måndag 19 oktober 2015

Sanktioner och Konsekvenser.


Efter en helg som på gott och ont har varit minst sagt intensiv, landade jag i ett samtal med en person som på fullt allvar tänkte låta sin 14-åring skaffa sig en ensamkommande flyktingkompis genom att kontakta kommunen för direktleverans från ankomsten?

Men hur tänker du då? .. undrade jag. Finns det inga ensamkommande kompisar i h*ns skola, nu när det har kommit så många?

Men de hade ju sällskap av varandra och var inte särskilt intresserade visade det sig.

Och då fick jag precis den panikkänsla som alla våra makthavare gör sitt bästa för att vi inte ska få genom att undanhålla den information som anses vara panikframkallande.

När jag sedan läser om att flyktingar möts av clowner på stationen, när de anländer till Luleå, bara för att de ska känna sig välkomna och glada gör det inte situationen lättare.

Vad är det egentligen som händer? Först en clown och sedan ett asylboende eller ett tältläger och efter det .. ?? Ja, det är det ingen som vet, men det var trevligt att kliva av tåget i alla fall?

Och vill någon ha en kompis eller en nödlidande att ta hand om på lediga stunder, så kan man alltid låna en från tältlägret?

Hur kunde det bli så här? Är det överhuvudtaget någon som bryr sig eller ska vi bara göra som med tiggarna .. ge för att tillfredsställa vår egen bild av godhjärtad fattigvård .. typ Emil i Lönnebergas stora Tabberas .. eller vänta på att det går över och att alla åker hem av sig själva?

Det verkar inte finnas någonting som är bättre än ett tältläger i Sverige? Alla ska med och ingen ska lämnas utanför gränsen, typ.

Det är något som är verkligt skevt med den svenska inställningen till invandrare. Självgodheten firar triumfer och huvudsaken verkar vara att de får komma in i Sverige .. sedan får det bli som det blir. Får de ingen bostad, inget jobb, ingen framtid, inget liv .. någonsin .. så är de i alla fall i Sverige, vilket måste betraktas som den ultimata vinstlotten? En svensk flykting blir på så vis en slags bättre svensk som aldrig får ifrågasättas?

Jag vet inte jag .. men det känns faktiskt inte riktigt bra att betrakta människor på det sättet? Se hur MÅNGA vi har "räddat" till totalt beroende, passivitet och sysslolöshet?

Men spiken i kistan står ändå Miljöpartiets nya kulturpolitiska program för. Jag behövde inte läsa mycket för att gå i totalt panikläge och börja förbereda mig för landets undergång.

Är du en psykiskt stark, stabil och välbalanserad person kan du läsa det i sin helhet ..HÄR .. och känner du för att förbereda dig stegvis och lite lätt så kan du ta del av Adam Cwejmans reaktioner på GP:s ledarblogg HÄR eller läsa utvalda delar hos WTF .. HÄR.

Här slår Miljöpartiet Rättviseförmedlingens rekord i att sortera och registrera människor efter kön, hudfärg och etnicitet och tillsammans med den totala tystnaden från regeringen i övrigt får det mig att misstänka att alla andra ansvariga redan packat och lämnat landet i full panik.

Jag ryser vid tanken på att de enda vi har kvar vid rodret är Miljöpartiets båda språkrör som tänker styra landet enligt principen att alla människor för evigt bör placeras i fack och kvoter för att främja jämlikheten.

Vem är det som kör egentligen .. sa Anna Kinberg Batra och jämförde statsministern med Långben i Disney-klassikern som vi brukar se på julafton .. och när jag tänkte på det kom helgens aha-upplevelse.

Vid det här laget är väl de flesta medvetna om att vårt nuvarande system håller på att haverera och att ingen har några som helst idéer om vad som ska göras åt det. Men proppen som förhindrar samhället från att utvecklas åt något håll består ju mest av politiker, politiskt valda ledare och generaldirektörer, journalister och mediekoncerner med en politisk agenda samt kultur-, kändis och akademiker-debattörer med samma politiska enögdhet.

En relativt liten grupp som står som ett ungerskt gränsstaket mellan drömmar och verklighet.

