lördag 24 oktober 2015

Magdalena Andersson är inte min finansminister.


Landets finansminister har äntligen insett att förutsättningarna för landets ekonomi har ändrats radikalt och hon tänker lösa detta lilla problem genom att låna och spara.

Hon kan tänka sig att kapa kostnader för migration och titta på kostnaderna för "andra områden".

Inom vilka andra områden än migrationen ser du att det är möjligt att spara? .. frågande en intresserad journalist, som fick svaret .. Till exempel assistansersättningen och sjukförsäkringen.

Jaha, då vet vi. Efter en rejäl genomgång av landets alla assistansberättigade, där nitiska utredare från Försäkringskassan omprövade alla ärenden där det fanns en chans att peta ut en handikappad ur systemet och där assistansen räknades i minuter, var det många som förlorade alla möjligheter till eget liv. Många åldrande föräldrar befann sig återigen i samma ångest som de levt i innan "barnet" funnit trygghet i eget boende med assistans.

Förra utredningen som bara är några år gammal visade att fusket inom assistansersättningen var betydligt mindre än det fusk som förkommer bland vabbande föräldrar .. men det hindrar inte finansministern från att försöka pressa pengar ur redan hårt drabbade funktionshindrade och deras anhöriga.

Och så handlar det om sjukersättningen. För närvarande är de offentliganställda socialsekreterarna och poliserna lika hårt ansträngda, utbrända och i behov av sjukskrivning som alla de som arbetar i vården. Eldsjälarna i civilsamhället, som politikerna prisade och hyllade för deras insatser .. består också av människor som närmar sig fullständigt sammanbrott och sjukskrivning.

Det är på dem och på de långtidssjuka som lever på sjukersättning som Magdalena Andersson ska göra besparingarna som är tillräckligt stora för att möta kostnaderna för politikernas oförmåga att hantera vågen av asylsökande.

Att ha ett välfärdssystem som är så generöst som vårt är naturligtvis ohållbart om det ska utnyttjas av alla som kan ta sig in över gränsen .. oavsett om de får asyl eller bestämmer sig för att bosätta sig här illegalt, det är det väl få som betvivlar.

Men att tusentals .. tiotusentals .. unga män ska försörjas till en kostnad av en miljon kronor om året var, bara för att de själva påstår att de inte uppnått 18 år .. utan att någon ens får försöka kontrollera om uppgiften är med sanningen överensstämmande är så vansinnigt att det trotsar all beskrivning. Särskilt med tanke på att det kan vara årets 30-50000 som ökar årligen.

När en funktionshindrad ung människa ska kissa inför en utredare från Försäkringskassan, bedömer denne att hjälp AV med byxorna är integritetsnära, men att hjälp PÅ med byxorna inte är det. Fyra minuter assistansersättning vid varje tillfälle är högsta vinsten om du inte kan klara toalettbesök själv.

Att få hjälp med duschen när du inte kan hantera den, är INTE integritetsnära. Om du kan tvåla in underlivet själv är duschen INTE integritetsnära. Kan du duscha så du blir våt, men måste du få hjälp med intimhygienen ÅR det integritetsnära och berättigar dig till assistans med hela duschsituationen .. ca 20-30 minuter för varje dusch .

Att ifrågasätta en persons uppgivna ålder .. som naturligtvis befinner sig under den gräns där samhällets omsorger upphör .. ÄR integritetskränkande. Att använda sig av möjliga metoder att bedöma trolig ålder ÄR integritetskränkande. Att utföra dessa undersökningar ÄR integritetskränkande både för den som gör det och för den som undersöks?

Om du har ett handikapp som gör att du mekaniskt kan föra gaffeln till munnen, men inte förstår att du ska stoppa den i munnen, om du kan få ner byxorna när du ska kissa men inte få upp dem, om du kan blöta ner dig men inte tvåla in dig .. då får du ingen assistansersättning.

