lördag 25 februari 2012

Något nytt? Något annat? Eller det gamla vanliga .. suck!


Februari är min värsta månad. Har alltid varit och kommer förmodligen att vara det tills jag dör .. antagligen någon gång i februari?

Jag tillhör dem som däckar i influensan långt innan någon annan ens kommit på tanken. Tröttheten omsluter mig som en tvångströja och det är svårt att se någon ljusglimt alls i det som ska föreställa livet?

Livet, ja .. ska det verkligen vara så här?

Så .. tråkigt och seeegt?

Herman Lindqvists bortförklaringar ... trååååååkiga. Åsa Linderborgs kulturspya över prinsesstårtan ... sååå förutsägbar och tröttsam. Polisens varmkorvsatsning mot kriminaliteten .. otroooligt meningslös. Mina egna reaktioner .. trista och onödiga. VEM kan vara intresserade av dem?

Varför går jag upp på morgonen, egentligen?

Varje februari känner jag tydligt att det måste .. borde .. finnas något ANNAT jag kan göra? En dörr som döljer nya möjligheter som bara väntar på att bli öppnad .. men var sjutton är den?

Alla dumheter som varit förklädda till möjligheter har jag gjort i någon februarimånad .. alldeles övertygad om att det är just precis det som ska få mig över tröskeln in i något roligt och kreativt som helt ändrar mitt liv till något bättre.

Kanske ändrar mig själv till något bättre? Eller åtminstone till något annat .. någon annan .. en roligare, lite piggare typ .. typ?

Jag har ett inlägg i huvudet som handlar om politiker i största allmänhet, socialdemokraterna i synnerhet, marknadsföring och vårt behov och våra reaktioner av/på negativa och positiva budskap, McDonalds vs Max, tv-reklam ... men jag ids inte ens skriva ner det och kommer förmodligen att ha glömt bort det innan dagen är slut. Det är kanske lika så bra?

Modebloggare har det bra. De tar bara ett kort på sig själva i något nyinköpt, anger inköpsstället, skriver rubriken .. "Dagens Kläder" eller "Dagens outfit" .. och så är det klart.

Det kanske vore en idé?

Jag kan kanske öppna en ny blogg och blogga om mina kläder!!! "Morsans Garderob" eller "Second Hand Rose" eller "Vintage Dump"???

Med tanke på kvaliten så är väl "Vintage Dump" det bästa alternativet .. och så kan jag använda mig av nicket "Bag Lady"??

Jag har kläder, skor och accessoarer så att det räcker till bloggposter för minst ett år .. med en berättelse eller en association till varje plagg .. skulle inte det vara något?? Jag tittade på ett bildspel med trendiga kläder i Expressen och mina samlade minnen är helt klart mycket roligare att titta på.

Jag har verkligen lyckats dra på mig de mest vansinniga plagg måste jag erkänna.

Men om jag kan behärska mig i bara 4 dygn till så är det mars .. och då vänder det och jag slipper bördan av en extra blogg som ska matas med kläder, så jag behärskar mig, behärskar mig och försöker låta bli.

Fast det känns väldigt frestande just nu!

"Fredrik Reinfeldt har tappat sugen" .. står det i AB:s ledare i dag och jag får en känsla av att även ledarskribentens sug är borttappad? Alla verkar oengagerade och trötta .. det vimlar av bortappade sugar både på ledar- och debattsidorna, nöjesrapporteringen, bloggar och twitter.

Herregud, finns det någon som INTE har tappat sugen i februari??

SvD,

11 kommentarer:

 1. Kusinen från landet25/2/12 13:19

  Angående ditt intresse för kläder: Jag hoppas du såg Antikrundan i torsdags, annars kanske du kan se den i någon repris. Något säger mig att samlaren i det avsnittet är en själsfrände till dig i allra högsta grad!

  SvaraRadera
 2. Kusinen .. ja, kära nån .. vilken rysare! Jag ilade naturligtvis till Antikrundan och gick fullständigt i taket!! Denna kvinna måste jag bara få kontakt med .. var i helsike ligger Kungsbacka??

  Förmodligen längst ner i söder? ALLT som jag vill ha, se eller få kontakt med ligger alltid där av någon anledning?

