Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

onsdag 8 februari 2012

Feberhallucinationer??


Sedan i lördags har jag varit mer eller mindre däckad av influensa och feber och kanske är det därför som reaktionerna på Fredrik Reinfelds uttalande, att vi borde ha rätt till att arbeta upp till 75 års ålder, verkar lika märkliga som feberhallucinationer??

Att få rätt till att arbeta längre än till 67 år är för de flesta fruktansvärt upprörande??

Varför??

Den som vill gå i pension vid 61 kan fortfarande göra det .. det finns inga funderingar på att ändra på den saken ... men ändå så skriker man om ättestupan och om att arbeta till man dööööör!!

Den statliga inkomstpensionen, är vad jag förstår, ungefär 11.428 kr i månaden och så tillkommer lite extra i PPM .. det är inte mycket om du inte har arbetat hela livet och har en bra avtalspension som kommer till.

Nu arbetar vi kortare tid i livet. En del påbörjar inte sitt arbetsliv förrän i 30-årsåldern, vill jättegärna gå i pension senast vid 65 och lever förmodligen till 90-årsålder? Det betyder att "Någon Annan" ska försörja dig i 55 år av ditt liv .. och att du inte kommer att kunna unna dig särskilt mycket under de sista ca 25 åren??

Vem är Någon Annan??

Och varför är det så förfärligt tragiskt att få en möjlighet att påverka en dålig situation till något bättre .. om man vill?

Jag kan ärligt talat inte se vad det är som får människor att bete sig som om de utsatts för en invasion från ett främmande land eller hotats med folkmord .. när de ställs inför det faktum att vi lever längre, arbetar kortare tid och blir fler och fler pensionärer .. och förmodligen får lägre pensionsutbetalningar i förhållande till tidigare inkomst?

Och så säger Fredrik Reinfeldt att det vore bra om vi kan få rätt till att arbeta lite längre?? Om vi vill och kan!

Det tolkas som .. "Politisk orättvisa" .. "den Reinfeldska piskan" .. "Välfärdsslakten" .. "Pension vid sjuttiofem, om M vinner valet" .. "Mentalt efterblivna - vilka?" (med fingret pekande på regeringen) .. "Trälsamhällets återkomst" .. "Jobba tills du dör".

Vad är det som är så fantastiskt med att sitta fattig och instängd i en billig bostad och vänta på döden, när pensionen inte tillåter större utsvävningar, så att man hellre väljer det i stället för att arbeta några extra år för att förbättra situationen?

Hur kan en MÖJLIGHET TILL ARBETE och bättre pension upplevas som ett så förskräckligt hot!12 kommentarer:

 1. För att folk är osolidariska, själviska idioter som inte begriper bättre. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 2. Ja, jag begriper inte heller den hatiska och upp-piskade stämningen som råder, både i media och på sociala forum!?
  Det samlas till demonstrationer, skrivs i nya skumma grupper på Fb och tillmälena haglar över Reinfeldt och co.
  Jag inbillade mig att de flesta vill ha valfrihet!?

  SvaraRadera
 3. Får rätt till? Man har väl redan idag rätt att fortsätta jobba efter 65 eller? Det handlar inte om att få rätt till något, utan om att höja pensionsåldern för alla till 75. Den som går tidigare får det knapert, om Rensvält får som han vill.

  Reinfeldt har nämligen hallucinationer om att det finns mängder av hundraåringar och om att de framtida generationerna kommer bli minst 100 år. Där kan man snacka om hallucinationer!

  Angående din feber så ligger du väl inte och latar dig? Kan cancerpatienter jobba när de får cellbehandling (allt enligt Alliansen) så kan även fullt friska människor som drabbas av influensa eller rännskita ta sig till jobbet.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/europaktmote-utan-reinfeldt_6803031.svd

  SvaraRadera
 4. http://www.dugamladufria.com/medicin/agetest2.html


  Själv blir jag tydligen 75 år gammal. :-)

  /Henrico

  SvaraRadera
 5. Kusinen från landet8/2/12 18:33

  Men snälla råttan, om det är någon som har hallucinationer så är det väl du?

  SvaraRadera
 6. HumanLabRat .. Nej, du har inte rätt att arbeta hur länge du vill i dag! Arbetsgivaren kan neka dig att arbeta kvar efter fyllda 67 år.

  Att det kommer att bli knapert att bli pensionär framöver är inget som något parti förnekar .. det är ett faktum och en sanning. Pär Nuder var väl den som först ville ta upp frågan medan tid var .. men formulerade sig lite väl "humoristiskt".

  Det är märkligt att du inte förstår det, eftersom det är vad hela den här diskussionen handlar om??