Ta bort dem, låt polisen tillsätta sin egen ledning, migrationsverket anställa en kompetent kraftfull ledare som kan fokusera på uppdraget utan att snegla vare sig åt höger eller vänster, riv ner alla regler och förordningar som hindrar människor från att skapa egna företag eller bygga bostäder. Befria vården från den kostnadskrävande ryggsäck av pärmbärare och sammanträdesskapande chefer, mellanchefer och småchefer, samt deras pappersinsamlande underordnade .. som endast har till uppgift att sammanställa de uppgifter och den statistik som de politiskt valda Högsta Cheferna måste ha för att motivera sin existens och sin höga lön.

Omplacera kulturbidragen till bistånd till dem som inte har råd att ta sig till vårt fantastiska land, lägg till presstödet, tv-licensen och alla subventioner till alla andra konstnärliga verksamheter och låt människor skapa en ny och levande kultur .. utan politiska förtecken .. och låt dem söka sina egna nyheter, vilket de flesta i alla fall verkar göra redan i dag.

En liten klick får väldigt mycket för att uträtta väldigt lite vilket ger dem oproportionerligt stor makt .. medan majoritet får väldigt lite utan en chans att uträtta något alls vilket tar all makt ifrån dem. Det är inte särskilt fungerande om vi gemensamt ska bygga ett nytt bättre och fungerande samhälle.

Sverige är ett fantastiskt land, om man bortser från att det inte finns bostäder eller arbete, och även om vi inte anses ha mycket till kultur så kommer Miljöpartiet att arbeta och verka för att .. Tydliga direktiv och krav ska ställas på kulturinstitutioner och myndigheter att arbeta med mångfaldsfrågan på alla plan. Kvantifierade mångfaldsmål ska sättas upp, med sanktioner och konsekvenser från huvudmän om målen inte uppnås.

"Sanktioner och konsekvenser"! .. det är kanske inte är det vi lider mest brist på. Men det är som jag alltid sagt .. Miljöpartiet är som en omvänd hartass, de för otur med sig till den som står dem närmast för stunden.

Stackars Stefan Löfven .. 24,6 procent iväljarstöd är lika stor vinst för honom som den vinstlott en asylsökande drar när h*n möts av en clown på vägen till mångårig förvaring i ett i all hast iordningställt, förtätat asylboende i Luleå.


8 kommentarer:

 1. Ansvariga? Vilka då? Ansvaret avskaffades för över 40 år sedan. Din text stämmer på mycket. /T

  SvaraRadera
 2. Gycklarna hälsar er alla välkomna in i tältet. Där kommer ni att få träffa vår gyckelmästare Stefan och hans rödgröna narrar. Vi hoppas innerligt att ni kommer att ha trevligt och roligt tillsammans med oss i vårt cirkustält i cirkuslandet Sverige. Här är det cirkus varje dag. Visst är det ett fantastiskt land som ni kommit till. Ni ska veta att det är få förunnat att få denna ynnest och tänk bara, cirkus varje dag! I morgon så åker vi karusell hela långa dagen så vi blir riktigt yra i knoppen och dom som inte nöjer sig med detta får rida på den rosa elefanten, som står mitt i cirkustältet. De ni! //tompas11

  SvaraRadera
  Svar
  1. WOOW!! Jag betalar hur mycket som helst bara jag får rida på den rosa elefanten. :-D

   Mitt behov av livslögner och verklighetsflykt har aldrig varit större.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Undrar om inte clownerna kommer vända flyktingströmmen snabbare än SD´s tänkta informationskampanj.

  SvaraRadera
 5. Hej.
  Jag tycker det saknas mycket i programmet. Var är Kamratsången, var är ungdomstidningen 'Krokodil', och alla uppbyggliga kulturprogram för Pionjärer? Hur skall den uppväxande Sovjetmänniskan veta vad skönhet är om Partiets nomenklatura och intelligentsia utelämnar sådan vital information?

  Ursäkta, men visst är det väl 1975?

  Kamratliga hälsningar, från en helt besummnig drogis
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. Känslan verkar dålig för flyktingarnas reella behov. Som är kopplade till sexualitet och självförverkligande genom arbete och familjeliv. De är nog måttligt intresserade av det fantastiska Sveriges clowner och fika- och lära svenska-projekt. De vill ha arbete och bostad och männen vill ha kvinnor. I länder som Tyskland finns ju i alla fall horhus för männen att gå till. Men inte i Sverige. Den sexuella frustrationen bland de asylsökande invandrarmännen blir en tidsinställd bomb.

  SvaraRadera