fredag 9 oktober 2015

Kristdemokraterna valde sina väljare före Stefan Löfven ..


.. och hans kompisar på vänsterkanten, och ska jag vara ärlig så hade jag aldrig i livet undertecknat någonting som kom från den sidan.

Nu är förvirringen total på ledarsidorna .. vad är det som gäller, händer eller kommer att hända?

Men om man ska vara riktigt noga så dog nog decemberöverenskommelsen i samma ögonblick som klubban föll. En överenskommelse, som undertecknats av 2 plus 4 personer som var och en ingick i och representerade två olika allianser, kan väl knappast vara giltig om den sägs upp av en? Om den ska fortsätta att gälla på ett sätt som gör att ingen ska kunna ifrågasätta giltigheten i fortsättning, så måste den väl omformuleras och undertecknas av de återstående fem partierna än en gång?

Vilka vågar göra det nu? Vilka vågar låta bli?

Spänningen är oliiiidlig!

Åtminstone ser det ut så i alla andra sammanhang. Men å andra sidan så hade ingen annan part i något annat sammanhang burit sig åt som Stefan Löfven och hans vapendragare. De mest kreativa lösningar och formuleringar har använts för att trixa in beslut i budgeten trots att de normalt sett hade diskuterats och fattats beslut om i riksdagen. Löfvens handslag dolde falskspelarens kort i rockärmen.

Men synden straffar sig själv, den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket, djävulen finns i detaljerna, liten tuva stjälper ofta stort lass eller den som gräver en grop åt andra faller själv däri .. det finns många uråldriga ordspråk som bevisar att den siste idioten inte är född än .. eller att Stefan Löfven inte är den mästerförhandlare som han själv utsett sig till.

Hela dagen har jag följt Kd:s riksting. Det har varit en njutning att se politiker som faktiskt verkar ha roligt och som kan skratta tillsamman utan att hånskratta åt någon annan. Inte en enda gång hörde jag någon bli aggressiv, uttala ens det blygsammaste lilla kraftuttryck eller såg någon kasta föraktfulla blickar på en oliktänkande.

Till och med twitterflödet var sansat och hyfsat respektfullt ... det är egentligen inte klokt att man ska behöva förundras över en sån sak?

Men, oavsett vad som händer så tror jag att det blir en strimma ljus och lite frisk luft i den tidigare så hermetiskt tillslutna debatten och blir det inte det så har Kd vunnit i alla fall ..

.. för NU har vi TVÅ oppositionspartier i Sverige.

Det är jag ärligt och uppriktigt tacksam för.

.. och som ett brev på posten kom meddelandet från Moderaterna ...
10 kommentarer:

 1. Det känns sååå bra! Som frisk höstluft!
  Ska bli intressant framöver. Tänk, jag som såg svensk politik som stendöd för bara någon dag sedan.
  Underbart!!!

  SvaraRadera
 2. DÖ avled hastigt efter en tids sjukdom. Må DÖ vila i frid!
  Så nu har samtliga allianspartier lämnat DÖ enligt SVTs Rapport. Ibland går det i ett nafs!
  //Gunilla

  SvaraRadera
 3. Ingen kommer att sänka regeringen .. om inte Löfven gör det själv .. eftersom det är helt fel tidsmässigt. Men nu finns den möjligheten och den gör all skillnad i världen! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Tror att S och MP kommer att regera ihjäl sig! //Gunilla

   Radera
 4. Alla ordspråken, får mig att tänka på Mick Talbot i Nile City :-D Hela politikerskrået påminner om Nile City!

  SvaraRadera
 5. Ja, det var ju bra men tilltron till politiker kan vara svårt att få tillbaka. Vem vet vad de hittar på nästa gång? Till vilken håla de säljer våra röster? Eller är det som vanligt att röstboskapens minne är kort?

  SvaraRadera
 6. Hej.
  Bra gjort av Kd! Det är inte mitt parti, men de förtjänar respekt för att de tar ansvar för demokratin och medborgarens frihet. Vem vet, Busch-Thor (stavning?) kanske leder partiet mot ett liberal-konservativt parti byggt på modern kristendoms humanitet?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 7. Jag blir bara så jäkla störd över alla som nu tycker att KD och Alliansen går i SD:s ledband. Och tjatar om svek och att demokratin är skjuten i sank. Det är nu det verkligen handlar om demokrati. Folket har talat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket folk? Ja, Kd:s folk, det är väl dom du åsyftar antar jag? Och dom är väl knappast representativa för övriga av 97% av svenska befolkningen?

   Radera
 8. Eftersom övriga allianspartier följde efter så är det deras väljare som är folket.

  SvaraRadera