lördag 10 oktober 2015

Vad står egentligen MP för?"Sverige står mitt i en av de största humanitära insatserna i landets historia", inledde statsministern gårdagens presskonferens. Över 80 000 personer har kommit till landet och innan året är slut beräknas siffran stiga till 150 000 eller mer. Bristen på bostäder för flyktingar har dessutom lett till ett beslut om att Migrationsverket ska kunna använda tält för att kunna ge flyktingarna tak över huvudet.

Inrikesminister Ygeman framhåller att ”det är en allvarlig situation. Vi har sett en integration som inte alls fungerat så bra som vi önskat under en ganska lång tid”. Om Sverige inte klarar av att hantera flyktingmottagande på ett mer effektivt sätt väntar "enorma ekonomiska påfrestningar”.

S-politikern Daniel Schützer går till rasande angrepp på partikollegan Morgan Johansson som inte har den minsta förståelse för vilka påfrestningar landets kommuner utsätts för, Länsstyrelsen i Västra Götaland beskriver situationen som ansträngd, i synnerhet i Göteborg och Mölndal. Framöver bedöms situationen för centrala samhällsinstitutioner som skola och socialtjänst som allvarlig, Länsstyrelsen i Södermanland varnar för social oro om flyktingvågen fortsätter. ”Då det ekonomiska läget i flera av länets kommuner är ansträngt gällande flyktingmottagandet kan en plötslig ökning ytterligare späda på sociala och politiska orosyttringar” och i Västernorrland befarar länsstyrelsen att det blir svårt att följa de lagstadgade kraven på skola och barnomsorg om antalet asylsökande fortsätter att öka. ”Att uppfylla skolplikten kan bli ytterst svårt när personal- och lokalbehoven ökar ytterligare”.

Från Trelleborgs kommun kommer nödropet .. "Vi arbetar i motvind och känner oss helt utlämnade. Det är nattsvart just nu, och vi försöker oss hela tiden hålla oss ovanför vattenytan" och efter att ha kommit så långt kan man väl anta att regeringen arbetar både dag och natt med att åstadkomma den "ordning och reda" som statsministern utlovat fler gånger än jag kan komma ihåg?


Särskilt utbildningsminister Gustav Fridolin borde vara strängt sysselsatt med att rädda den skola han lovade att förvandla till oigenkännlighet efter 100 dagar vid makten. I och för sig har han lyckats även om det inte är på det sätt han tänkte sig .. men nu när trycket från omvärlden gjort att regeringsbudgeten föll ihop som en misslyckad sufflé redan innan den klubbats igenom i riksdagen så borde vi väl kunna anta att han är strängt upptagen med att åstadkomma lösningar så att alla nyanlända barn får en anständig skolgång?

Men döm om min förvåning när jag inser att utbildningsministern har ägnat dessa händelserika veckor åt att repetera och filma ett boyband tribute som pausunderhållning i TV4:s program Idol?

Gränsen mellan media och miljöpartiet verkar att ha suddats ut totalt och nu vet vi inte längre vem eller vilka som "samarbetar" med Stefan Löfven i samarbetsregeringen. Är det TV4, SVT/SR, DN eller landets kvällstidningsjournalister??

Svensk politik blir mer och mer obegriplig .. men jag kanske har missförstått förkortningen MP?

För kan Folkpartiet Liberalerna i all stillhet dumpa namnet Folkpartiet och förvandla sig till Liberalerna så är det väl igen som hindrar att Miljö Partiet på samma eleganta sätt offrar Miljö för Media?5 kommentarer:

  1. MP - MediaPartiet annonserar årets stora satsning, som de fyndigt döpt till "Spel för gallerierna" med underrubriken "Tomma tunnor skramlar mest." //tompas11

    SvaraRadera
  2. Väljarföraktet är totalt med den intellektuella 'lattjo-lajban-nivån' hos MP! En 'utbildningsminister' med sådana ambitioner kan aldrig tas på allvar! Skulle vilja kalla detta för intellektuell dekadens och underskattande av Sveriges medborgare! //Gunilla

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera