torsdag 15 oktober 2015

Sverigedemokraterna kastar in handduken ..


.. och inser att oavsett vad de gör, vad de säger och hur mycket deras röster än räknas bakom stängda dörrar, så kommer de aldrig att få möjlighet att få företräda sina väljare i det demokratiska arbetet i riksdagen. Sverigedemokraternas väljares röster har, om inte ogiltigförklarats, så i alla fall ignorerats från den dag partiet valdes in i riksdagen.

Och oavsett vad någon tycker eller inte tycker när det gäller Sverigedemokraterna så är det något som är avgörande fel med en riksdag som är mer intresserad av att "förhålla sig till SD" än att förhålla sig till vad som är bäst för landet.


Hade det varit en vanlig arbetsplats så hade vi  kanske kunnat tala om Kränkande särbehandling i arbetslivet, men nu handlar det om politiker så då ingår väl mobbning i arbetsbeskrivningen?

I stället för att fortsätta agera som slagpåse och passivitetsalibi i migrationspolitiken har nu SD beslutat sig för att starta en kampanj i Europa och Mellanöstern för att informera om vad som väntar om någon beslutar sig för att ..
.. byta tältläger i Turkiet mot tältläger i Sverige,
.. vara arbetslös i Sverige i stället för i Turkiet,
.. aldrig komma in i samhället i Sverige i stället för att aldrig komma in i samhället i Turkiet,
.. att byta till det som verkar vara världens bästa skola, vård och omsorg i Sverige, men som i rask takt håller på att förvandlas till det som fanns att tillgå i Turkiet.

Sverigedemokraternas riksdagsledamöter tänker alltså arbeta mer på fältet och i verkligheten. Alltså inte den verklighet som andra riksdagsledamöter hänvisar till när de "arbetar i verkligheten" när de spelar golf, umgås med familjen eller jobbar i trädgården .. utan i den verkliga verkligheten där det verkliga folket finns.

VA!!! .. blir reaktionen. Tänker SD:s ledamöter SMITA från jobbet!! Ta betalt för att göra ingenting? Vilka ska då rösta på våra förslag, trots att vi inte vill, när vi inte kan få majoritet utan dem?

Och vilka ska komma med förslag som vi kan rösta ner i stället för att behöva ta ställning i frågan det gäller?

 I fem års tid har sju partier blockerat SD, stängt ute SD, hånat SD, förhållit sig till SD, undvikit SD och underkänt både partiet och dess väljare på ett sätt som faktiskt varit till men för den demokratiska beslutsprocessen .. och när partiet till slut kastar in handduken och säger, gör som ni vill, fatta era beslut, fortsätt med er taktik .. men gör det utan oss ...

... DÅ blir reaktionen att det är ansvarslöst och att partiet helt enkelt struntar i Sverige och det parlamentariska arbetet som sju partier hindrat dem från att ta del av?

Jag är så in till döden trött på att ständigt få höra talas om Sverigedemokraterna och att allt som händer och sker i svensk politik handlar om Sverigedemokraterna.

Att alla beslut måste vägas mot hur de kan "gynna SD".

Att alla samarbeten och alla samtal som ska ge lösningar på landets problem sker bakom stängda dörrar så att SD:s folkvalda inte ens får komma in i rummet.

Att alla partier slår sig för bröstet när de "vunnit" i riksdagen med hjälp av SD .. som de ABSOLUT INTE samarbetat med, utan bara räknat med.

Om nu SD ger sig ut till folket i en rekordtidig och rekordlång valrörelse mitt i en flyktingkris som våra politiker inte kan hantera borde det .. med tanke på det intensiva avståndstagandet .. framkalla en suck av lättnad.

I stället blir reaktionen den samma som när mobbningsoffret flyttar till en annan skola .. VARFÖR DÅ??? Vem ska vi nu skylla på? Vem ska nu förhindra att VI utses till nästa offer!

Jag för min del hoppas att det blir Miljöpartiet eller Vänstern så jag kan få tillfälle att använda det gamla ordspråket .. Svinhugg går igen!


12 kommentarer:

 1. Det här kan ju bli något. Tänk tanken att skicka runt Björn Söder på Mellanöstern-turné. Det lär avskräcka några tusen från att söka sig till Sverige.

