onsdag 21 oktober 2015

Jag känner mig bestulen på min rätt att känna mig kränkt.


Att "åsiktskorridoren" är trång och begränsad till EN godtagbar åsikt, kan jag leva med så länge jag har kvar rätten att ha fel.

Men om jag också fråntas rätten att vara kränkt om jag utsätts för påhopp från dem som jag gör mitt bästa för att undvika .. det har jag svårt att acceptera.

Den svenska extremvänstern .. om det nu finns någon icke-extremvänster kvar?? .. har lagt rabarber på rätten att känna sig kränkt, offerrollen och den enda rätta sanningen, och här sitter jag utan möjlighet att försvara mig.

Det är jag som är felet och hindret för jämlikheten, jämställdheten och drömmen om det kollektiva samhället, som styrs av dem som är utvalda att stå för kollektivets åsikter, drömmar och vilja. Bara det att människor som jag finns, upplevs som en kränkning av dem som vill förändra samhället från ett rum som jag inte har tillträde till.

Hat och hot är egenskaper som tillskrivs mig även om jag uttrycker mig aldrig så försiktigt  .. men uttryck som r*vh*l och b*st*rds är ord som numera är godkända och förbehållna de högre klasserna, om de kommer från kulturen, konsten, media och framför allt medarbetarna på SVT/SR.

"Den kränkta vänstern" har inte bara gjort begreppet kränkt till sitt eget, de har också konstruerat och patenterat begreppen responshot och responshat som till sin natur vida överträffar det ursprungliga, upplevda, hotet eller hatet som resulterar i en kränkning som då .. naturligtvis .. måste explodera i en responskränkning i form av responshat .. eller responshot.

Jag vet inte riktigt hur de får till det .. men det är spelar ju strängt taget ingen roll när vinnaren är korad redan innan kampen börjar.

Hjälplösheten är total .. hur jag än gör, om jag ens vågar ifrågasätta, så kommer jag att mötas av en vänsterrespons som är våldsammare och mycket farligare än vad mina obetydliga åsikter är värda att ta strid för.

Så läser jag om Dan Park. Denne märklige man som utan konkurrens erövrat titeln ”Sveriges mest föraktade konstnär”. Konstnären med den urartade konsten, provokatören, uppviglaren, "rasisten" som klåfingrigt petar, rotar, ifrågasätter och utmanar yttrandefriheten.

En yttrandefrihet som under de senaste åren hamnat under samma patent som hot- och kränkningsbegreppen och responshandlingarna.

Jag har svårt att förhålla mig till Dan Park. En del av hans verk är smått genialiska samtidigt som mycket är rent av frånstötande, men en sak vet jag .. människor som Dan Park lämnar ingen oberörd.

Särskilt berörda tycks medlemmarna i AFA .. Antifascistisk Aktion .. ha blivit. Dan Park har uppenbarligen lyckats åstadkomma en spricka i den kränkta rustningen och därför har de ledande Antifascistiska generalerna manat manskapet till kamp i form av en tävling som går ut på "att kränka Dan Park".
Man ska alltså sparka uppåt genom att uppmana till våldshandlingar som har till syfte att göra Dan Parks liv till "en enda lång kränkning" genom att ge honom en "tjuvsmäll", stjäla hans glasögon, trycka tuggummi i hans hår, hälla valfri dryck över honom eller förnedra/misshandla honom på valfritt sätt?
 
På sin hemsida trycker AFA:s arrangörer på att .. det finns inte någon övre gräns för hur mycket vi tycker att Du kan kränka honom. Kränkningar gör sig bäst i grupp, så ta med några vänner på jakt efter Dan!Är detta ens lagligt?

Eller blir allt lagligt så fort det sker under en vänsteretikett? Till och med en offentlig uppmaning till våldshandlingar och misshandel? Köpte AFA sig livslång immunitet mot granskande journalistik när de bildade Researchgruppen som har till uppgift att hjälpa kvällspressen att hänga ut vanliga svenskar som uppmanar till "kränkningar" i kommentarsfälten på alternativ press?

