tisdag 20 oktober 2015

Så otroligt typiskt svenskt.


Jag vet inte hur många gånger eller under hur många år som Johan Westerholm, (S), har varnat för den situation som vi nu befinner oss i på grund av politikernas märkliga förhållande till migrationspolitiken. Eller icke-förhållande, om man vill se det så?

Under hela valrörelsen var det en icke-fråga så till den milda grad att Stefan Löfven på fullt allvar meddelade att det inte behövdes varken migrationsminister eller migrationspolitik. Vi är ju alla människor och ska leva på samma villkor, var budskapet.

Ja, det låter i alla fall bra .. men nu ser vi hur det fungerar i praktiken?

Det här hade vi ingen aaaaaning om .. ekar den svenska regeringen. Hur gick det här till? Var kom alla ifrån? Och varför och varför just nu och varför just här?

Och PLÖTSLIGT så kommer någon på ... Var ska alla bo??

Frågan om vem som ska betala har ännu inte dykt upp i medvetandet hos våra makthavare, annat än på kommunal nivå, där det dras in på allt som kan dras in på .. och lite till. Handikapphjälpmedel till äldre är numera något som den äldre får bekosta själva .. men det räcker ju inte långt.

Efter mycket tänkande och funderande och förmodligen under stor ångest och vånda, tvingas Stefan Löfven förkunna att .. även om vi alla är människor och ska behandlas lika så måste somliga bo i tält den här vintern. Och kanske nästa? Och sen får vi se? Förhoppningsvis?

Jahaja? Så visar det sig att det inte finns några lediga tält och att de tält som finns kommer att vara för få när de så småningom dyker upp .. men DÅ kommer i alla fall några hundra av de flera tusen som kommer varje dag att få en sovplats.

Eller?

... och det här är så typiskt svenskt .. INGEN har begärt bygglov för tälten, så det går inte att bygga upp dem!

Det har beställts flera tält .. som också saknar bygglov .. så att andra länder får fler arbetstillfällen genom att sy asyltält till Sverige. Jag skulle bra gärna vilja veta vilket land det är.

Men den stora frågan är .. finns det en ansökan om bygglov för de tält som ännu inte finns?

Finns det godkända vatten- och avloppssystem till tältlägren? Och har någon ansökt om bygglov om de måste byggas ut eller om?

Hur kommer miljön att påverkas av uppvärmningen av tältlägret .. har Åsa Romson någon koll på miljöaspekten och de förordningar som kanske måste efterlevas i det här fallet? Sophanteringen är den planerad, godkänd och klar? Upphandlingen av mat, hanteringen av livsmedel .. har livsmedelsverket fått möjlighet att ge de tillstånd som krävs?

Spänningen är olidlig!

Men för att det hela ska bli en verkligt helsvensk historia saknas en manifestation och ett antal överklaganden från engagerade miljöpartister som vill rädda en sällsynt utrotningshotat art av små sprödlor, trollsländor eller sällsynta maskrosorkidéer, som bara finns på Revingehed utanför Lund.

Eller så kanske platsen är ett kulturminnesmärke av allmänintresse därför att ett konstnärskollektiv festade, rökte på och skapade folkbildande skön musik och konst precis just där på 70-talet?

Då kan det ta lika lång tid som att riva Slussen eller bygga Förbifarten innan det första tältet står på plats.9 kommentarer:

 1. Dom har säkert glömt att kolla om tälten är sydda och impregnerade av milövänligt och fairtrade material ?
  Har det gjorts nån granskad upphandling av tälten ? och har arbetarna fått avtalsenliga löner ?
  Och har dom som sätter upp tälten här i Sverige rätt utbildning för ändamålet ? Och är facket tillfrågat, så dom inte tar jobben ifrån nån annan tältuppsättare ?

  SvaraRadera
 2. Klart att det inte behövs någon migrationsminister,det är ett tabu område att prata om migration,de samtal som nu förs mellan mångkulturivrarna i 7 partier handlar bara om integration,hur skall det gå till att sänka trösklar i arbetsmarknaden och bostäder till de som flyr genom fem länder till Sverige!

  SvaraRadera
 3. Nu skall vi inte börja skoja med våra svenska lagar och regler! De finns väl av någon anledning, eller...?
  T ex regler om brandskydd är väl inte så dumt att ha?

  SvaraRadera
 4. När jag tänker efter tror jag tog upp "they're coming to take me away" för tidigt...
  Fast å andra sidan befinner jag mig just nu på "the funny farm" och börjat undra om jag kan söka asyl nå'nstans...

  SvaraRadera
 5. Tyvärr kommer vi se många improviserade uppvärmningsförsök när det blir kallare. Låt oss också anta att brandskyddet generellt är eftersatt. Det kommer bli många eldsvådor att utreda och många polisiära slutsatser som inte kommer kunna meddelas i media. Passar helt enkelt inte narrativet.

  SvaraRadera
 6. Typiskt Sverige med bygglov etc.? Ja, typiskt Sverige!
  Men det är än mer typiskt Sverige att våra folkvalda inte kan de regler som gäller för ALLA! Vi står alla lika inför lagen, vi har alla samma rättigheter som skyldigheter, då kan det inte komma som en överraskning att det kan behövas bygglov etc.!

  Undrar när t.ex. de 400 romerna i Malmö ska ansöka om bygglov?

  BIG FUCKING FACEPLAM!

  SvaraRadera

 7. Du skriver ironiskt.
  "Det här hade vi ingen aaaaaning om .. ekar den svenska regeringen. Hur gick det här till? Var kom alla ifrån? Och varför och varför just nu och varför just här?"

  Detta med naturlagar, exemplet vatten i landskap som söker sig fram enligt minsta motståndets lag och skapar meandermönster, vatten rinner, slingrar sig sökande fram på väg mot lägre område, havet.
  Tyngdkraften som sliter i vattnet motsvarar suget efter bästa villkoren för immigranterna.
  Slutsats: Lek inte humanitär stormakt och bli lägsta punkten i området dit allt vatten rinner.
  - Elementärt, min käre Watson!

  SvaraRadera
 8. Hej.

  "Man skall inte stirra sig blind på en lag" Svenska polisen 2015

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard

  SvaraRadera
 9. https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/17/2030-agenda-och-maktens-man-hur-hanger-det-ihop-del-1/

  https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/18/2030-agenda-och-maktens-man-kanske-hanger-det-ihop-sa-har-del-2/

  https://honesty4u.wordpress.com/my-weekly-thoughts/22-varfor-haller-hela-vastvarlden-pa-att-ga-under/

  SvaraRadera