tisdag 30 mars 2010

Du och jag, Fredrik .. du och jag!!!

Fredrik Reinfeldt finns inte med på Facebook .. han känner att han vill begränsa sin tillgänglighet och hålla privatlivet .. privat.

Jag står också utanför alla facebookande kontakter, vill inte heller vara så nåbar och tillgänglig .. jag gillar att vara själv och hatar att vara uppknuten av plikter och måsten.

Till skillnad från Fredrik Reinfeldt .. antar jag .. är jag för det mesta inte heller nåbar på mobilen, om inte familjen direkt kräver det. Om jag händelsevis kan slita mig från vardagslivet vill jag njuta helt och fullt av det och vill inte bli störd av ovidkommande meddelanden eller stå till tjänst som underhållning för någon som behöver förströ sig under en promenad eller en tråkig väntan på någonting.

SMS .. ja, törs jag skriva det .. det antal sms som jag har skickat iväg kan räknas på mina händers fingrar. Det finns nästan ingenting jag har att säga som inte kan vänta tills jag träffar personen i fråga och kan SE reaktionerna och höra de spontana svaren.

Om jag googlar på mitt namn dyker det upp på protokoll i samband med Maken .. det tycker jag inte riktigt om .. jag vill inte att mitt namn ska finnas på internet alls.

Här på bloggen skriver jag anonymt .. inte för att jag inte kan stå för mina åsikter, utan för att mina åsikter inte ska kladda fast på min familj. De tycker inte alltid som jag!

Och när jag läser vad jag skrivit så framstår jag som en osocial eremit .. ?? Men jag har en bekant som kallar mig socialt inkontinent ...... vad hon nu kan mena med det???

3 kommentarer:

  1. Min man fick hjälp att lägga upp en sida av FaceBook men själv ville jag inte vara med. Att ragga vänner jag klarat mig utan hela livet är jag inte intresserad av.När min går med så länkas tydligen det hela ihop med ens eget adressregister. Jag fanns med där och nu är f'nskapet igång och jag länkades till en vänförfrågan till mannen i mitt liv - jag tyckte det var förmätet att avvisa maken så jag tryckte ja. Nu är jag utan att vilja det med i Fejjan. Min mailbox svärmar över och jag förtvivlad - jag vill inte vara med på FaceBook!!!!!! Jag anses som abnorm jag vägrar lägga ut bilder men hela tiden kommer nya förfrågningar från vänner som tydligen är andras vänner eller vännersvänner.Jag tycker det är avskyvärt och skäms när jag får mejl från de som tydligen fått automatiska från mig som jag inte skickat och som vill tacka nej.Jag gruvar mig för att alla som finns i min namnlista och som jag lovat inte skall lämnas ut ändå gör det.Jag önskar jag aldrig sagt att jag ville vara min mans vän som det blivit nu. Jag vill bort från FaceBook jag känner mig faktisktt integritetsmässigt nästan våldtagen. Så här är hemskt att ha det och det är hemskt att mina data om mailvänner används 3 -4 gånger om. Jag bara klickar bort vänförfrågningar varje dag och mår dåligt av det, och av den uppkomna situationen. PETA INTE PÅ FEL KNAPP!!!!

    SvaraRadera
  2. Jag ryyyyser när jag läser det du skriver!!! Nu törs jag inte ens radera de vänförfrågningar jag får .. vad gör jag nu!! HJÄLP!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Allra längst ner i underkant skall det finnas någon lucka där det med liten stil står att vill du inte ha fler mejl från FaceBook så tryck HÄR: det gör jag nu - gör sammaledes.Du måste bekräfa sedan men gör det .

    SvaraRadera