: Men visste du inte att han hade bjudit in talare med extrema åsikter bara några dagar före partikongressen?

  – Nej, jag visste inte om det, säger Palm, som uppger att arbetarekommunen hade diskuterat problematiken med att bjuda in talare med extrema åsikter redan tidigare med Omar Mustafa och även med andra.

  Intressant, eftersom hon själv var där.....

  SvaraRadera
 9. Stockholms Arbetarekommun borde väl byta namn. Till Stockholms Kaffedrickarkommun.

  Med tanke på att det knappast finns några som arbetat med annat än "politik" i hela sin karriär, inom organisationens ledning.

  Slugo

  SvaraRadera
 10. Nu är jag så förvånad att jag håller på att få ett skrattanfall.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-ordforande-kraver-palms-avgang_8100534.svd

  Sossarnas representant för småföretagare kräver Palms avgång och det är inte avgångskravet eller artikeln i sig som får mig att asgarva. :-)

  Sossarna HAR EN representant för småföretagare, en helt anonym person som jag aldrig hört talas om.!!

  Är det första april i dag? :-)

  /Henrico

  SvaraRadera