För att få assistansersättning behöver den funktionshindrade ha behov av hjälp med de grundläggande behoven .. hygien, klädsel, kommunikation och mat .. på minst 20 timmar i veckan. Och då ska samtliga hjälpinsatser vara praktisk och integritetsnära.

Men säger du att du är 15 år så får du förmåner upp till en miljon om året .. även om du är närmare 30 år? Din psykiska hälsa, din framtida utveckling och ditt välmående ägnas stort intresse till skillnad från den handikappades psykiska hälsa eller utvecklingsmöjligheter som det inte finns utrymme för inom vare sig assistansersättningen eller omsorgen.

Det vet ju alla, att andra länders barn är tidigare utvecklade fysiskt än våra ... är den vanligaste ursäkten för att inte ifrågasätta det som ofta är uppenbart. Hade den meningen varit omvänd hade den ansetts vara djupt rasistisk.

Så ... så länge som du misstänkliggör och ifrågasätter sjuka och funktionshindrade, och samtidigt, okritiskt, ger frikort till alla unga män sin påstår sig vara minderåriga, så är du INTE min finansminister, Magdalena Andersson.


16 kommentarer:

 1. Inte min heller men ändå drar hon pengar från mig varje månad. Hur ska jag få slut på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flytta utomlands.

   Radera
  2. Skall jag överge mitt land för att sossarna har överlämnat det till främlingar? min gård har varit i släktens ägo i 500 år.
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
  3. Utlandssvensk25/10/15 12:59

   @Bo Adolfsson

   Jag såg din kommentar om Eliasson och Reinfeldt hos Fnordspotting.

   VÄLDIGT imponerande gräv! Min hatt är av för dig, Herr Civilingenjör.

   (Jag är inte välkommen hos Fnordspotting och ber om ursäkt till blogginnehavaren här för att detta är off topic)

   Radera
  4. Vad hjälper det att gräva? Jag är också på väg utomlands.
   Ge rosorna ffa till Merit Wager! Köp hennes böcker! Läs hennes blogg! Att hon orkar! Finsk sisu!
   Tyvärr räcker inte min västgötska, bondska envishet till längre. Jag har blivit utmobbad och lämnar över till de svenskar som är kvar att bevisa att de ännu har någon självbevarelsedrift.
   boa

   Radera
  5. Utlandssvensk25/10/15 18:33

   "Vad hjälper det att gräva? Jag är också på väg utomlands."

   Jo jo, jag vet att det är hopplöst!

   Vart ska du flytta? Bra tråd här om olika alternativ:

   http://mensanen.blogspot.se/2015/06/emigrera-del-2.html

   Radera
  6. ja Bo, om man vill slippa bidra till vansinnet så är enda sättet att flytta utomlands. Alla som arbetar eller äger något kommer lassas på nya skatter, och kontrollen kommer bli ännu hårdare. Och skyll inte på sossarna, Reinfeldt öppnade kranen på vid gavel för att straffa svenskarna som hade mage att rösta (enligt honom då) fel.

   Radera
  7. utlandssvensk25/10/15 21:44

   "Reinfeldt öppnade kranen på vid gavel för att straffa svenskarna som hade mage att rösta (enligt honom då) fel. "

   Reinfeldt "öppnade kranen" direkt efter valet 2006, vilket även var helt i linje med vad man tydligt hade lovat väljarna, Redan när nya M grundades 2003 var en absolut grundbult en mer generös invandringspolitik.

   Alliansen gjorde flera stora uppgörelser med MP om immigration långt innan 2011, av den mycket enkla anledningen att de hade samma uppfattning på området. HELA TIDEN.

   Uppgörelsen efter valet 2010 var också extremt tydligt flaggad långt innan valet. Redan 2009 gick Reinfeldt ut och berättade tydligt att han tänkte göra upp med MP om inte alliansen fick egen majoritet och han upprepade detta många gånger.

