söndag 28 mars 2010

Jag vill inte längre betala skatt hur som helst!

Jag har varit med så länge nu att jag nästan passerat bäst-före-datum och hela tiden har jag betalat skatt. Skatt på allt .. lönen, konsumtionen, bilen, resor och när jag var liten så betalade vi till och med skatt på hunden.

Det var bra med skatt!!

Sverige hade världens bästa vård, skola och världens tryggaste, finmaskigaste skyddsnät och det var vi så stolta över. Vi levde i ett rent och välskött land där staten tog hand om allt med hjälp av våra skatter .. och så hade vi AVDRAG. Ju mer skulder vi hade desto större avdrag blev det och de som tjänade mycket, kunde köpa på kredit och använda avdragen och betala mindre skatt .. visst var det fiffigt och bra??

Och tiden gick .. staten ville inte längre fördela våra skatter utan lämnade över det på kommunerna .. och skyddsnätet blev grovmaskigare, vården, skolan och rättssystemet blev sämre men de ofantliga, skattefinansierade myndigheterna och makthavarna blev fler .. och fler.

Fast vi slapp betala skatt för hunden.

Och fick fler bidrag .. när vi egentligen behövde jobb, rehabilitering eller utbildning .. om vi inte lyckats tillgodogöra oss den utbildning som "världens bästa skola" inte längre lyckats förmedla.

Och det i sin tur genererade fler skattefinansierade utredningar, myndighetspersoner och statliga verk.

Jag vill inte längre betala skatt helt förutsättningslöst!

Jag vill veta vart mina pengar tar vägen .. hur de används!!

Vem som tar hand om dem och vilka kvalifikationer den eller de personerna har. Det känns meningslöst att skyffla in pengar i ett svart statligt eller kommunalt hål ... och upptäcka att de använts till en ny myndighet, fler offentliganställda pärmbärare med höga löner .. medan det görs nedskärningar i vården, omsorgen och skolan.

Skatt ... det är inte något som automatiskt ger välfärd!

Det är vad man använder skatterna till som gör det!

En myndighet eller en utredningen är inte till mycket glädje om den inte fungerar .. sen må den vara hur skattefinansierad som helst. Titta bara på Försäkringskassan .. en ineffektiv, icke-fungerande koloss som helt tappat kontakten med uppdragsgivarna ... oss.

Pension är lön som pensionärerna betalat för .. utropar Östros indignerat!!

Men vart tog pengarna vägen, Östros??? För ärligt talat .. de har ju inte direkt varit lönsamt placerade!

De som nu ska betala för större delen av 40-talisternas pensioner är de unga barnfamiljerna med kostnader för dagis, arbetsresor och dyra boenden .. människor som redan nu betalar för "världens bästa" av allting?

Och vad har pensionärerna för glädje av sina pensioner när de slutligen hamnar inom äldrevården och inte får gå ut, får gå och lägga sig på eftermiddagen på grund av personalbrist och inte längre får leva tillsammans. Hur kul är det när livet slutar med näringsfattiga, billigt upphandlade måltider som ska ätas antingen ensamt i isolering eller i ett trist dagrum? Hur intressant är skattesatsen för en gammal människa som får liggsår och ångest i en tyst lägenhet därför att det saknas platser inom äldrevården.

Innan jag blir villig att betala MER i skatt så vill jag nog veta vart den jag redan nu betalar tar vägen!!!

Vi kan prata om SKATT .. eller om vad vi får KVAR .. eller vart skatten ANVÄNDS TILL?? Det är valfritt .. men det handlar inte BARA om några kronor extra i månaden.

5 kommentarer:

 1. dskkdsasaddas

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Vid deklarationstider så skulle det finnas kryssrutor på deklarationen där man kan välja ja eller nej samt vad det kostar eller vad man sparar.

  Exempel:

  Vill du betala till hovet? ja eller nej samt vad det kostar dig eller vad du sparar.

  Detta kan gälla inom de flesta områden som vår skatt går till.

  Idag har man möjlighet att välja om man vill betala kyrkoskatt eller inte.

  Jag tror att ett sådant skattesystem skulle gagna demokratin på ett mycket bättre sätt än att vi förlitar oss på våra valda politiker och deras vilja att redogöra vad våra skatter går till.

  SvaraRadera
 3. Jag funderar på att skaffa mig några- 3-4 stycken hundar- det verkar vara en sjusst skatteplanering.

  SvaraRadera
 4. Det första ANONYM misstänker jag är Östros själv som försöker säga mig något??

  Till ANONYM nr 2 .. jag skulle vara tacksom om man slutade strössla med skattepengar över gamla uttjänta politiker som får rundligt betalt för utredningar, påhittade jobb eller högt uppsatta tjänster utan vidhängande arbete!!

  GRANNY .. hund är alltid en bra placering och numera helt skattefri!!! :-D

  SvaraRadera
 5. Jag tror ni har något på spåren här. Som första anonym föreslår.
  Göra det valfritt låter som en mycket bra idé. Kryssruta bredvid varje budgetpost och en prislapp.
  "Opera i Stockholm" - 50 kr
  "Bostadsbidrag till unga" - 20 000 kr
  "Kultursatsningar med genusinriktning" - 70 kr

  Då får alla bestämma vad dom tycker att dom ska ge pengar till. Det är ju en fenomenal idé!

  SvaraRadera