tisdag 23 april 2013

Hujedamej ..


.. vilken soppa det går att åstadkomma med lite feghet, konflikträdsla och friserade sanningar?

Jag lyssnade på Omar Mustafas presskonferens och bortsett från att jag reagerade på den ganska bryska sållningen av frågor så måste jag säga att Omar Mustafa gav ett öppnare, ärligare och trovärdigare intryck än någon socialdemokratisk företrädare på mycket, mycket länge.

Men det kanske beror på att han inte längre behöver vara en socialdemokrat, vad vet jag?

Därmed inget sagt om Islamistiska partiet som jag vet alldeles för lite om .. i likhet med Livets ord och Jehovas Vittnen som jag också känner en viss tveksamhet inför.

Lite undrande är jag också inför orden, "det muslimska civilsamhället", som Omar Mustafa upprepar gång på gång när han gör uttalanden. Finns det ett kristet civilsamhälle, ett feministiskt civilsamhälle, ett manligt civilsamhälle eller ett hbtq-civilsamhälle också? Och i så fall varför har jag inte fått veta det förrän nu? Och vilket civilsamhälle tillhör jag?

Det finns två olika sanningar i den här "affären" och då måste någon hantera sanningen lite väl fantasifullt. Men vem? Det kanske vi aldrig får veta.

Men om någon frågar mig så måste jag erkänna att Omar Mustafas sanning känns trovärdigare än den sanning som Veronica Palm upprepar med en dåres envishet. Och om sossarna i SAK väljer Veronica Palm till ordförande efter det att hon klätts av in på bara kroppen i dag så undrar jag om sossarna har någon trovärdighet kvar alls .. annat än hos de redan frälsta?

För antingen så är Stefan Löfven en feg, konflikträdd och svag ledare och då behöver partiet i sanning den frälsare som de trodde Håkan Juholt var. Eller så är Stefan Löfven kompetent, kunnig och har goda ledaregenskaper och då behöver han snarast möjligt ett nytt parti.

Man kan vara älskad, hatad, betrodd, ifrågasatt eller misstrodd .. det går att ändra på. Men att vara till åtlöje och bli sedd som ett skämt, det är svårare att ändra på. Det har DN:s Viktor Barth-Kron alldeles rätt i när han radar upp alternativen som återstår om det skulle ske.

Det socialdemokratiska partiets ideologi är det nog inget fel på .. men vad är det för folk som blev kvar när Göran Persson rensade bort alla som kunde ifrågasätta hans ledarskap och skapa oro i partiet? Hur många socialdemokrater finns det kvar på toppnivå i det socialdemokratiska partiet?

I mina ögon är dagens socialdemokrater osolidariska, oärliga och ojämlika inom partiet men kräver ärlighet, solidaritet och jämlikhet av oss utanför. Partiet skakas av inre stridigheter, krypskytte och interna konflikter men ledaren är mer intresserad av att föra teoretiska resonemang om jobb som bör finnas .. men inte finns inom synhåll .. och skylla dåliga kunskaper i skolan på elevernas studieintresse i stället för att fråga sig VARFÖR de inte kan tillgodogöra sig den undervisning de redan får?

För får vi inte svaret på det, är det nog inte så troligt att framtvingad sommarundervisning kommer att vara lösningen .. även om jag önskar att det var så enkelt.

DN, DN, DN, DN, DNSvD, Expr., Expr., Expr., Expr., AB, AB,

11 kommentarer:

  1. Ja herregud, vem behöver uppdiktade dramor på dumburken då denna dokusåpa aldrig slutar?

    Dagens citat;

    "Det är ingen överraskning för någon att Socialdemokratins valberedningar fungerar ungefär som ett ungdomsgäng vid ett källarinbrott. Var och en försöker roffa åt sig utan tanke på annat än sin egen snabba och omedelbara behovstillfredsställelse."

    http://avpixlat.info/2013/04/22/socialdemokratins-djupa-kris/

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte nog Omar hade lite svårt med att lämmna raka svar i aktuellts inslag.
    Sen undrar jag hur det ska fungera med sommarskolor,har man inte varit motiverad till att anstränga sig i den obligatoriska skolan varför ska man göra det på sommaren,när kompisarna badar,solar,eller sommarjobbar.
    Dom där 80 miljonerna vore väl bättre att sätta in som stöd till dom som är i behov av det i den vanliga skolan.
    Nej detta tror jag är väldigt dåligt verklighetsförankrat.
    Och som vanligt får vi inte veta vart pengarnas ska tas ifrån,inte heller dom 100 miljoner som ska gå till kommuner som tar emot fler flyktingar.
    Har dom en skattkista vid regnbågens slut?

    SvaraRadera
  3. Det "muslimska civilsamhället" är något nytt som nu även använts i neutral/positiva termer av en eller två uppenbart infödda svenskar i media. Så det är väl här för att stanna, ungefär som myntandet av "hen". Om inte en grupp namn med tyngd i sig sätter ned foten om att här finns det bara ett civilsamhälle: Det svenska.

