söndag 4 oktober 2015

För att få en reglerad invandring behöver Sverige fler trafikpoliser!!


I dagens intervju i DN fick Stefan Löfven frågan .. Den som inte får asyl ska avvisas. Det har du upprepat i höst. Det har ni pratat om de senaste dagarna. Men vad talar för att polisens
kontroller blir mer effektiva nu?

Statsministern kunde inte säga exakt hur de polisen skulle göra. Men han ansåg att .. "det är viktigt. När vi säger reglerad invandring så menar vi det.

Men ..  "det är myndighetens uppgift. Jag kan inte styra exakt hur de ska göra. men det är viktigt".

På frågan om hur det som förut kallades "polisens jakt på papperslösa" skulle hanteras i dagsläget, svarade landets ledare ..

"Enligt det regelverk som finns. Du får ju inte gå runt och säga att ”den ser skum ut, eller den har annan hudfärg, eller den är muslim”. Men vid de tillfällen som inte är diskriminerande, så att säga, i samband med att man kollar något annat i trafiken till exempel, så kan man passa på. Det måste göras. Folk måste känna legitimiteten i det här".

Vilket inte kan tolkas på något annat sätt än att enda sättet att upptäcka och kunna utvisa den som vistas illegalt i landet är om denne fastnar i en poliskontroll av något slag?

I går sa Morgan Johansson att 6000 personer skulle utvisas. Det finns 200 låsta platser där Migrationsverket kan förvara de som ska utvisas. Resten .. ca 5800 personer kan därför röra sig fritt i samhället tillsammans med alla andra som saknar skäl att stanna i landet.

Vi kommer att behöva en in i helsikes massa trafikpoliser för att kunna "passa på" att identifiera dessa personer på ett icke-diskriminerande sätt. Förmodligen en trafikpolis vid varje röd gubbe eller på andra platser där polisen "kan passa på" och göra icke-diskriminerande identitetskontroller.

Det känns tryggt att veta att Stefan Löfven tycker att det är viktigt att han inte kan styra exakt hur polisen ska göra för att få effektivare kontroller där de kan "passa på" att identifiera personer som vistas illegalt i landet.

Jag är "övertygad om att vi kan klara det här som land" .. sa Morgan Johansson, "Vi är ett välorganiserat land, vi har en ordning trots allt."


Trots allt? Han måste förmodligen mena bristen på trafikpoliser?


5 kommentarer:

 1. Klart att det måste bli trafikpoliserna som ska fixa även detta. Dom är ju dom enda poliserna som gör sitt jobb i dag.

  SvaraRadera
 2. @Bitterp-tt-n.

  På fem år har var femte trafikpolis försvunnit. Samtidigt har antalet fartkameror ökat kraftigt, rapporterar TT.

  http://www.expressen.se/motor/fler-fartkameror--farre-trafikpoliser/

  Vi löser problemet, dock fel problem... såvida det inte är fortkörande personer som dessutom vistas illegalt i landet som är måltavla för våra fartkameror ;-)

  SvaraRadera
 3. Kommentarerna från Löfven blir allt sjukare och sjukare och den mannen är Sveriges statsminister. Inte att undra på att landet har frossa och feber, lär väl sluta med en infarkt... //tompas11

  SvaraRadera
 4. Löfven, Morgan och Mig's GD = The Three Stooges!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Larry, Moe and Curly :)

   Radera