fredag 9 oktober 2015

Vi måste snabba på med avvisningarna ..


.. av dem som får avslag från sina asylansökningar, sa statsministern och det innebär, som vi redan fått veta av både Löfven och Ygeman, att polisen får avvisa dem som händelsevis identifieras i samband med trafikkontroller eller liknande. En inställning som förmodligen är avsedd för att skapa trygghet hos den växande gruppen människor som vistas här illegalt .. följ trafikreglerna så får ni stanna, typ.

I övrigt kör vi så det ryker även om det innebär att tiotusentals människor kommer att tillbringa vintern i särskilt anpassade tält. Just nu finns det bara 185 tält som räcker till 1000 platser, vilket inte ens räcker till dem som kommer under ett dygn. Fler tält ska beställas, och Morgan Johansson visade en bild på ett av de befintliga tälten så att vi förstår att han har kontroll på läget.

Medan vi väntar på att tälten ska sys och levereras så kommer migrationsministern att "inventera privata lokaler"  som kan användas som bostäder till asylsökande eller dem som fått sina uppehållstillstånd.

Privata lokaler som är avsedda för att användas till privata verksamheter som i sin tur kanske kunde ge de arbetstillfällen som migrationsministern efterlyser genom att säga att det är ALLAS vårt ansvar att se till att de nyanlända kommer i arbete?

Eller så tänkte han på de lokaler som gapar tomma när landets mjölkbönder lägger ner sina verksamheter?

Flyktingmottagandet ska hanteras så att det blir "ordning och reda" och av "Sverige tillsammans" .. det vill säga av dem som kan och vill ägna sin fritid åt denna oavlönade uppgift under oöverskådlig tid, eftersom regeringen inte har den blekaste aning om vad som händer, vad som kommer att hända, vad som sker när det händer och hur de ska förhålla sig till de problem som de hoppas inte uppstår.

Gustav Fridolin vill göra det lättare att rekrytera de lärare som redan nu saknas och därför kommer han att besluta om "snabbspår" för alla högutbildade lärare som finns bland dem som nu kommer från Syrien. Särskilt viktigt, extra insatser, fjärrundervisning, kontinuerliga samtal och att "Sverige kavlar upp" .. kommer att lösa alla problem med skolan. Dock "inte lika snabbt som det gjorts tidigare"?

Åsa Regner klargjorde att flyktingbarnen kanske inte behövde bo på dyra HVB-hem utan kunde klara sig med boenden med boendestöd. Det som fick ögonbrynen att fara upp i hårfästet var att begreppet "barn" i det sammanhanget handlade om åldersgruppen 16-20 år?

Jag som i min enfald trodde att 18 år var någon slags vuxengräns?

Men .. hur ska nu det hela finansieras?

Men ingen vill tala om vad det kommer att kosta, ingen vill veta vad det kommer att kosta och absolut INGEN vill ta ansvar för att det kommer att kosta.

Det är ju inte regeringens problem utan ett kommunalt problem som kanske kan lösas med extra .. frivilliga .. insatser om det behövs när situationen redan blivit ohållbar .. eller nå´t?

Hur många kände trygghet eller fick en känsla av förtroende efter regeringens presskonferens?

Jag för min del förstod inte ens varför de höll den?13 kommentarer:

 1. Vadå kosta? Det har ju Henrik redan talat om: en pizza kommer det kosta. Eller kanske 2. Och vad skulle vi annars gjort med de pengarna vi korkade människor? Supit upp pengarna på nån larvig charterresa!
  Obs! Ovanstående var ironiskt!
  Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Lät mest som när en alkis motiverar varför han byter ner sig till ett billigare märke... istället för att inse att det man fyller på med är problemet. Vår regering knarkar godhet, överdos som enda utväg?

  SvaraRadera
 3. Ja det gäller att utvisa så många som möjligt utan att leta efter dom...För det är ju rasistiskt och kränkande att kolla upp människor med utländskt utseende....vi får hoppas att det är många illegala flyktingar som kör bil i Sverige,så polisen har nån chans att göra sitt jobb.

  SvaraRadera
 4. Just nu bröt KD DÖ-pakten! Det lär väsentligt röra om i den politiska självgodheten! Äntligen händer det kanske något..! /Gunilla

  SvaraRadera
 5. OT: Jublar över att KD röstar nej för DÖ!!!!

  On Topic: är tillräckligt cynisk över utvecklingen i Sverige för att inte förvänta mig någon som helst åtgärd från den sk regeringen trots den totala krisen i migrationen. Tycker de verkligen att vi räddar folk genom att sätta dem i tältläger i svinkalla Sverige jämfört med att se till att de har mat, vatten och annat i tältläger i varma mellanöstern/Turkiet??? Instämmer med sosse-värmlänningen: de är otroligt korkade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Du får inte socialbidrag, föräldrapenning, barnbidrag etc i ett Turkiskt läger. Tror nog svenskars pengar duger som paraply.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  2. Jo, jag vet... men hur länge kommer vi ha råd att betala dessa bidrag med volymen på invandringen på max??? Tror det slutar med att pengarna helt enkelt tar slut. Åker de hem då?

   Radera
 6. De står där och häver ur sig en massa osammanhängande, idiotiskt dravel och tror att svenska folket är så j-a korkade att de ska fortsätta rösta på dessa svammelgubbar och svammelkärringar.

  Tyvärr så har de rätt.

  V

  SvaraRadera
 7. Mitt hopp infriandes för omväxling skull och jag vädrar för första gången på länge min morgonluft.

  Det kan hända att detta blir till en försämring i korta loppet med S & M i en ohelig allians, men bara att bryta dödläget som vi hade nu kommer i långa loppet leda till en bättre förändring. Jag känner nu att det finns ett hopp för det nästa 7 åren.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kd-lamnar-decemberoverenskommelsen/

  SvaraRadera
 8. Läser åter igen min kommentar. Syftningsfel så att det skriker. Så här borde det stå.

  "Tyvärr så tror de rätt."

  V

  PS. Och jag vet, svenska folket bör stavas korkat, inte korkade.

  ;-)

  V

  SvaraRadera
 9. Fridolins idé att rekrytera lärare bland invandrarna är nog inte så dum. Jag kan tänka mig att de är vana vid helt andra ingångsvärden till disciplin, inlärning av faktakunskaper och betygssättning.

  För tusan, se till att ersätta de flesta av landets rektorer till att börja med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast förutsättningen är väl att de lär sig språket först och det lär väl ta sin tid?

   Radera
 10. Med tanke på det stora mottagandet av invandrare så är det snarare bara en tidsfråga innan det officiella svenska språket är arabiska och då lär det knappast vara några problem med att rekrytera lärare och rektorer från de "nya svenskarna." //tompas11

  SvaraRadera