fredag 30 oktober 2015

Margot Wallström sitter i Sveriges vackraste ministerrum ..

..  i Arvfurstens palats och säger att det finns en punkt då flyktingmottagandet blir en sådan påfrestning på det svenska samhället att vi inte klarar mer.

– Jag tror att de flesta känner att vi inte kan upprätthålla ett system där det kanske kommer 190 000 människor varje år, i längden kommer våra system att braka ihop. Och det mottagandet kommer inte att få folkligt stöd. Vi vill ju att det ska vara ett värdigt mottagande av dem som kommer hit.

De dyrbara möblerna har fått lila överdrag, alla stora kartor som Carl Bildt omgav sig med är bortstädade från golvet och utrikesministern bekymrar sig över att Sverige brinner. Något som hon håller Sverigedemokraterna ansvariga för, eftersom "deras retorik bidrar till att skapa rädsla. Och den kanske också blir den utlösande faktorn för den som har onda tankar och själv är rädd". Hon säger också "att Sverige måste få slut på bränderna och tycker att Sverigedemokraterna borde reagera mot kriminaliteten".

Och .. vips .. så har hon befriat både sig själv och resten av regeringen från ansvar för medborgarnas oro och frågor, de brinnande asylboendena och landets övriga kriminalitet!

Så lätt var det!

Jag kan inte låta bli att tänka på hur Stefan Löfven reagerade när Tobias Billström blev intervjuad i DN .. en väldigt kort intervju, med stora konsekvenser .. och tog sig friheten att beskriva illegala invandrare som ett problem och dessutom beskrev det på följande sätt .. "Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50–60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda".

Det resulterade i ett sk vänsterdrev!

Kulturens representanter krävde migrationsministerns avgång för att han inte bara använt ordet "volymer" utan också "uttalat fientligheter gentemot invandrare och flyktingar" genom att, "i ett officiellt intervjusammanhang", komma med "ett högoktanigt rasistiskt uttalande, fullt i klass med de grövsta citaten ur valstugereportaget". (Gjort av Janne Josefsson för Uppdrag Granskning, om ni minns det?)

Stefan Löfven tyckte det var "ett mycket flagrant uttalande". Han sa att "det är häpnadsväckande att en migrationsminister kan uttala sig så. Att någon över huvud taget kan uttala sig så, inte minst om man är migrationsminister. Det var ett väldigt dåligt uttalande".

Tobias Billström pudlade och bad om ursäkt, men det räckte inte för Stefan Löfven som sa "att det är upp till regeringschefen att säga vad som gäller och att Reinfeldt ska hålla rent från uppdelning efter hår och hudfärg".

Nu brinner asylboendena och Jimmie Åkesson tar avstånd medan Margot Wallström säger att det inte räcker med ett avståndstagande utan att det är SD-ledarens ansvar att "hålla rent" i Sverige oavsett om de skyldiga är sverigedemokrater eller inte.

Samtidigt som hon talar om volymer .. 190 000 .. som kommer att bli dubbelt så många nästa år och att det i längden kommer att innebära att "våra system kommer att braka ihop".

Hur kommer statsministern att reagera på det uttalandet? Tobias Billström beskrev problemen med illegala invandrare .. Margot Wallström beskriver asylsökande flyktingar som problem?

Kommer Stefan Löfven att säga att det är "häpnadsväckande" att en utrikesminister uttalar sig så? Kommer han att säga att "det var ett väldigt dåligt uttalande" och se det som "att det är upp till regeringschefen att säga vad som gäller .. och hålla rent från uppdelning efter hår och hudfärg"

Eller kommer han som vanligt att tiga och se det som Någon Annans problem?

Och .. blir det en upprörd artikel på DN:s kultursidor i morgon? Kommer någon att se Margot Wallströms ord som "ett högoktanigt rasistiskt uttalande" och att hon "uttalat fientligheter gentemot invandrare och flyktingar i ett officiellt intervjusammanhang"?

Hur många tror på ett kraftfullt uttalande från statsministern och en avståndstagande debattartikel på kultursidorna i morgon?


Eller är alla åsiktskorridorens goda människor på flykt i full panik för att slippa stå för allt de sagt och gjort under de senaste 2-3 åren? Sist kvar blir hängd .. så vem blir den som låser efter sig .. Göran Greider, Özz Nujen, Malena Ernman, SVT:s vänsterfalang eller landets regeringschef?


HD,

8 kommentarer:

 1. Vilken rätt har Margot Wallström att hacka på oss som är kritiska mot den förda invandringspolitiken?
  Vilken rätt har en sådan nolla att kritisera Sveriges arbetande folk?
  Kan hon inte bara dra med sina 30 obeskattade mille som hom drog in från en totalt oduglig EU-insats?
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. utlandssvensk30/10/15 20:28

  "Eller är alla åsiktskorridorens goda människor på flykt i full panik för att slippa stå för allt de sagt och gjort under de senaste 2-3 åren?"

  Du glömde två nollor! Rimligen ska det stå: "sagt och gjort under de senaste 20-30 åren"

  För det är så länge vanvettet har pågått.

  SvaraRadera
 3. charaderna, vem köper dem? Det är ju så nära till alla utsagor bakåt. IQfiskmås? Inte.

  SvaraRadera
 4. Du och Sakine rular ikväll
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/lo-attackerar-hellre-liberaler-an-akesson/

  SvaraRadera
 5. Nollan borde inte ha städat bort Calles kartor. Hur ska hon nu hitta ute i den där stora världen där hon alltid blir så rädd så rädd? Det är förresten väldigt gulligt med de där lila överdragen. Kanske Uvell kan ta reda på vad de kostade och om de togs på biståndsbudgeten.

  SvaraRadera
 6. Detta är vad som behövs, nog enda sättet att få ordning på Sverige igen, Wikipedia:
  "Sannings- och försoningskommissionen (engelska Truth and Reconciliation Commission, förkortat TRC) var ett domstolsliknande organ som bildades i Sydafrika efter avskaffandet av apartheid. Personer som ansåg sig ha varit offer för våld fick tala inför kommissionen och personer som begått våldshandlingar fick ge vittnesmål och be om amnesti."
  Fast då måste man förstås veta vartåt man vill, inte bara kravla sig ur en ohållbar situation. Finns lite och läsa om detpå Brix Ski Blog.

  SvaraRadera
 7. Ha ha!

  Det låter som du tar den sopan på allvar.

  Jag lovar dig, jag kan när som helst och varje dag gå in och göra hennes jobb tio gånger bättre. Och då är jag inte ens särskilt bra på engelska.

  Margot är en av alla dessa politiker som ser ner på väljarna och som tror att hon i sin upphöjda godhet styr över allt annat. Hon är en av dem som jag vill ha rättegång ang. landsförräderi först av alla. Och jag jobbar inom rättsväsendet.

  Men snart inte längre. Eftersom de gör vad de kan för att tysta mig.

  V

  SvaraRadera
 8. Va? Vill MW avbryta bygget av det socialistiska lyckoriket nu? Var är luftslotten som alla ska bo i? Regnbågarna som ska lysa upp vår tillvaro?

  SvaraRadera