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet25/2/12 15:04

  Kungsbacka ligger i närheten av Göteborg, tror jag.

  SvaraRadera
 4. Tina Häll25/2/12 15:07

  Kungsbacka ligger nedanför Göteborg...men jag tycker du kan lägga in en outfit då o då för att få lite färg på anrättningen.
  Håller med dej helt om februari, mörkt, långt till våren, kallt, halt, inte en helg i sikte. Denna månad blev extra j-ig, först miste sonen som är ungkarl med katt, sin älskade kisse Bosse, på mindre än en vecka så gick katten bort, sorg utan dess like. Sen halkade jag o bröt arm o slog knä, men 1 mars ska gipset bort, då hoppas jag det blir bättre. Du ska blogga för att vi är en trogen skara som läser varje dag och tycker att du borde publiceras i dagstidningarna.
  Så fortsätt för allt i världen, det kommer bättre tider. Sonen har nu fått sällskap av Charlie o Jerry, 2 kattgrabbar, så nu mår han bättre, vi kommer väl också igen både du o jag!

  SvaraRadera
 5. Jaha, ja, när journalisterna inte får de svar de förväntar sig av Reinfeldt är han "slut som artist". Kan väl föreställa mig att han är "döless" på infama och korkade frågor och påståenden från nämnda grupp av hyenor.
  Nu smörjs sosseriet när Löfvén (så stavas det)) jobbar på att matcha Alliansen med någon enstaka välutbildad utifrån kommande och relativt ung "pratbubbla" utan riksdagserfarenhet. Pretentiöst och övermaga av S att se sig som det självklara regeringsalternativet. 70 år av socialism och vanstyre under perioder har aldrig skett enl deras inverterade retorik. Sosseriet tvingas åt höger. Det är riktigt roande att skåda. Rosornas krig är åter under uppbyggnad. Ha det så bra i februari på Sveavägen 68 och dröm om att vinna valet 2014! Gråsossarna har svårt för förändringar. Nu får de dessa slängda i ansiktet.

  SvaraRadera
 6. Åk skidor vettja. Då blir du både pigg och glad ska du se.

  SvaraRadera
 7. Vilken tur då att jag tog en stor prinsesstårtebit i helgen just pga den nya kronprinsessan och nu krönts denna bit i efterhand av sötman formad till en marsipanros för att ha omedvetet retat en omedveten Linderborg. Det är sånna små saker som gör att man orkar med februari, eller alla nedgångar överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 8. Då måste du se "Scenes we´d like to see" från "Mock the week". En britisk standup show som liknar Snacka om nyheter men mycket mer standup.

  http://www.youtube.com/watch?v=xUZ8WnLfAws

  När jag behöver må bättre tittar jag alltid på dessa då jag skrattar nått så fruktasnvärt åt väldigt mycket.

  Som exempel "Saker du inte bör göra eller säga naken". "Välkomna till klass 2b. Idag ska vi lära oss att räkna till 21" :) :)

  SvaraRadera
 9. Jag å två kompisar bokstavligen BÄNDER oss ur februari med en weekend i Lule sen många år tebax.

  Just för att man är så himla trött å slut å det fortf är mycket kvar av vintern här uppe!

  Det är att rekommendera, för man längtar ist just till februari hehe!

  Vi är så gamla att vi inte far bara över en natt för det innebär stress..vi far 06:35 fred morg å är tebax i shtaan sönd em.

  Vi vill INTE stressa.

  Vi sparar hela året för denna livsbejakande kvinno-må bra-helg.

  Vi tar Ayuruvedabehandlingar,vi shoppar, vi äter å dricker gott o promenerar flera timmar på den underbara isbanan som omsluter Luleå stad.

  Vi knölar åxå in ngt kulturellt varav årets upplaga blev "ljust å fräscht" av/med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström vilka infriade alla våra förväntningar.

  Många igenkänningar och hysteriska skratt blev det.

  Men gud vilka tjusiga kreationer du sytt?!

  Designer slash politisk rådgivare?

  SvaraRadera
 10. Maja .. åhhh! Jag vill OCKSÅ ha en kvinnor-må-bra-helg!! Det borde alla kvinnor få om jag tänker efter .. och alla män!! Fast helst inte samtidigt .. ;-)

  SvaraRadera