  Tänk sedan tanken att ett gäng "antirasister" hänger med och visslar ut Söder på varenda framträdande. Då stannar nog resten av de presumptiva invandrarna hemma. Militanta idioter behöver de inte åka till norra Europa för att hänga med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi skall väl inte skicka EBT på MÖ-turné. Det skulle ju bli en väldig pullfaktor.

   Radera
  2. Om jag betecknas som rasist för att jag är starkt kritisk till den okontrollerade invandringen, våra inkompetenta politikers agerande och åsidosättandet av den svenska kulturen så må det var hänt. Rasistkortet har dragits så många gånger att det förlorat sin betydelse. Att värna den svenska kulturen, kan i min mening aldrig betraktas som rasistiskt och de som vill betrakta detta som rasistiskt får väl tycka detta då, eftersom vi ännu så länge är ett fritt land. Men rasistkortet biter inte på mig. //tompas11

   Radera
 2. Alltså .. jag är djupt imponerad av din idérikedom och din förmåga att se händelser i ett längre perspektiv. ;-)

  SvaraRadera
 3. Det SD nu gör kan jag sympatisera med. Det är ett aktivt val i en absurd situation, något som kan skapa förändring.
  Att göra samma sak om och om igen och förvänta sig förändring är bara idioti enligt Einstein så det ligger något friskt i att inte längre nöja sig med att vara allmän slagpåse utan möjlighet att påverka.
  Politik är att vilja som någon sa men detta tycks vara helt glömt bland de övriga partierna.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Oavsett vad man tycker om SD så är det anmärkningsvärt det vi ser och hör:

  SD vill förbjuda organiserat tiggeri. Kritiken väntar inte på sig. Ett drygt halvår senare lanserar M samma sak som applåderas av S som vill diskutera detta. S säger senare att man inte ska ge pengar till tiggare utan till hjälporg. i t.ex. Rumänien. 1-0 till SD

  SD påpekar risken med islamister och jihadkrigare. Kritiken väntar inte på sig. Mona Sahlin får uppdraget att ta alla (typ 50 förvirrade unga män) nazister i öronen. Hon får iistället lägga all energi på islamister och Is-krigare.
  Dessutom kommer det varje månad uppgifter om hatpredikanter i olika Moskéer. 2-0 till SD

  SD menar att hjälpen bör främst ske i näromådet och till UNHCR. Kritiken väntar inte på sig. Vänsterns gullergris Rosling och nu idag M säger samma sak. 3-0 till SD

  SD menar att kostnaderna kommer att börja äta sig in i välfärden. Kritiken väntar inte på sig. Nu börjar diverse ledarsidor och skribenter lyssna på kommunerna och SKL som säger just detta. 4-0 till SD

  Avslag på asyl = enkel biljett hem. Helt plötsligt är detta något som S tycker, tidigare var detta inhumant, rasistiskt och 1930-tal.

  Det är uppenbart att det är viktigare vem som säger det, inte vad. Hur många gratispoäng ska man ge SD? Eller har man en sån jävla beröringsskräck att man inte ens går ut med egen politik bara för att den råkar vara lika dan som SD? Eller för att vara helt ärliga, att SD´s politik bygger på gammal S politik.

  En annan sak som stör mig nått fruktansvärt är att varmpannan Löfvén står och säger att vi inte ska ha murar och att vi inte ska införa gränskontroll utan att polisen vill det, samtidigt som han snackar om att EU måste upprätthålla gränskontrollen i Schenegområdets yttre. Jävla ärkehycklare!

  SD reklamkampanj och snack om folkomröstning kan låta (i alla fall för mig) som ett utspel bara för att provocera. Men som mycket annat tror jag att detta är en noga uträknad strategi, man har kalkylerat olika utfall av detta och har inte bara en plan B utan flera.

  Regeringen har inte ens en plan A!

  SvaraRadera
 6. Tiggeri är ett beteende, inte ras.
  Islam är en religion, inte ras.
  och så vidare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. .. och det är stor skillnad mellan individen invandrare och politikerområdet invandring, eller hur?

   Radera
  2. Ja skillnad som mellan sak och person, budskap och budbärare.

   Radera
  3. Vilket är precis den distinktion som den postmoderna vänstern inte tycks kunna se.

   Radera
 7. Mycket bra inlägg. Jag har nästan kastat in handduken å hela jävla torkställningen

  SvaraRadera