    Socialdemokraterna ... jag tror faktiskt att man inte hade en susning om vem man röstade in och som representant för vad (alla blir ju "svenskar" så fort de kliver över gränsen). Jag har aldrig gillat Veronika Palm så jag lutar åt att hon, med sin "flod av rasism och främlingsfientlighet", faktiskt inte visste heller hur hon än bedyrar att Omar ju skulle sluta bjuda in suspekta Islampersoner. Så otroligt klantigt skött.

    Hoppas, hoppas att politiker tänker till och slutar flörta med de religiösa grupperingarna. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1581251-sa-skaffar-sig-muslimska-brodraskapet-fotfaste-i-europa

    För övrigt ... på min tid i skolan. De som inte klarade kunskapskraven, eller allmänt bara stökade runt. De fick gå om ett år.

    SvaraRadera
  4. Undrar du om Omar? Nima har belyst honom i flera flera år....

    http://nordicdervish.wordpress.com

    SvaraRadera
  5. @Hmm
    Nima ska även ha försökt intressera media för förekomsten av Omar & ilk.
    Idel nitlotter. Tills han 'råkas' förelås för S:s valberedning. Tack och lov för att en del verkar pålästa ändå, då invalet var ett faktum. Iofs hade det varit intressant om det hade gått några månader först ...

    SvaraRadera
  6. Undrar om socialdemokraterna är mer mediakänsliga än andra partier? Att de är så vana att inte behöva ifrågasättas på djupet av journalister, nästan någonsin. Och oftast möts av viss respekt nästan jämt.

    Att deras väljare och sympatisörer är mer osjälvständiga och mer känslomässigt involverade. Ofta brukar man höra hur socialdemokrater är stolta över partiets storlek. Som om det skulle vara ett tecken på kvalitet.

    Känns nästan som om alla skulle kunna vända sig mot partiet plötsligt och ifrågasätta alla invanda sanningar. Klart instabil känsla. Förmodligen mest en reaktion på att Mustafa var så kategoriskt rak i sin besvikelse mot partiet.

    När det gäller jobb så handlar det i själva verket mest om utbildningar, tycks det. Och när det gäller "förlängd skoltermin"/kortare sommarlov så låter det inte aningen fyrkantigt? Om den vanliga terminen fungerade dåligt så kanske en extra dusör av samma medicin inte gör saken bättre. Måste man inte vara mer flexibel? Se mer till varje individs speciella förutsättningar? I synnerhet de som har dokumenterade svårigheter. Kan det vara så att socialdemokraterna delar in medborgarna för grovt i olika paket som de vill köra paketlösningar på. Och låta handlingskraftiga.

    T

    SvaraRadera
  7. Jag tänker på Veronica Palm som jag inte hört talas om för några år sedan - innan hon seglade upp som ett alternativ till partiledare ett tag. Vet inte vad det föll på i slutändan, eller ens om det var innan Juholt eller Löfven. Men det fick i alla fall upp ögonen på mig att fundera över var hon stod. Och jag måste säga att hon INTE har imponerad så där värst mycket. Och jag tänker på hur det skulle ha blivit med henne som partiledare...uj,uj,uj.

    SvaraRadera
  8. @Trollan, sett så här i efterskott måste väl det ändå bara varit vilda spekulationer från vissa journalister. Riktigt vilda.

    I andra länder har det väl ofta varit problem med socialdemokratiska partiledare. Jag har för mig att det ofta varit detta som pekats ut till orsak varför dessa partier inte sitter vid makten. En del populära lokalpolitiker. En del duktigt folk i partiorganisationerna. Men i toppen stora problem. Sedan några år verkar samma sak gälla även sverige.

    "Civilsamhälle" syftar väl på allmän uppfattning kring lagar och regler, hur dessa efterlevs och hanteras. De skattefinansierade tjänsterna. Att det skulle finnas flera olika, parallella civilsamhällen i samma land låter oroväckande. Känns som om man då beskriver väldigt underutvecklade länder med klanstyre och liknande. Där man lokalt löser alla problem utan federal inblandning. Eller tänker jag helt fel?

    Rebus

    SvaraRadera
  9. Stora riken har ofta raserats inifrån. Sovjetunionen krackelerade och upplöstes inifrån.

    Kan det vara så att det socialdemokratiska riket nu krackelerar inifrån, för att eventuellt fullständigt rasa ihop av grusade förhoppningar och belöningar?

    elAck

    SvaraRadera
  10. Jag tror jag ska bekänna mig till det samiska civilsamhället. Jag röstar i Sametinget, men jag går på gator å torg som vanliga människor-(precis som fantomen ibland gör=)
    -jag köper min korv på ICAMAX.

    Jag är lapp men jag har inga renar så jag kvalar in som en "civil same"

    Buotnakis!

    SvaraRadera
  11. Jag lever i mitt eget civilsmhälle och trivs bättre där än någon annan stans.

    Jag hppas jag får vara ifred från alla tyckare och tänkare som lever och får betalt för att ha åsikter. De imponerar inte speciellt mycket på mig. :-)

    /Henrico

    SvaraRadera