måndag 26 oktober 2015

En KAMPANJ!! Direkt riktad mot Sverigedemokraternas politik ..


.. det är vad LO tycker det är viktigt att spendera medlemmarnas pengar på mitt under en pågående flyktingkris.

Medlemmarna .. som enligt statsministern är fullständigt ovärderliga när det gäller att skapa ordning och reda i flyktingmottagandet .. ska betala för en politisk, negativ kampanj mot ett(?) av LO utvalt politiskt parti, samtidigt som de som representanter för det civilsamhälle som regeringen inte klarar sig utan, förväntas arbeta ideellt och gratis på fritiden?

Tajmingen för kampanjandet kunde ha varit bättre, om man säger så?

Tobias Baudin, LO:s vice ordförande säger .. Vi tycker att SD klarat sig för lindrigt undan. För oss är det tydligt att Jimmie Åkesson inte har en aning om vad det innebär för LO-medlemmarna som får gå till fabriken eller äldreboendet varje morgon. Han är född in i politiken, han är en politisk broiler och det bevisar också hans politik.

Aha .. sosseadelns totala motsats alltså??

Det ska bli negative campaigning igen, precis som på Wanja Lundby-Wedins tid. Kanske till och med upp-och-ner-vända porträtt på sverigedemokrater med negativ text på och rättvända bilder på LO:s ledare, det var ju så effektivt mot Alliansen 2010? Och om jag inte minns fel så var syftet detsamma då .. att få igång ett samtal om motståndarens politik?Eller är det kanske Jimmie Åkessons bristande erfarenheter på fabriksgolvet och i äldrevården som LO ska satsa medlemmarnas pengar på?

För om SD-ledaren är en "politisk broiler" vad kan vi kalla alla de andra topparna i politiken? Hur ser det ut i LO-toppen? Vilka erfarenheter ståtar Tobias Baudin själv med?

På LO:s hemsida är det lätt att hitta både TobiasBaudins och Karl-Petter Thorwaldssons CV och säga vad man vill om politiska broilers, så är det i alla fall imponerande att läsa om hur många politiska och fackliga uppdrag de fackliga företrädarna på verkstadsgolvet kan hålla i luften samtidigt som de arbetar som montörer, reparatörer eller maskinister. Nästan lika imponerande som det är att se hur högt man kan klättra på samhällsstegen med enbart gymnasiekompetens.

SAMTIDIGT som han arbetade heltid hos Bröderna Hammarstedt i Växjö, mellan 1983 - 1995, hade till exempel LO:s ordförande följande uppdrag ..

Fackliga uppdrag
1987 – 1990 IF Metall avdelning 74 – studiekommittén
Politiska uppdrag
1987 – 1990 Ledamot i SSUs förbundsstyrelse
1987 – 1990 Vice ordförande i Växjö arbetarekommun
1990 – 1995 Adjungerad ledamot i VU och styrelse, Socialdemokraterna
1991 – 1995 VU-ledamot IUSY
Kommunala uppdrag
1985 – 1990 Ledamot av kommunfullmäktige i Växjö
1985 – 1990 Ledamot i fritidsnämnden och tekniska nämnden
1985 – 1990 Ledamot Växjöhem, kommunal bostadsstiftelse
Statliga uppdrag, regionalt i Kronoberg.
mitten av 80-talet -1990 Styrelsen för Försäkringskassan i Kronobergs län,
mitten av 80-talet – 1990 Socialförsäkringsnämnden.
Regeringsuppdrag
1985 – 1990 Ledamot regeringens barn- och ungdomsdelegation
1995             Sakkunnig i den svenska kommittén, FNs sociala toppmöte i Köpenhamn
1995 – 1996 Ordförande Storstadskommittén, parlamentarisk utredning

Det är tydligen fler än Thomas Bodström som lyckats debitera 48 timmars dygn när de förenar nytta med nöje.

Så det ska erkännas .. både Tobias Baudin och Karl-Petter har "jobbat", även om de befriade sig från den betungande uppgiften så fort de fick chansen, men hur ligger det till med Jimmie Åkesson som blev partiledare för SD vid 26 års ålder?

Den så kallade "politiske broilern" Åkesson gjorde exakt det som statsminister Stefan Löfven försöker få hela Sverige att göra .. han utbildade sig till den karriär han valt och studerade bland annat statsvetenskap, forskningspolitik, förvaltningsrätt, ekonomisk historia, filosofi, nationalekonomi och samhällsgeografi vid Lunds universitet.

Så vad ska nu KAMPANJEN bestå av?

Jo .. LO ska "syna" SD:s politik .. oklart hur? .. eller rättare sagt LOs tolkning av SD:s politik och då kommer LO-medlemmarna att inse att SD är ett löntagarfientligt parti.

Tjipptjillivipp!! Svårare än så är det inte och denna taktik är dessutom totalt riskfri eftersom den INTE kommer att innebära att SD får en massa uppmärksamhet och därmed mer sympatier.

Många LO-medlemmar sympatiserar med SD - tror du inte att de begripit vilken politik SD står för? .. frågar journalisten från DN.

Men det tror inte Tobias Baudin, för han vet att .. SD har inte på ett tydligt sätt fått stå till svars för den högerpolitik de för. Det är en politik som går precis tvärs emot vad LO-medlemmarna vill ha.

Då kan man ju som väljare fråga sig .. om det nu är så viktigt att syna och ställa SD till svars för den politik de står för .. varför i herrans namn har samtliga andra partier ägnat 5-6 år av sitt totala politiska engagemang åt att undvika att göra just det?

Det finns redan en plats där politiska partier ska ställas till svars och där deras politik ska belysas och synas.

Sveriges Riksdag!

Den enda arbetsplatsen i landet där man tydligen hellre äter en burk mask än erkänner och bemöter kollegorna från SD i sakfrågor.

Sverigedemokraterna har redan fått gratiskampanjer för miljoner, främst från socialdemokratiska och miljöpartistiska politiker och debattörer .. nu ska facket in och bjuda på en vända till?

Lycka till .. men glöm inte att syna den egna politiken först. Annars är det lätt gjort .. och inte helt oväntat .. att ni faller i den grop ni hoppas att SD ska falla i! 

Vi som ser på kan ju roa oss med andra s-märkta gamla affischer så länge ..5 kommentarer:

 1. Du börjar bli lika bra som Rebecca Uwell på tt hänga ut LO:S smutsiga byk! Jag älskar fritänkare allt i Solsjenitsyns anda.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. Jag älskar din glöd.
  Det ger mig hopp i ett helt förvirrat och obegripligt land.
  Fortsätt orka! Snälla.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Vi behöver ett starkare uttryck än trampa i klaveret eller skjuta sig i foten. Tobias Baudin är nog mest rädd för den dagen då majoriteten av LO-kollektivet röstar SD. Blir lite ensamt att utesluta halva facket skulle jag tro, och när facken svänger till att bli öppet SD-vänliga sitter han löst.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. LO är desperata nu när SD växer inom organisationen. LO som själva var de som ville ha en restriktiv invandringspolitik för att hålla lönerna uppe och se till att jobben gick till svenska arbetare, nu vågar de inte längre och blir då bortvalda. Jävla patetiskt kollektiv!
  Dröjer väl inte länge förrän vi har IB-affär 2.0 med åsiktsregistrering med S som dirigent igen.

  SvaraRadera
 5. Enbart frustration och lika dåliga rådgivare som vanligt. Lysande inlägg cybersyster

  SvaraRadera