   Sen var uppgörelsen helt betydelselös, i princip inget förändrades. Sveriges andel av världens asylsökande var också helt stabil från åren innan 2011 till åren efter.

   Radera
 2. Hela välfärdssystemet håller på att haverera! Här i Skåne håller tror jag samtliga socialförvaltningar att haverera - personalen jobbar kontinuerligt övertid, belastningen sägs ha ökat trefaldigt sedan inflödet ökade så dramatiskt i augusti/september. Hela Sverige - åtminstone Skåne - håller på att kollapsa!

  SvaraRadera
 3. Vårt kommunalråd här i Mölndal, Marie Öst (s) har ägnat hela året åt att ta hand om dessa "barn". Hela vårt fina vandrarhem gjordes om till boende. Enrumslägenheter hyrs för 60 000 kr/månad av skrupelfria politikerkompisar. Kan detta vara lagligt? Vem bryr sig om lagar?
  Det är ju "allas lika värde" -religionen som gäller med ett feministiskt styre (inkl en köpt manlig kd) i kommunen. När det gäller 90-åringars rätt till äldreomsorg överklagar dessa feminister till kammarrätten för att kommunen skall slippa. Som kommunmedborgare skäms jag över mitt styre!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kanske är ett Värsta Fröpunda-fan?

   Radera
 4. Hej.

  Det finns en hel massa jag skulle vilja föreslå men det vore att fara ut i affekt mot den socialdemokrati som delar sina ideologiska hjärterötter med Stalin och Hitler. Finansministern kanske snart kommer på att hon kan ordna än mer pengar åt sitt nya folk om man helt enkelt återinför socialdemokratins steriliserings- och eugenetikprogram. Kanske de borde kalla sig 'Internationalsocialister' istället?

  Det finns inget mer att säga. Må hon drabbas av konsekvenserna av sina beslut.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Citat: "Må hon drabbas av konsekvenserna av sina beslut." Slut citat. I verkligheten och på riktigt är att det är inte hon som drabbas, utan du och jag. Så illa är det i verkligheten. //tompas11

  SvaraRadera
 6. utlandssvensk25/10/15 01:27

  Hur var det med Anders Borg? Var han din finansminister?

  Jag hade en mängd debatter med olika M politiker om just ensamkommande flyktingbarn inför valet 2010 och ALL kritik avfärdades som rasism. Det var fullkommligt klart att Alliansen under inga omständigheter ville göra några förändringar i systemet, som då var i princip exakt det samma som nu. Antalet hade redan vuxit kraftigt varje år en tid men ALLA allianspolitiker var helt eniga om att det inte fanns någon gräns.

  Dagens inflöde är nästan helt ett resultat av alliansens signalpolitik under 8 långa år. För övrig är det inte nu som vi tar emot störst andel av väldens asylsökande, utan detta inträffade 2007, när 11% av alla jordens asylansökningar lämnades in i Sverige. Endast USA, med 30 gånger större befolkning, tog emot fler.

  Men vem vet kanske kan vi slutligen bli världsetta nästa år! Det skulle, på alla sätt, vara en passande final på det land som en gång var Sverige.

  Grattis Reinfeldt, du vann!

  SvaraRadera
 7. Utlandssvensk25/10/15 13:45

  För lite historik, se här:

  http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/asylsokande/ensamkommande-barn

  Notera att det knappt förekom några "ensamkommande innan alliansen tillträdde och sen dess har vi sett en ganska jämn exponentiell tillväxt.

  2005 kom det cirka 400 och 2012 var vi uppe i 3600 och det var en väldigt jämn och fin tillväxtkurva. Allt som har skett sen dess är att tillväxten har fortsatt i ungefär samma takt.

  ALLT ansvar för detta ligger på alliansen, ingen annan.

  SvaraRadera
 8. En anonym tipsare inom regeringskansliet avslöjar om full panik och interna krav på massiva besparingar.

  http://www.tino.us/2015/10/winter-is-coming/

  //tompas11

  SvaraRadera