  Läser du bara rubrikerna i Aftonbladet??

  SvaraRadera
 7. Anybody,

  Det som jag tycker är bland det roligaste hittils i den här debatten är att 9/10, mer än 200 000 personer har svarat att de är beredda att ha en knaper pension bara de får gå när de är 65.

  Jag antar att INGEN av dessa 200 000 kommer att gnälla när de får det orangea kuverten inom någon vecka. :-))))

  *asg*

  /Henrico

  SvaraRadera
 8. Kusinen från landet:
  Då får du gärna lägga fram bevis på att Reinfeldt inte hallucinerar när det gäller 100-åringarna. Ge gärna källa som bevisar hans teser om att dagens yngre generationer kommer bli upp emot 100 år gamla. Har du något att komma med när det gäller det?

  Anybody:
  Läser jag bara rubriker? Bevisa det! Som vanligt trodde jag ditt inlägg hade ett ämne, men det var förstås mig det handlade om :) Jag är hedrad att du än en gång ägnar ämnet åt mig :D

  Har du förresten varit uppe ur sängen och sysselsatt dig idag? Kanske besökt AF för rehab mot influensan? Det är ju dubbelmoral om man menar att cancersjuka ska jobba under cellgiftsbehandling, när man inte ens kan jobba själv vid rännskita och influensa.

  SvaraRadera
 9. Själv är jag 38 nu - svårt att se hur jag kommer se på saker och ting om 30 år. Pensioneringen är inget jag direkt längtar efter. Men jag har hyfsat betalt och kan pensionsspara, liksom sambon. Ingen av oss har fysiskt krävande jobb så om vi håller oss friska så borde det inte vara något problem.

  Grejen är den att de som behöver jobba längre, av ekonomiska skäl, är ofta de som har haft tyngre, fysiskare arbete. Städare eller undersköterskor t ex. Så de som inte har något val utan måste jobba vidare - är de som har sämst förutsättning för att göra det.

  Som någon kommenterade rätt klockrent. Han sa inte att alla skulle göra det - bara de fattiga.

  Så ja, jag ser nog ett behov att se över det hela - man måste kunna ha rätt att jobba vidare.

  Å andra sidan - är det alltid säkert att man är lämplig på jobbet heller?

  Men i alla fall känner jag idag många som jobbar extra, eller fortfarande jobbar efter pensionen idag. På eget val. Så det verkar väl finnas möjlighet ändå.

  Men ja, det är väl tveksamt när folk vid 50 räknas som överåriga - och ur den synvinkeln är det väl bra att ta upp diskussionen. Men hallå, kanske fokusera lite mer på att få ut ungdomarna i arbetslivet än 70+? Om inte annat för den sociala hälsan.

  SvaraRadera
 10. Vad som är mycket illa är att läkare, tandläklare, forskare m.fl. måste upphöra med sitt arbete idag vid 67 års ålder om de är anställda och arbetar inom stat/landsting. För övriga gäller anslag från stiftelser, oftast privata stiftelser. DET är illavarslande!

  Fram för en friare och mer anpassade arbetsmarknad för män och kvinnor i alla åldrar, överallt!

  Tack anybody för att Du belyser frågeställningarna på ett så pedagogiskt sätt! /G

  SvaraRadera
 11. Det är som om man bestämt sig för att det Fredrik Reinfeldt eller moderaterna lägger fram som förslag, måste vara något negativt. Jag tycker förslaget är bra. Det måste finnas alternativ att välja.

  Dessutom är det ju faktiskt så att när man inte längre arbetar så gör man av med mindre med pengar. Man behöver inte äta lunch ute, man behöver inte lika mycket kläder och skor, man spar in på alla arbetsresor osv.

  Så även om man får mindre i plånboken blir det inte fullt så häftigt som man kan tro. Och som sagt var så får man ju välja själv om man vill fortsätta arbeta eller inte.

  SvaraRadera
 12. Varför så kategorisk? Tänk på att du kan ta ut pension och ändå jobba kvar.
  Då har du dessutom rätt till jobbskatteavdrag. Om du ändå sitter hemma sysslolös, kan du lika gärna sitta på jobbet och låta arbetsgivaren betala det du inte får i pension. Sjukskriv dig med lagom mellanrum; sommarsjuka, vinterkräksjuka, influensa, arbetsgivaren betalar sjuklön. Prestera så lite som möjligt, att ge dig sparken blir så politiskt inkorrekt att risken är försumbar.
  Har du haft det jobbigt på arbetet tidigare, tänk på att nu är skördetid.

  SvaraRadera