Skulle jag kunna lägga ut motsvarande uppmaning under rubriken  "Att kränka en politiker"? Vilka reaktioner skulle det framkalla?

Titta på Dan Park, läs om Dan Park .. tänk lite .. och sedan ni kanske undrar som jag .. vad är det som ger AFA rätten att kräva denna explosion av responshot, responshat och responskränkning?

Dan Park har redan blivit misshandlad, fängslad, bötfälld och hatad. Han vet att .. Det är ingen idé att jag anmäler det till polisen. Åklagaren lägger ned och sedan finns det ingen misstänkt. När vänstern misshandlade mig på Davidshalls torg, då hade polisen gripit två personer, fast åklagaren valde att lägga ned åtalet.

Däremot så funderar han på om han själv ska skicka in ett bidrag till tävlingen .. Man kanske själv ska ställa upp i tävlingen med bilder på där jag kränker mig själv med tuggummi i håret, men det kanske är fusk om jag själv ställer upp?

Det är också ett sätt att se på saken .. "If you can't beat them, join them", typ?

Om jag bekämpar åsiktskorridorens väktare med deras egna medel, genom att känna mig kränkt och dessutom utsätter mig själv för responshat så fort som jag uttalat en åsikt, kan det då vara möjligt att bemöta dessa handlingar på ett trovärdigt sätt genom att hävda responskränkning?

Eller slutar det med att någon häller kaffet över mig, medan de stjäl mina glasögon, kastar sten på mig och slår mig sönder och samman för den "goda sakens skull".SvD, GP,

6 kommentarer:

 1. Med tanke på stenkastar- och gapvänsterns vurm för våld på sina meningsmotståndare och tydligen även på senare tid på sina egna, så börjar man ju undra vem som anlägger alla bränder......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tomorrow's fascists will be the anti-fascists. (Italienskt ordspråk)

   Radera
 2. Hej.

  Ta det lugnt och håll ut. Om några år kommer vänsterns strukturerade normkritik att vara irrelevant och de kommer att splittras för gott. Även om vänstern väljer att ignorera det hot mot civilisationen som islam utgör (de varianter som släpps fram i svenska media i synnerhet) kommer inte islam att ignorera vänstern. Till slut blir överfallen, våldtäkterna och steningarna av homosexuella och andra som bryter mot sharia för många. Till slut kommer det att vara vit medelklassvänster som drabbas, inte bara bruna människor från de pittoreska ghettona. Då kommer en grupp att bli än mer extrem och frivilligt underkasta sig sharia för att visa hur extremt progressiva man är, och de andra kommer att fly eller förgöras.

  Vi andra, oavsett färg, ideologi eller tro, som är förenade av ömsesidig respekt och tolerans, och sköt ditt så sköter jag mitt, bör påskynda denna splittring genom att ständigt skriva artiga och välformulerade brev till olika företrädare för vänstergrupper. Vi bör även skriva till journalister som sympatiserar med dessa grupper, och till politiker och människor inom föreningslivet. breven (e-breven) bör vara på temat "Vänstergrupp X samarbetar med extremistgrupp Y som säger såhär [valfri antisemitisk/antidemokratisk/homohatande] uttalande. Står er organisation för dessa åsikter? Varför stödjer ni en grupp som gör det?" och så vidare. Artighet, korrekthet och saklighet, inga personangrepp, självrättfärdigande formuleringar eller småaktigheter och svordomar. Ge dom ett mejl om dagen, så håller du vänsterstressen borta från magen :)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Dan Park tänker tydligen vara med i tävlingen och skicka in nidbilder på sig själv. Hoppas han vinner

  SvaraRadera
 4. Dessa AFA, vilka vidriga typer! Hur kan de leva med sig själva? Hur klarar de att se sig själva i spegeln? Uppmana till sådana vidrigheter mot en ensam människa. Usch!

  SvaraRadera
 5. Nisse i Hökarängen21/10/16 14:12

  "Undrar vad de papperslösa torkar sig med i röven efter de har skitit" (citat Dan Park).

  SvaraRadera